perjantai 19. heinäkuuta 2013

Kengitys

Tiedättekö kun joskus on niitä hetkiä, kun toivoo ettei omistaisi hevosta? Tai että voisi pyytää toista auttamaan sen kanssa? Tai että se hevonen pärjäisi yksinäänkin?

Tänään minulla oli juuri sellainen hetki aamulla kun kello soitti 9.50, koska kengitys. Eihän tuossa kellonajassa nyt muuten ole mitään erikoista, mutta tulin tänä aamuna töistä vasta kuudelta aamulla. Tehtiin kevyt kuudentoista tunnin työputki, eli kaksi vuoroa putkeen. Menin eilen kahteen töihin ja pääsin tänä aamuna kuudelta. Voin kertoa, että aamulla ei ollut lainkaan kiva herätä kengitykseen, alle neljän tunnin yöunien jälkeen.

No, sain itseni kuitenkin ylös sängystä ja lähdin koiran ulkoilutuksen jälkeen ajelemaan Lassen luokse. Pääsin juuri perille, kun kengittäjä tuli pihaan, eli juoksin hakemaan Lassen. Ilokseni näin, että se oli puolivälissä laidunta, eli saisin sen nopeammin pois sieltä. Mitä vielä, kun Lasse huomasi minut, se juoksi mökkiinsä, joka on laitumen perimmäisessä nurkassa..... Kivakiitos. Sain kuitenkin ponin kiinni ja eikun kengitykseen!

Kengityksessä Lasse oli aivan huippuhienosti! Se ei kiusannut kengittäjää niinkuin normaalisti (ei siis nyppinyt jalkoja tai haahuillut). Minua se kiusasi kyllä senkin edestä. Tupeerasi hiuksiani nenällään, rapsutti päätään minuun ja tökki - paljon sellaista mitä se ei normaalisti saisi tehdä, mutta en jaksanut puuttua asiaan :D Lassella oli myös lievää virtsankarkailua: se lorotti melkein Päijänteen kokoisen pissalätäkön kesken kengityksen. Yleensä se ei ikinä pissaa hoitaessa, mutta nyt kävi vahinko. Raukalla oli varmaan hirmuinen kupla otsassa!

Kengittäjän kanssa juteltiin Lassen kavioista, ja siitä kuinka huonot ne ovat. Hän oli kyllä samaa mieltä, että biotiinin syöttäminen on alkanut vihdoin tuottaa tulosta. Eihän sitä olekaan syötetty kuin....kaksi vuotta? Valkoinen kavio on kuulemma kaikista parhain Lassella, vaikka yleensä valkoiset kaviot ovat haperompia. Tiedä sitten miksi Lassella on juuri se parhaimmassa kunnossa :D

Anteeksi nyt tästä kuvattomasta ja varsin tylsästä postauksesta. Nyt minun on kuitenkin pakko päästä nukkumaan, kun on pää niin jumissa.

6 kommenttia:

 1. Voin vaan kuvitella millasta on tommosen vuoron jälkeen lähteä yhtään mihinkään, huhhuh, kyllä siinä on otettu kaikki irti mitä lähtee :).

  Hei mutta hienoo jos biotiini alkaa vihdoin vaikuttaa, vaikka näin pitkän ajan jälkeen :)

  Minä odottelen yhä sitä teidän hippiinaan menoa. enkai ole missannut sitä?? en voi olla!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Todellakin, hiukan oli sekava olo kun aamulla heräsin kengitykseen :D Ja se päänsärky oli jotain ihan käsittämätöntä...

   Et ole missannut! Minulla on tuo työ vaan vienyt niin tehokkaasti mehut että en ole jaksanut alkaa järjestämään meidän reissua Hippiinaan. Kyllä me sinne vielä joskus mennään!

   Poista
  2. Luulin että teillä oli reissu jo sovittuna? Eikö ollutkaan? Höh, voi että, oon pettynyt kun odotin sitä niin kovin :D

   Poista
  3. Ei ollut, kyselin vaan alustavasti hintoja :)

   Poista
  4. No voi harmi, ymmärsin väärin, olin varmoja että ootte menossa. Onko yhtään ajatusta milloin :D?

   Poista
  5. Tällä hetkellä ei ole vielä :) Kai me tämän vuoden puolella sinne yritetään päästä!

   Poista