sunnuntai 26. toukokuuta 2013

Koulutreeniä, pari hyppyä ja Lassen pesu

Tänään oli varsin monipuolinen päivä. Alunperin olin suunnitellut, että siivoan tarhan, mutta jossain vaiheessa tämä idea vaihtuikin hevosen pesuun - Lassea kun ei ole pesty kunnolla varmaan pariin vuoteen. Aloitin kuitenkin ratsastamalla hepan.


Tämä aika on alkanut....

Onneksi tämä aine auttaa!

Mentiin ensin kentällä koulua. Alkukäyntien jälkeen tein huolelliset alkuravit kevyessä ravissa ympäri kenttää. Hain tasaista tuntumaa ja hyvää istuntaa. Lasse oli kuitenkin niin hyvä, ettei sitä tarvinnut kauheasti vääntää. Se meni ihanan tasaisesti omalla moottorilla eteenpäin.

Laukassa tehtiin ensin kahdeksikolla suunnanvaihtoja ravin kautta. Otettiin keskellä muutama askel ravia ja sitten nostin laukan toiseen suuntaan. Kun tämä sujui hyvin, vaihdettiin ravin tilalle käynti, eli laukka-käynti. Nämä meni ihan uskomattoman hyvin! Lasse oli tosi herkkänä istunnalle ja siirtyi sujuvasti käyntiin aina kun muistin ratsastaa. Pari kertaa laukka rikkui raville kun jäin liian passiiviseksi ja liian aikaisin miettimään käyntiä.

Kun käyntisiirtymiset sujui, oli vuorossa pysähdys. Siitä on niin pitkä aika kun ollaan tätä tehty, että en vaatinut niille sijoille pysähtymistä vaan sallin pari väliaskelta. Laukka piti nousta kuitenkin heti. Lasse oli tässäkin ihan super! Palkkioksi hyvinmenneistä "alaspäin"siirtymistä (eli siis hitaampaan askellajiin) Lasse sai tehdä laukanvaihtojakin. Oikeasta vasempaan tuli todella hyviä vaihtoja kahdeksikolla, mutta vasemmasta oikeaan ei niinkään. Oikeasta tullessa osasin itse ratsastaa paremmin enkä sählännyt, mutta vasemmasta laukka vaihtui aina vasta askeleen myöhemmin kuin olin suunnitellut.Hyvinmenneen koulutreenin jälkeen palkitsin Lassen muutamalla hypyllä. Terhi tuli auttamaan esteen kanssa, ettei minun tarvinnut nousta selästä. Alkuun otettiin pari hyppyä n. 40cm ristikolle, jonka jälkeen sen tilalle tuli portti, korkeutta ehkä 60cm. Lasse oli tänään tosi hyvä hypätä! Se katsoi todella hyvin paikat ja minä en syöksynyt kertaakaan. Näin kun menisi aina esteillä!

Kokonaisuudessaan Lasse oli ihanan tasainen tänään, varsinkin laukassa. Pitkästä aikaa se ei poukkoillut yhtään. Mentiin jossain välissä muuten käynnissä avoja ja sulkujakin. Avot sujuivat hyvin, sulut vähän heikommin mutta kuitenkin jotenkin edes. Ratsastuksesta ei valitettavasti ole kuvia, tietenkään kun Lasse oli niin hyvä.

Ratsastuksen jälkeen pesin Lassen oikein huolellisesti. Lasse ei ollut oikein yhteistyökykyinen, koska se ei kamalasti arvosta pesua... Sain sen kuitenkin pestyä ilman apuvoimia! Pete tuli kuivatuksen ajaksi pitämään kiinni, kun olin niin nopea että ehdin pestä ja huuhdella koko hepan ennenkuin P tuli paikalle. Lassen kuivuessa Pete syötteli sitä pitkin tallin pihaa ettei se menisi heti piehtaroimaan. Kuivumiseen meni ehkä 10min kun oli niin ihanan aurinkoinen sää.

Tällainen löytyi Lassen vtj sisäpuolelta. Laitumella vissiin vähän kolhaissut. Kaikki neljä hevosta oli päässyt yhtä aikaa laitumelle, mutta Lasse oli pitänyt ottaa sieltä heti pois. Tiedättekö miksi? Se oli ollut niin orimainen ja käynyt uhoamassa kaikille muille, että tallin omistaja totesi että parempi ottaa se pois sieltä ennenkuin sattuu pahemmin. Oli kuulemma vaikuttanut ihan nuorelta villioriilta... Toivottavasti tulee nyt sitten kesälaitumella kaverin kanssa toimeen eikä pompota. Paulin kanssa Lassen voi laittaa laitumeen, sillä Pauli alistuu välittömästi kun Lasse katsoo pahasti.

 Putsasin haavan pesun yhteydessä ja laitoin haavasprayta.

Pesun jälkeen. Olisipa Lasse oikeastikin tuon värinen!

Kiiltävä poni etten sanoisi.

P: "Tuu Lasse, mennään syömään koivu."
L: "Okei, hyvä idea!"

L: "Kelpaa tää pihlajakin!"

"Hei mitä sä kuvaat?!"

Pesty hepokatti :)

P: "Tää näyttää ihan siltä Ice Agen mammutilta kun sen tukka on näin."

Takkutukka


L: "Jos mä vaan ihan vähän....

...rapsutan."

Toveri Mokoma


Hemuli.


Lukijat: Oletteko te jo pesseet hevosianne tänä keväänä?

11 kommenttia:

 1. Ihania kuvia :) Itse pesin hepan heti kun ilmat lämpeni, tai no, silloin se +9 tuntui lämpimältä! :D Aion tässä kuukauden sisään pestä vielä uudelleen, kun tamma on onnistunut jo kerryttämään kivasti hiekkaa karvanjuureen...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Mä en uskalla kylmällä säällä pestä, kun kastun aina itse vähintään yhtä paljon kuin hevonen, niin en halua palella :D

   Poista
 2. Mä pesin eilen ja hyvin se meni, eikä näyttäny pelkäävän yhtään mitään ;)

  VastaaPoista
 3. mistä Lasse on saanu noi patit? meinaan kun meidän tamma saa kans niitä aina kesällä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ötökänpuremiahan nuo ovat :D

   Poista
  2. okeei, itse olemme miettineet että olisi yliherkkä ruoholle. Millaset nuo ovat karvan alta? kutiavatko?

   Poista
  3. En ole tutkinut sen tarkemmin kun ötökänpuremia nuo ovat, usein paukamissa roikkuu mäkäräisiä yms. Kutiavat, joskus enemmän joskus vähemmän :)

   Poista
 4. En ole vielä, mutta tarkoitus olisi, kun heppa pääsee kesälaitumille. :)

  Millä muuten peset hepan? Meillä on ihan hevosille tarkoitettua shampoota, mutta olen kuullut, että mäntysuopa kävisi myös tosi hyvin, koska se ei kuivata ihoa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä on pesty muistaakseni aina joko mäntysuovalla tai Linna-shampoolla, nyt pesin Linnalla ja hyvin toimi :)

   Poista
 5. Ihana Lasse :) Kyllä kiiltää !

  Mäkin pesin Viljan ennen varsanäyttelyä mutta se ei kyllä kiiltäny kun oli vielä talvikarvaa, tai sitä on edelleen :D :D

  VastaaPoista
 6. En oo vielä mutt täss jossain kesällä kyll :D

  VastaaPoista