tiistai 4. kesäkuuta 2013

Syöpöttelyä ja sairaslomaa

Kunpa edes joskus menisi hevosten kanssa niinkuin elokuvissa...


Torstai-iltana Lasse säikähti laitumella ilmeisesti peuroja ja tuli aidoista läpi. Siinä se oli kirmaillut meidän ratsastuspellolla kunnes käytiin Peten kanssa ottamassa se kiinni. Isäni siis soitti minulle että heppa on vapaana. Lasse päätti että omistajankin pitää ottaa pienet iltajumpat ja juoksutti minut pellon toiseen päähän hakemaan itsensä. Voi Possua :D Katsoin päällisin puolin hevosen: se ei ontunut eikä jaloissa vaikuttanut olevan mitään. Kierrettiin laidun yhdessä ja katseltiin hetki ettei Lasse vauhkoontuisi uudestaan. Se jäi kuitenkin ihan rauhallisena laitumelle syömään ja lähdimme kotiin. Sen jälkeen on hyvin pysynyt langoissa.

Lasse ei tule aidoista läpi ellei se oikeasti pelästy jotain. Viime vuonna se tuli aikalailla samasta kohtaa läpi ja portti oli samalla tavalla maassa, ja olemmekin päätelleet että se on pelästynyt jotain hirvieläintä, joita seudulla on todella paljon. No, hirvet ovat varmasti pelästyneet Lassea yhtä paljon :D

Lassea kiinnosti jokseenkin enemmän tuo syöminen kuin poseeraaminen.

Perjantaina minun oli tarkoitus käydä ensin maastossa ja sitten Sonjan mennä hetki pellolla, mutta tulikin sitten suunnitelmiin muutos. Lassella puuttui vasen etukenkä ja jalassa oli haava. Ja jalka tietenkin turvoksissa. ARGH! Kävin hetken kävelemässä, mutta kengän puuttuessa Lasse aristi pohjaa niin paljon että tulin heti takaisin tukikohtaan. Huomasin myös että kantapallossa oli halkeama, mutta se ei näyttänyt kovin pahalta, joten keskityin sääressä olevaan haavaan. Putsasin sen ja laitoin haavasprayta. Samalla tilasin myös kengittäjän, joka tuli sunnuntaina.

Hän sitten totesi, että kantapallossa ollut halkeama olikin huomattavasti pahempi kuin mitä olin itse arvioinut, ja että sen takia jalka oli kipeä. Kengittäjä leikkasi ylimääräisen lärpäkkeen kantapallosta pois (yritän saada tästä kuvan, vaikea selittää) ja käski putsata sitä ja laittaa haavasprayta. Verta ei siis tullut, mutta tarkoituksena on yrittää pitää kuoppa mahdollisimman puhtaana ettei se kerää mitään moskaa.


Olen nyt käynyt joka päivä hoitamassa jalan ja Sonja on ollut pari kertaa auttamassa. Lasse onkin saanut nyt täyslomaa, vaikka kengittäjä ei kieltänytkään liikuntaa. Katsotaan sitten loppuviikosta tai ensi viikon alussa ☺ Lasse ei ole varsinaisesti ontunut, mutta sunnuntaina liikkui jäykästi. Maanantaina se oli jo parempi eikä kipittänyt enää niin pahasti. Tänään en kokeillut, mutta huomenna olisi tarkoitus katsoa sekä kovalla että pehmeämmällä alustalla, kuinka hepo liikkuu.

Tänään yritin kuvailla Lassea ja samalla harjoitella kameralla uusia asetuksia, mutta heppa ei ollut yhteistyökykyinen enkä saa ketään kuvausavustajaa koskaan paikalle, joten oli tyydyttävä siihen mitä oli. Kaunis kukkapelto, hevonen ja sen evvk-asenne ja ihana auringonpaiste.

Wnb-taidekuva :D

8 kommenttia:

 1. Paranemisia Lasselle! Nää jalkajutut on aina niin rasittavia.
  Tääläkin saikkuillaan, toivon kovasti että meillä antibiootit saa potkukohdan paranemaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jalkajutut ovat kyllä niin inhottavia, kun paranevat niin huonosti :/

   Poista
 2. Meilläkin Lunan jalkaa on hoidettu jo kohta 2,5vk ja aina vaan on ilkiän näkönen. Toki ei se ny mikään ihme oo, kun haava oli luuhun asti. :/ Mutta nyt ainakin on turvotus laskenut... ehkä se siitä.... sulfaa se sais vielä syödä, mutta kun se teki totaalistopin eikä suostu enää syömään sitä lääkemössöä oli siä sit melassisiirappia, pellavaista tai mitä tahansa seas. Toivotaan nyt että tuo kuuri piisas. On ideat loppu miten mä muuten saisin sen syömään sitä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä kävi puikkoluunmurtuman aikaan sama. Ensin Lasse söi kyllä mössön missä oli kipulääke, mutta jossain vaiheessa ei enää suostunut syömään millään. Lopulta sitten piti antaa väkisin. Laitettiin ruiskuun omenamehua ja se lääke, niin sillä sai ainakin vähän lääkittyä.

   Poista
  2. Pitääpä pistää korvaan taa tuo vinkki jos ei muuten uppoa.

   Poista