lauantai 9. helmikuuta 2013

Anniina vs Possu 1-0

Toissapäivänä Lassen liikutti Sonja, eilen Silja, ja sain molemmilta kuulla että Possuilua oli ollut ilmassa. Tänään menin itse selkään ja sain todeta saman :D Ja tämä teksti on täynnä vanhoja kuvia, koittakaa kestää.

Lassella oli ihan hirveästi virtaa. Se ei olisi halunnut kävellä, vaan ravata. Alkukäyntien jälkeen otin ohjat käteen ja pidin sen käynnissä, vaikka allani oli räjähtävä dynamiittipötkö. Kun se käveli rauhassa, alettiin ravaamaan. Heti jos se yritti singota, aloin väistättämään takapäätä ulospäin, koska yleensä sinkoaminen tapahtui sisäänpäin. Tein paljon suunnanvaihtoja ja sain Lassen nopeasti tosi vetreäksi. Se liikkui reippaasti(välillä liiankin reippaasti) ja oli ihan intopiukeana.


Noin sata sekoamista ja satakymmenen väistöä mentyämme aloin nostamaan laukkoja. Nostin ensimmäiset ravista oikeassa kierroksessa, ja ne meni yllättävän hyvin. Olin varma että nostoissa Lasse sinkoaa vähintään toiseen ulottuvuuteen, mutta ei, se pysyi ihan nätisti näpeissä. Muutaman noston jälkeen vaihdoin suuntaa ja nostin laukan niinkuin edelliseenkin kierrokseen, ravista. Mutta mitä teki Lasse? Yritti pirulainen pukittaa minut alas :D Tehtiin pari väistöä ennen nostoa ja taas pukitteluyritys, joka oli kyllä pikemminkin ninjapotku taaksepäin, höystettynä uskottavalla "IUHHHH" -äännähdyksellä. Kolmannella yrityksellä jo päästiin laukkaamaan, vaikkakin taas jonkun pompun seurauksena. Tätä jatkui ehkä viisi nostoa, kunnes Lasse totesi että pääsee helpoimmalla kun vain laukkaa.


Yhdessä kohtaa kenttää Lasse meinasi aina lähteä laukassa punkemaan ja kaatumaan sisäänpäin, joten ratsastin sitä yhtä paljon jokaiselle neljälle jalalle. Minun oli helpoin ajatella ratsastaminen näin, enkä tänään saanut yhtään kiinni ajatuksesta "kahden pohkeen välissä." Niinpä mietin että siinä kohdassa Lassella on oltava jokaisella jalalla yhtä paljon painoa, eikä niin että sisäjaloilla on kaikki ja ulkojalat menee miten sattuu. Tämä tuotti tulosta ja muutaman toiston jälkeen homma sujui jo mallikkaasti.

Laukkojen jälkeen tein taas uuteen satulaan tottuttelua. Istuin vaan harjoitusravissa ja annoin Lassen edetä suhteellisen vapaasti. Alkuun jalat valuivat eteen, ryhti taakse ja kädet suoriksi, mutta pikkuhiljaa aloin saamaan kroppani hallintaan. Kun olo oli luonteva ja hyvä selässä, teimme loppuverkan.

Kohta on kevät! Lassen kanssa venyttelyä hiukan ennen puikkoluun murtumista.

Huomaa selvästi, että nyt kun olen alkanut kuntoilemaan ja elämään terveellisesti,  on ratsastuskin helpompaa ja mukavampaa. Hallitsen kroppani jo nyt paremmin ja pysyn sinkoiluissakin paremmin kyydissä. Muutenkin olen paljon pirteämpi ja oikein kaipaan treenaamaan. Ensi viikon kuntoiluohjelmaksi suunnittelin seuraavaa ratsastuksen lisäksi:
Maanantai: Sali ja lenkki
Tiistai: Kiputilan mukaan jonkin pituinen lenkki, venyttelyä
Keskiviikko: Kahvakuulailua ja lenkki
Torstai: Kevyempi lenkki, venyttelyä
Perjantai: Raskaampi lenkki, ehkä hyppynarulla hyppimistä
Lauantai: Kahvakuulailua kevyesti, lenkki
Sunnuntai: Kevyempi lenkki, venyttelyä.

