maanantai 8. huhtikuuta 2013

Varokaa liukkaita jäitä!

Kun tässä menneiden viikkojen aikana lumet ovat sulaneet ja muodostaneet maahan jäisiä kohtia, kannattaa olla varovainen kävellessään. Vielä kun yhtälöön lisätään eilen satanut lumi, on soppa valmis. Kävelkää oikeasti varovaisesti! Itse nimittäin kaaduin kotipihaani eilen ja löin pääni maahan todella kovaa. Niin kovaa että taju taisi mennä hetkeksi, sitten pää tuli niin kipeäksi etten pystynyt muuta kuin itkemään. Jotenkin pääsin maasta ylös ja menin nukkumaan pariksi tunniksi. Muistikuvat ovat jokseenkin hataria kaatumisen jälkeisistä tunneista.

Kun heräsin niin päänsärky oli melkoinen. Samalla huomasin että niskani alkaa vetämään totaalijumiin. Ajattelin ensin että en käy terveyskeskuksessa, ellen ala oksentamaan, mutta illalla niskat olivat jo niin jumissa ja selkäänkin sattui, että päätin kuitenkin lähteä. Tunnin odottamisen jälkeen pääsin sisään ja sain napin Sirdaludia (lihaksia rentouttavaa) ja reseptin Sirdaludille ja Burana 800:lle.

Yöllä sain todeta että Sirdalud ei sovi minulle. Kaikki sanoivat että se on kamalan vahva lääke, että pitää ottaa illalla ennen nukkumaanmenoa. Näin teinkin ja mitä tapahtui. Kun sain vaivoin nukahdettua, nukuin kaksi tuntia ja heräsin melkein kipeämpänä kuin illalla ja pirteänä kuin peipponen. Että se siitä :D

Nyt olo on kuin jyrän alle jäänyt. Varoituksena vain teille lukijoille, tämä olotila ei ole mukava. Hevosen selkään tuskin kipuan ihan heti, mutta onneksi Sonja liikuttaa tänään.

6 kommenttia:

 1. aivan super ärsyttävää kun toi jää ja lumi ei vaan voi sulaa! Kengättömän hoitsun kanssa saa koko ajan olla tarkkana ettei liukastu tai jotakin muuta, kun tammalla ei talvisin laiteta kenkiä kun toimii siitostammana !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hui, osaan vaan kuvitella miten hirveää on kengättömän hevosen kanssa häärääminen näillä keleillä! Kengällisenkin kanssa on ongelmia kun en itse meinaa pysyä pystyssä, saati että hevonenkaan ei pysyisi pystyssä :D

   Poista
 2. Hui, kuulostaa tosi tosi pahalta :(. Kuulemma on päivystys ja akuutti tosiaan täynnä ihmisiä jotka on liukastuneet ja lyöny ittesä tai murtaneet raajansa. Minun kengätön vetäs kanssa lipat aika pahasti, kun on ihan tosi liukasta etenkin aamuisin, jalat vaan läks alta ressulta. Mutta sitten se vuoltiin ja vasta trimmatut kaviot on pitäneet todella hyvin, kävelee varmasti eikä ole ollut lipsumisia :).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu lääkäri sanoikin että en ole todellakaan ensimmäinen kaatumisen takia päivystyksessä oleva... Onni onnettomuudessa että löin "vaan" pääni, koska jos olisin kaatunut mihin tahansa muuhun suuntaan, olisin 99% varmasti murtanut raajani. Olen sen verran tapaturma-altis :D Nyt pääsen kuitenkin tänään töihin ja varmaan jo muutaman päivän päästä Lassen selkään.

   Hyvä ettei ole tullut enää lipsumisia :) Varmasti on vaikeaa kengättömän hevosen kanssa, kun kengällisenkin kanssa tuntuu olevan välillä vaikeuksia pystyssäpysymisessä :D

   Poista
 3. Meillä on pihassa kuoleman janoiset portaat.. Niistä sitten pitää kulkea vähintään kahdesti päivässä ja niiden alapäässä on ihan peilijäätä. Eipä siinä usein pystyssä pysy;) harmittaa toi jää, sulais nopeasti pois ja kesä tulis:)!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu nyt on ihan kammottavan liukasta.... Ja paha kun toi lumi peittää sen jään niin ei osaa varoa! Kesä sais kyllä jo tulla.

   Poista