tiistai 28. toukokuuta 2013

Laidunkausi alkoi!

Tänään aamusta lähdimme Peten kanssa hakemaan Lassea, sillä laidunkauden avajaiset olivat tänään. Lasse on saanut totutella vihreään parin viikon ajan, joten nyt oli sopiva hetki viedä se jo yötäpäivää laitumelle.

Laitumelle lähdössä, heppa trailerissa.

Traileriin Lasse käveli taas suorilta. Varmaankin siksi, että klinikalle sitä ei ole tarvinnut pitkään aikaan kuljettaa, vaan kuljettamisesta on seurannut jotain kivaa, kuten viimeksi hyppäämistä. Matka sujui hyvin. Isäni pihassa otettiin Lasse trailerista ja se sai vielä ötökkämyrkkysuihkutuksen ennen laitumelle päästöä.

Tänään Lasse otti jopa vähän spurttia laitumella, toisin kuin viime vuonna. Se oli vähän ihmeissään kun kavereita ei näkynyt eikä tainnut ihan tajuta kun sanoin että suunnitelmien muutosten vuoksi kaveri tuleekin vasta heinäkuussa enkä tällä varoitusajalla löytänyt sille kuukaudeksi kaveria. Pari kertaa se hirnui kysellen että olisiko kaverit jossain, mutta tyytyi sitten kohtaloonsa ja alkoi syömään. Kun se oli rauhoittunut, otin suojat pois ja viimeistelin laitumen. Vein traktorilla vettä, kottareilla mökkiin heinää ja keräsin pari irtolankaa. Samalla katselin kuinka Lasse sopeutuu ja tietenkin kuvasin.


Kun olin saanut kaiken valmiiksi, kello oli vasta hieman yli kymmenen, joten päätin lähteä vielä ratsastamaan. Harjasin hepan pikaisesti, satula ja suitset päälle ja menoksi. Hömpöteltiin lyhin lenkki, saatan katsoa teille jossain vaiheessa reitit netistä. Mentiin paljon käyntiä, jonkin verran ravia ja yksi laukkapätkä. On hassua, että kotitallilla en voi juurikaan maastoilla Lassella, koska se on oikeasti jopa vaarallinen loikkiessaan holtittomasti. Isäni luona se on kuitenkin ihan eri hevonen maastossa: saan kävellä vapain ohjin eikä se säpsyile yhtään. Kummallinen hepo.


Matkalla näimme yhden pyöräilijän ja yhden auton, mutta ne eivät aiheuttaneet suurempaa reaktiota. Tai siis ei mitään reaktiota. Lasse oli superhieno ♥ Tukikohdassa otin varusteet pois, harjasin Lassen ja vein sen taas laitumelle. Pete lupasi virittää sähkön aitaan, kun se jäi kaikessa tohinassa.

On muuten kätevää, kun Pete tekee töitä isäni hallissa. Lassen hoitotilat on hallin "kylmässä päässä", eli seinän takana Peten työtiloista. Eli aina ollessani Lasseilemassa Peten työaikaan (eli periaatteessa milloin vain), on auttava käsipari lähellä. Saatan saada jopa kuvia joskus jos Pete viitsii tulla ottamaan.


*mums mums mums*

Lasse ja Lassen kesäasunto.

On se aika hyvässä kunnossa nyt.

Kyllä jalka nousee!


"VAPAAAAAAUS!!"

Heppa portilla, täti mökillä.

"Apua, näin tai kuulin ihan varmasti jotain!!"

"Turvassa! Näiksä mikä se oli?!""Onko sun aina pakko kuvata?"


Hiekkakylpy! Tuo hiekka on aivan älyttömän hienoa. Se on joen pohjasta tulvien aikaan noussutta lietettä(tjv) joka on kuivunut. Oli kamalaa harjata Lasse tuon jälkeen!


Likainen mutta kaunis ♥

Osa laitumesta.

"Hei kaveriiiit???"
"Näätsä, kiipesin tänne ihan ite. Ja huomaaks et sulta jäi aitaamatta toi kaivosysteemi tosta?" Joo huomasin, kiitos vaan ilmotuksesta :D


Laidun melkein portilta kuvattuna. Se on siis vähän niinkuin "laakso" joen rannalla :)

26 kommenttia:

 1. On teillä siellä mielettömän hieno kesäpaikka herralle! :) Etenkin noi Lassen ylämäki ravikuvat on todella hienoja, onhan poika komea muutenkin :)

  VastaaPoista
 2. Voi, että Lasse on söpö noissa! :3

  VastaaPoista
 3. Ihana blogi, liityin lukijaksi! Hienoa tuo maastakäsittely, haluaisin itsekkin tehdä sitä enemmän, mutta välillä tuppaa unohtumaan :D

  VastaaPoista
 4. Onpa kiva laidun kyllä! Tonne kelpaa hepan päästää, vielä kiva kesämökkikin (:

  VastaaPoista
 5. mielenkiinnosta kysyn, että missä tää lassen laidun on ?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Noin 10km päässä Lassen kotitallista :) isäni pihassa.

   Poista
 6. onko lasse koko kesän yksin ilman hevosseuraa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Edellisessä postauksessa mainitsin että muuttuneiden olosuhteiden takia kesäkuun se on yksin. Siskon kaverin piti ottaa hevonen ylläpitoon jo kesäkuun alusta, mutta ottaakin vasta heinäkuussa. Eli heinäkuussa saa hevosseuraa :)

   Poista
  2. Miten Lasse pärjää ilman seuraa? Eikö hermostu?

   Poista
  3. Hyvin pärjää :) Laitumelle tullessaan se kerran hirnui ja kyseli että missä muut hevoset mutta ei enää edes huutele perään. Ei ole hermostunut.

   Poista
 7. Kuukauden blogit vihdoin ja viimein julkaistu..
  Käy http://hiekkalaatikonkukka.blogspot.com ja löydä omasi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sielläpä oli melkoinen yllätys kun olin päässyt listalle kaksi kertaa ;)

   Poista
 8. Ihana laidun! <3 Meillä heppa joutuu tulemaan laidunkaudellakin yöksi siälle, koska laitsalle ei ole minkäänlaista suojaa. :/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, tuo on kyllä hieno paikka :) Ja mökki on kyllä hyvä niin saa olla yötä päivää pihalla.

   Poista
 9. Uii Lasseee.!!!
  Ja ihana paikka Lassell tuolla aivan mahtava!!
  Kyllä näkee että välität Lassesta ;)

  VastaaPoista
 10. kivoja kuvia! :) vitsi tää sun blogis on kyl aivan ihana<3 tykästyin tähän heti ku tänne tulin! :)

  fashionsituation.blogspot.com <3

  VastaaPoista
 11. Aivan mahtavat laitumet-iso,mahtava ja vaihteleva maisema!:-)
  entinen Niinisalon ratsastaja Viitatar :-)

  VastaaPoista
 12. http://www.youtube.com/watch?v=U1-gsfNnEPA

  VastaaPoista