Toki venyttelen jokaisen suorituksen jälkeen, mutta noina kevyempinä päivinä oikein kunnolla. Ennen en ole tykännyt venytellä, mutta nyt olen alkanut nauttimaan jopa siitä.

Hih, löysin tällaisenkin kuvan :D Ollaan me ehkä vähän muututtu, vai mitä? Molemmat on ainakin saanut massaa, Lasse hyvässä, minä huonossa mielessä :D

Ja nyt olisi mielestäni taas erikoispostauksen aika. Aiheita saa ehdottaa! Olisiko se kysymyspostaus, koirapostaus, MyDay-postaus, mielipidepostaus, kuvapostaus..... Valta on nyt teillä!

15 kommenttia:

 1. Kuvapostaus:) ja millon haluaisit mun tulevan kuvaan teitä?(;

  VastaaPoista
 2. http://obelixnitpicker.blogspot.fi/p/blog-page.html Tuossa olisi isovalikko erikoispostauksista en osaa päättää minkä noista haluaisin teiltä, muttamutta
  Ehkäpä tuo tilannekuvia ja kommelluksia :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos listasta, saatan tuolta jotain napata tämän blogin puolelle ;)

   Poista
 3. Herranjestas, enpä olisi tunnistanut Lassea tuosta alimmasta kuvasta! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on kyllä muuttunut paljon alkuajoista :D siinä kuvassa taitaa olla toinen keväämme yhdessä :)

   Poista
 4. Minäkään en ois tunnistanu Lassea viimeisestä kuvasta. Kyllä siinä kehityksen huomaa positiiviseen (molemmista ;) ).

  Lohduttavaa lukea että noita sinkoilupäiviä tulee pitemmänkin yhteisen matkan jälkeen ;). Olet varmasti tosi hyvä pysymään kyydissä.
  Miten sulla on aikaa tuohon kuntoiluun hevostelun lisäksi? :D Minun liikunta tulee vain ja ainoastaan tallilta kun ei ehdi muuta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Taas viesti lähti liian nopeasti. Oisin vielä kysyny teidän kuolaimettomista sidepulleista. Kun kyselin aiemmin miten ne vertautuu riimuun. Niin onko se turparemmi niin tiukalla että turpis ei pääse heilumaan edestakaisin? Olen meidän riimulla ratsastaessa huomannut että jos kääntää tai asettaa/taivuttaa vaikka vasemmalle eikä pidä ulko-ohjaa myös tiukalla niin riimun turparemmi ikäänkuin kääntyy siten että ohjien kiinnitysrengas menee lähelle leukaperiä ja ohjasotteen paikka tavallaan vaihtuu. Ajattelin kokeilla josko turparemmin kiristys auttaisi asiaa mutta meillä on turpiksessa heijastin joka estää kiristämisen... ehkä sen voisi jaksaa ottaa pois silloin harvoin kun ratsastaa kentällä..

   Poista
  2. Tällä hetkellä olen työtön niin minulla ei ole mitään muuta kuin aikaa :D mutta kyllä varmasti saan töidenkin oheen liitettyä kuntoilun, pitää vaan karsia yöunista ;)

   Sidepullit ovat tukevampi kuin riimu. Kyllä ne vähän kääntyy mutta ei läheskään niin paljoa kuin riimu :)

   Poista
  3. Meidän riimun kääntymisongelma ratkesi sillä kun otin kentällä menon ajaksi turparemmin heijastimen veke ja kiristin reijällä turpista. Toimii toistaiseksi taas loistavasti :D. Ei oo ohjakset leukaperissä kiinni.

   Poista
 5. MyDay-postaus :) Videopostaus tallipäivästä olisi myös kiva :)

  VastaaPoista
 6. muaki saa pyytää kuvailemaan (;
  esim. hiihtoloman olen kotona, näillä näkymiin :)

  VastaaPoista