keskiviikko 7. elokuuta 2013

Kuvapainotteinen postaus maanantain menosta Sain Sonjan mukaani hoitamaan Lassea maanantaina, kun tylsistytti jotenkin niiiin paljon mennä yksin. En olisi varmaan jaksanut mennä lainkaan ratsastamaan, ellei Sonja olisi tullut mukaan :D Päätimme sitten laittaa Possun hienoksi ja ottaa vähän hyppyjä.


Sonja meni ensin ja verkkasi Lassen. Annoin luvan kokeilla vähän reippaampaa laukkaa puolesta välistä peltoa ja Lassehan käytti tilaisuuden hyväksi! Tämän vuoden puolella olen huomannu, että Lasse on omaksunut Sonjan jo niin ratsastajakseen, että keksii kaikkea kivaa kun Sonja ratsastaa. Maanantaina poni päätti sitten vähän kiikuttaa Sonjaa pellolla :DMikä on tämä Lassen ilme?!


En yleensä anna muiden päästellä Lassella ja siihen on hyvä syy. Lassella on nimittäin vieläkin pinnan alla tulinen täysiverinen piilossa kun lähdetään laukkaamaan. Sonja yritti viime kesänä Lassella vähän päästää, mutta silloin vauhti ei juuri noussut. Nyt Sonjan ei tarvinnut kuin nousta kevyeeseen istuntaan niin Lasse ampaisi melkein samaan tyyliin kuin minun kanssa. Minä siinä vähän säikähdin, mutta Sonja ei! Kävimme tällaisen keskustelun kolmen sekunnin aikana kun Lasse laukkasi ohitseni.
Anniina: Sonja, hidasta. Pidätä. Pidätä! PIDÄTÄ!!!!
Sonja: Ota nyt vaan niitä kuvia!

Sonja on siis selvästi oppinut: aina jos jotain tapahtuu, siitä pitää saada kuvia, ja tapahtuman jälkeen ensimmäinen kysymys on, että saithan kuvia.
Verryttelyjen jälkeen alettiin hyppäämään. Lasse oli aivan intoa piukassa! Se ei suostunut edes kunnolla ravaamaan kun tarjosi vain laukkoja. Ja aina kun laukkasuora aukeni edessä, poni yritti singota. Mutta älyttömän hienosti Sonja sai sen pidettyä! Esteelle lähestyminen tapahtui aluksi ravissa ja myöhemmin laukassa.Sitten oli minun vuoroni hypätä selkään. Aluksi Lasse yritti lähteä hömpöttämään, mutta rauhoitin tilanteen ja ravailin hetken aikaa. Kokeilin myös laukat molempiin suuntiin. Sen jälkeen tulin pystyä muutaman kerran, molemmista suunnista. Lasse oli tosi hyvä, mutta oma asentoni on suoraan sanonko mistä. Äääh, ärsyttävää kun en osaa enää lainkan hypätä! Lasse kyllä menee hienosti mutta itse istun ihan miten sattuu. Masentavaa.


Kiitokseksi hyvistä hypyistä Lasse sai laukata pellon päästä päähän juuri niin kovaa kuin halusi. Varsinkin tiellepäin tultiin kyllä aika hyvää kyytiä!


Mitenkäs lukijoiden hevosviikko on lähtenyt käyntiin? 

10 kommenttia:

 1. Ihania kuvia :D
  Kuka tää Sonja muuten on? Kaveris vai?

  Hei muuten, en tiedä oonko joskus ennenkin sanonut, mutta omalla ja koiriesi esittelysivuilla ei osa kuvista näy..:o

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos!
   Sonja on pikkusiskoni :)

   Juu, olen tietoinen mutta en ole jaksanut vielä etsiä uusia kuvia :D Jostain syystä kuvat ovat kadonneet noilta sivuilta.

   Poista
 2. Hienoja kuvia ! :) minusta istut ihan hyvin tuolla lassen selässä ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Omasta mielestäni istun aivan päin honkia, varsinkin esteillä :D

   Poista
 3. Ei ihana Sonja :D! Silloin joskus talvella ku olin kuvaamas Sonjaa ja Lassee ja Lasse päätti "vähän" viedä niin Sonja huutaa vaan selästä "Ota kuvia!!!" :'D
  Hieno Lasse <3

  VastaaPoista
 4. Ihania kuvia!
  Ja älä masennu, näytän ihan samalta, kuin sä hypätessä :D Pitäs hypätä enemmän, niin löytäs ehkä semmosen kunnollisen estetatsin :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos!
   Jep, kun vaan hyppäisi useammin niin varmasti löytyisi se oikea asentokin helpommin. Me hypätään kuitenkin sen verran harvoin ja vähän että eipä tuossa kauheasti ehdi asentoja miettimään kun jännittääkin sen verran :D

   Poista