perjantai 12. heinäkuuta 2013

Monenmoista menoa

Ainiin, minullahan on blogikin! Ei vaan, olen kyllä muistanut tämän blogin koko tauon ajan, mutta ei ole ollut mitään kirjoitettavaa. Viime viikon tiistaina minun oli pakko käydä lääkärissä, kun polveni olivat edeltävän viikon ja viikonlopun niin kipeät, etten pystynyt tekemään juuri mitään. Tästä johtuen Sonja liikutti Lassea viime viikon.

Torstaina lähdimme Peten ja kahden kaverin kanssa Ruotsiin, Höljesiin, katsomaan rallicrossia. Reissu oli aivan mahtava ja tuli todellakin tarpeeseen! Hieno viikonloppu kaikenkaikkiaan, vaikka suomalaiset ei kisoissa menestyneet. Kotiin tulimme myöhään maanantai-iltana, joten Sonja liikutti Possua myös koko viikonlopun. Haluaisitteko muuten joskus taas lukea Sonjan kirjoittamia postauksia?

1.

Tiistaina menin tallille ensimmäistä kertaa viikkoon ja Lasse oli niin ihana ♥ Lähdimme kävelylenkille niin, että talutin Lassea (naruriimulla ja pitkällä narulla). Lenkki kesti noin 45min ja fiilis oli hyvä sen jälkeen! Minulle tuli kunnon hiki kun menimme sen verran reipasta kävelyä ja pari juoksupätkääkin. Lasse oli melko kiltisti matkan, mitä nyt vähän lehmiä tuijotteli. Kun päästiin tukikohtaan, sain extemporeidean nousta vielä selkään. Kypärä hallista ja menoksi! Menin siis vain naruriimulla ja yhdellä narulla ja Lasse oli super! Se totteli tosi kivasti ja meni rentona koko ajan. Mentiin kaikki askellajit.

Eilen kävin tekemässä perustreenin. Ei taidettu tehdä mitään ihmeempiä :D

Tänään olikin sitten vuorossa kuvauspäivä, kun Petra tuli kuvaamaan meitä (kerrankin melkein ajoissa, hyvä Petra! :D). Kävelin Lassella tosi pitkät alkukäynnit, lähemmäs puoli tuntia kun nousin selkään vähän turhan aikaisin, mutta eipä se haitannut, päinvastoin.


Alkuraveissa Lasse oli LAISKA. Ei sitä kiinnostanut yhtään, ja loppujen lopuksi minäkin sanoin että tämä ravaaminen on tyhmää, laukataan mieluummin. Lassehan vertyy laukassa paljon paremmin kuin ravissa, eli periaatteessa voitaisiin jättää alkuravit kokonaan pois, mutta tapoihini pinttyneenä junttaan ne läpi vaikka väkisin. Laukassa Possu heräili mukavasti, ja siitä olikin sitten hyvä alkaa hyppäämään.

2. Alkuraveja.

Ensin mentiin pikkuristikkoa, joka korotettiin loppujen lopuksi 70cm pystyksi. Lasse oli taas niin innoissaan, ettei minulla ollut paljoa sananvaltaa siellä selässä, mutta hauskaa oli molemmilla! Totesinkin Petralle että se on minulle ihan sama miten esteet menee, kun hyppäämme niin harvoin ja pelkästään omaksi iloksi, ilman mitään tavotteita. Kunhan molemmilla on kivaa. Ei tänään hypätty paljoa, vain sen verran että saatiin kuvat. Lopuksi päästeltiin vielä pelto kaksi kertaa. Kyllä se on se Lassen suosikkihomma! Tänään en meinannut saada pidettyä sitä lainkaan, vaan se suorastaan ryntäsi kiitoon. Kyllä lihakset aukeavat kun noin venyttää koko kroppaa.

Ratsastuksen jälkeen hoidin Lassen laitumeen ja sinne se jäi taas syömään. Huomenna pidän ehkä Sonjalle tunnin ja mikäli sunnuntaina ei sada, kokeillaan Sonjan kanssa irtohypyttää Lassea.

3.

4.

5.

6.

7.

8.


9.

10.

11. Tomera poni ♥

12.

13.

14.

15.

16. Ensimmäinen hyppy :D

17.

18. Mä en osaa istua, mutta ei anneta sen haitata menoa!

19.

20. Joko mennään?!

21. No mennään vaan!

22.

23.

24. Taputan Lassea, en nojaile siihen molemmin käsin niinkuin tässä kuvassa näyttää :D

25. Mä meen jo!

26. Eiku ihan tosi mä haluan mennä!

27. Tajushan se täti vihdoin!

28.

29.

30. Ollaan molemmat ihan normaaleja...

31.

32.

33. Loppuraveissa Lasse liikkui oikein hienosti ja tarmokkaasti!

34.

35.

36.

Suosikkikuvan saa taas kertoa ;) 
Kaikki tämän postauksen kuvat on ottanut Petra.

10 kommenttia:

 1. Suosikkikuva on joko 24 tai 33 :D
  Ihania kuvia ja hienon näköistä menoa!

  VastaaPoista
 2. 9, 27 ja 33 oli parhaat :) noin niin kuin kokonaisuuksina; ilmeet, tausta, asennot jne.

  VastaaPoista
 3. 11 oli eniten mun mieleen :) Olette mielettömän kivannäköinen pari ja ratsastat Lassella hyvin! :)

  VastaaPoista
 4. 20 on paras (: voisitko joskus tehdä postauksen, jossa kerrot enemmän Lassen kuolaimettomuudesta? (:

  VastaaPoista
 5. En ole lukenut tätä sun blogia niin kauaa, et tietäisin vastauksen kysymykseeni. Eli miksi teillä on aina hackamoret? Onko Lasse herkkä suusta? Itselläni on ihan yltiö herkkäsuinen hevonen joten siksi kiinnostaa. Olen itse myös miettinyt hackamoren kokeilua omalleni, mut en ole saanut vielä aikaiseksi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aion kirjottaa tästä lähiaikoina postauksen, mutta lyhyesti: Lasselle ei vaan sovi mikään kuolain suuhun. Se on niin herkkis ja helposti hermostuva, että hackamore/kuolaimeton on ainut vaihtoehto.

   Poista
 6. Parhaat on kyllä noi loput ravikuvat! Ihan eri hevonen kuin alussa :D

  VastaaPoista