sunnuntai 10. helmikuuta 2013

Sulkua ja avoa

Meillä oli tänään koulutunti heti aamusta. Vähän silmät ristissä menin tallille kun eilen tuli valvottua ja yöllä neljän aikaan pari kaveria soitti että voivatko tulla meille yöksi (tai oikeastaan he soittivat pihasta ja melkein heti perään soi ovikello :D), joten nukuin aika heikosti. Tuleva koulutunti piristi kuitenkin mieltä sen verran että jaksoin nousta ja lähteä tallille.

Laitoin Lassen valmiiksi ja olin juuri saanut suitset päähän kun Kalle saapui paikalle. Meillä ei ole tällä hetkellä mitään vetoautoa, joten emme pysty viemään Lassea Kallen kentälle, vaan on mentävä kotitallilla. Aloitimme melko pitkillä alkukäynneillä jossa kerroin uuden satulan kanssa tulleista ongelmista asennossani ja Lassen viimeaikaisista tempauksista. 

Lasse kolme vuotta (?) sitten Kallen tunnilla. En muista muuta kuin että Lasse oli ihan loistava tuolla tunnilla.

Ravailin hetken ja siirryin laukkaan. Lassehan siitä riemastui ja yritti taas pukitella ja jäädä pomppimaan paikalleen. Kalle käski sitten vain ajaa eteenpäin ja vastoin itsesuojeluvaistoani teinkin näin. Minulla oli hiki jo alkuverkan jälkeen :D

Alkuverkan jälkeen aloimme tekemään avotaivutusharjoitusta, koska alkuraveissa huomattiin että Lasse oli jumpan tarpeessa. Tunnin edetessä tosin huomasin, että Lasse ei ollut jäykkä, mutta liikkui silti kuin rautakanki. En osaa tätä paremmin selittää, mutta se meni vaikka tuhannelle mutkalle jos pyysin, mutta kun en pyytänyt mitään se mennä puksutti eteenpäin kuin juna :D Lisäksi se painoi vasemmassa kierroksessa aivan kamalasti sisäkädelle, joten sain vähän väliä muistuttaa että käteni ei ole viides jalka johon pitää painaa kaikki paino. 

Avotaivutusharjoituksen näette alla olevasta (erittäin hienosta) kuvasta. Eli teimme pienen voltin, siitä avotaivutusta toista kulmaa kohti (en oikein saanut tuohon kunnolla piirrettyä meidän harjoitusta, koska kenttä on vähän kummallisen mallinen ja oikeasti ei menty noin kokorataleikkaa -tyylisesti, mutta enivei). Avotaivutuksen jälkeen piti tehdä taas pieni voltti ja sen jälkeen jatkaa ulospäin asettaen. Vasempaan kierrokseen Lasse oli tosi raskas eikä oikein toiminut toivotulla tavalla. Parin onnistuneen suorituksen jälkeen vaihdoimme suuntaa, ja siinä suunnassa meni sitten taas tosi hyvin! Kalle kehuikin että harva hevonen tekee niin hienoja avotaivutuksia kuin Lasse. 


Avoharjoituksen jälkeen Lasse ja ratsastaja sai hetken hengähtää ja kävelimme välikäynnit. Sitten siirryimme taas raviin ja tehtiin ensin pohkeenväistöharjoitusta, mutta toisen kokeilun jälkeen todettiin että Lasse kuumuu tästä liikaa ja alkaa punkemaan takapäätä ulos, joten siirryttiin sitten sulkuharjoitukseen (kuva alla). Olen luullut että osaan sulkutaivutuksen, ja teoriassa sen osaankin, mutta tajusin että tänään taisin mennä ensimmäistä kertaa sulkutaivutuksia tunnilla ja oikeaoppisesti.

Ensin tein enemmän pohkeenväistöä jossa hevosen kaula oli mutkalla. Yritin siis liikaa ja Lasse totteli. Tajusin tämän itsekin ja onneksi tajusin kysyä Kallelta varmistuksen että kuinka se sulku nyt tehdäänkään. Kalle selitti ja huomasin että olin käyttänyt liikaa pohjetta jolloin Lasse alkoi luonnollisesti väistämään sitä. Siitä eteenpäin tehtiinkin sitten ihan pienenpienillä avuilla ja Lasse oli super! Se meni todella hienoja sulkuja lopulta molempiin suuntiin. Saatiin huijattua sen lavat ja perä aktiiviseksi sulkutaivutuksella, joten se ei huomannut vauhkoontua laukannostoissa eikä itse laukassa. Sulkujen jälkeen se ei myöskään roikkunut ohjalla.


Loppuun menimme vielä ihan uraa pitkin harjoitusravia ja Kalle korjasi asentoani. Loppujen lopuksi istuin kuulemma ihan hyvin siellä, mutta eipä se ollutkaan suuri ihme kun Lasse liikkui niin kivasti. Se käytti hyvin itseään ja polki takaa, joten minä sain vaan istua kyydissä. Enää ei ollut kädelle painamista eikä kiemurtelua. Sain luvan tehdä loppuverkan, eli keventelin hetken ja siirryttiin käyntiin. Hetken olin Lassen selässä mutta lopuksi hyppäsin alas ja talutin sitä hetken, että saisin itsekin loppuverkan. Sitten vein Mussun talliin ja sovimme seuraavan tunnin ylihuomiseksi klo 13. Tallissa annoin Lasselle ämpärillisen melassivettä ja vein sen sitten tarhaan. 

2 kommenttia:

  1. Äää, haluun kans Kallen tunneille. :D Oon vaan laiska, enkä saa ikinä aikaseks soittaa sille... :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kalle pitää kyllä huippuhyviä tunteja :)

      Poista