lauantai 20. heinäkuuta 2013

Sidepulleilla pömpöttelyä

Olen luullut, että Lasse on vain vähän hankalampi ratsastaa sidepulleilla. En ole nimittäin saanut sidepulleilla oikein kunnon tuntumaa ja on tuntunut, että Lasse roikottaa päätään miten sattuu. Tietenkin syytin tästä hevosta. Se nyt vaan on tuollainen. Mutta kuinkas asia taas olikaan.


Vaihdoin tänään meidän luotto-ohjat sidepulleihin ja PIM! kaikki palat loksahti paikalleen. Lasse kulki mukavan pyöreänä ja rentona. Eli, jälleen kerran vika oli minussa. On se kumma kun vielä näinkään monen vuoden jälkeen en ole oppinut, että Lasse ei tee mitään käskemättä. Jos minä en osaa pitää stopparillisia ohjia kädessä (mikäköhän siinäkin on?), se ei ole hevosen vika. Ne meidän toiset ohjat pääsevät siis valumana kädestä ja jos pitää stoppareista, niin ohjat eivät ole ikinä sopivan pituiset. Nämä meidän kumiohjat sopivat käteeni kuin valetut, enkä aio niistä luopua.

Noniin, takaisin siis tähän päivään. Menin Lassella siis sidepulleilla ja ilman satulaa. Ja heti alusta saakka Lasse oli tosi kiva! Se kuunteli hienosti eikä keksinyt mitään ylimääräistä. Ja minäkään en pyytänyt mitään huomaamattani. Varsinkin ravissa poni oli aivan huippukiva. Se eteni omalla moottorilla ja keskittyi hienosti. Laukassa oli alkuun vauhtia vähän liikaa, mutta sekin tasoittui.


Lassella on muuten hassu tapa. Se saa suunsa aivan kuolaan, vaikkei ole kuolaimia. Se ilmeisesti ratsastaessa joutuu miettimään tekemisiään sen verran, että suukin vaahtoaa :D Joskus kun oikein vaatii niin olen huomannut että se narskuttaa hampaita, mutta muuten en ole huomannut, miksi suu olisi aina kuolassa. Välillä sitä kuolaa siis oikein roiskuu :D

Pyysin Peteä ottamaan muutaman kuvan. En tiedä miten Lasse näyttää noin laihalta kuvissa, koska sitä se ei ole. Harjatessakaan ei kylkiluita edes tunne ellei ala oikein tunnustelemaan. No, kai se on sellaisessa asennossa kuvissa että masu venyy.


8 kommenttia:

 1. Kivan näköistä menoa teillä :)

  VastaaPoista
 2. Oon huomannu, että jos valo tulee tietystä kulmasta niin kylkiluut näkyy. Skinnyllä näky jopa kaularanka yhdessä kuvassa.

  Kumiohjat on munkin suosikit :).

  Nätisti menette kyllä, kuten aina, se on aivan vakio :).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olisikohan näissäkin kuvissa jotain sellaista? Koska Lasse ei tosiaankaan ole noin luuranko! :D

   Ja kumiohjien pitää mulla olla nimenomaan sellaiset kapeat ja ohuet lötköt. En pysty ratsastamaan sellaisilla "kovilla" kumiohjilla :D

   Ja kiitos ♥

   Poista
 3. mun mielestä se ei näytä laihalta, vaikka kylkiluut näkyvätkin näissä kuvissa. voi myös olla, että se jännittää kylkilihaksiaan erilailla, kun menet ilman satulaa ja siksi kyljet näyttävät tuolta.
  olen ennenkin ihastellut lassen hyvin erottuvia lihaksia ja edelleen olen kyllä sitä mieltä, että olet saanut sen kyllä tosi hyvään kuntoon. täykkärin kuuluu olla läskitön ja siltä lasse tosiaan näyttää. tiedän miten vaikeaa täykkäri on saada "tuhtiin" kuntoon ja siksi sinun pitää olla ylpeä lassen massasta, joka ei tosiaan ole läskiä, vaan lihasta. :)

  VastaaPoista
 4. minäkin mietn, että eihän se oikeasti ole noin laiha, kun en ennen ole kiinnittänyt huomiota ! :D 4. kuvassa näyttää tosi upeelta, hieno ukkeli :)

  VastaaPoista
 5. Jostain syystä naapurin pv:illä näkyy kylkiluut vaikka ne ois viimisen päälle kunnossa. Se nyt vaan on niin. Vähä niinku ratakunnossa oleva greyhound, "luut näkyy" mutta ei ne laihoja oo. Ovat vaan niin timmejä. Mullaki on alkanu kylkiluut enemmän näkyä kun oon treenannu ja silti paino on noussu. :D
  Yleensä jos hevonen kuolaa, niin eikös se oo sen merkki että se on rento suustaan. Tai näin mulle on valmentaja joskus kertonu. Eli kuolaaminen on hyvä asia. ;)

  VastaaPoista