tiistai 16. huhtikuuta 2013

Hyvänmielenhaaste

Kiitos haasteesta Essin poniblogille!

"Toisinaan tuntuu, että hevospiireissä liikkuu kaikista kieroimmat, itsekkäimmät ja ilkeimmät ihmiset. Harrastajat kasvavat sisälle manipuloimisen, selän takana puhumisen ja haukkumisen maailmaan pienestä pitäen ja oppivat pärjäämään hevospiireissä muita polkemalla ja omaa etua ajamalla. Ehkäpä juuri sen vuoksi ratsastusta on niin vaikea mieltää urheiluksi; urheilun kun pitäisi viestiä reiluudesta ja "hyvän pelin hengestä". Rakkaus liikuntaan yhdistää urheilijoita, jotka kannustavat toisiaan ja saavat iloa ja nautintoa harrastuksestaan. Ratsastajille kaikista vaikeinta tuntuu olevan toisten onnistumisista iloitseminen ja reilu peli.


Hevospiirien negatiivisuus hohkaa myös blogeista, mikä on mielestäni kovin surullista. Yhä nuoremmat ja nuoremmat hevostelijat arvostelevat toisiaan ja saavat aikaan pahaa mieltä. Tähän epäkohtaan haluankin puuttua ja toivoa, että pieni positiivisuuden kipinä voisi syttyä blogien kautta ja levitä myös hevosihmisten käytökseen netin ulkopuolella.

Siksi tahdonkin haastaa niin bloggaajat kuin blogien lukijatkin."Haluan että ihan jokainen blogin lukija ja kaikki tätä lukevat bloggaajat ottavat tämän haasteen vastaan! Itsekin aion jossain vaiheessa tehdä kierroksen lukemissani blogeissa ja kirjoittaa jokaiseen jonkin mukavan kommentin.

6 kommenttia:

 1. Kiitos haasteesta mutta minulle tuo taitaa olla aika mahdoton toteuttaa kun lukulistalla on kymmeniä blogeja joita seurailen ;). Oon pyrkinyt kommentoimaan aina lukiessani edes jotain kun tiedän miten paljon kommentit ilahduttaa. Hiljaisista lukijoista kun ei tiedä mitään ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mullakin on varmaan 40 blogia lukulistalla, mutta ajattelin aloittaa niistä mitä luen eniten :) Oon aina ollu aika huono kommentoimaan mutta nyt siihen saa tulla muutos :D

   Poista
 2. tuo on kyllä totta! Lisäksi se ratsastajien halu pönkittää omaa itsetuntoaan muilla ja osoittaa sillä olevansa parempi. Sitten kun jokin menee vikaan, on syy hevosessa tms. Haukutaan toisia anonyyminä, kun ei uskalleta seistä sen asian takana omalla nimellä. Mielestäni niin pitkään, kun joku tulee anonyyminä huutelemaan, hän ei ole täysin varma siitä, että juuri ko kanta on oikea, kun ei uskalla sitä omalla nimellä sanoa ja seisoa sen takana. Pitääpäs katsoa, jos itsekin tekisi tämän haasteen lähiaikoina, huippua!:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä, olen samaa mieltä kanssasi. Jos ei uskalla nimen kanssa sanoa, voi myös pysyä hiljaa :)

   Poista
 3. Oho, onpa hieno ajatus. Minäkin oon tämäntapaista harrastanut, varsinkin jos joku on oikeasti nähnyt vaivaa bloginsa eteen / ratsastaa hienosti / kirjoittaa asiaa (kuten sinä!:) / tai muuten vain blogi vaikuttaa positiivisesti. Asiaa! :D Tänne saa tulla kommentoimaan.. mutta ei mitään paineita. teamsuokkipojat.blogspot.com :)

  VastaaPoista