keskiviikko 23. tammikuuta 2013

Ohjasajoa ja juoksutusta

Tänään päätin pitkästä aikaa ohjasajaa Lassea oikein kunnolla. Laitoin sille ratsastusvyön jossa oli lenkit liinoja varten ja liinat molemmille puolille. En laittanut suitsia, koska tarkoitus oli juoksuttaa kevyesti ohjasajon jälkeen. 

© Petra

Ensin meinasi olla vähän hakusessa se eteenpäin meneminen, ja Lasse olisi mieluiten vain kääntynyt naama minuun päin. Kun pääsimme vihdoin liikkeelle, se oli huippuhyvä! Se käveli reippaasti ja oli hyvin kuulolla. Mietittyäni pitkään päätin kokeilla hiukan ravia. Ensin Lasse ei tajunnut että pyysin ravia enkä reippaampaa käyntiä, mutta vihdoin siirtyi raviin. Menimme monta lyhyttä pätkää ravia, eikä heppa seonnut kertaakaan! Olin ihan varma että ravissa tulee ongelmia kun juoksen takana, mutta Possu yllätti positiivisesti :)

Ohjasajon jälkeen otin toisen liinan irti ja juoksutin Lassen. Ensin se meni vähän heikosti eikä olisi jaksanut liikkua. Jostain se kuitenkin löysi vähän energiaa ja jaksoi liikkua eteenpäin nätisti, varsinkin oikeassa kierroksessa. Kunnes... En tiedä mikä tuli, mutta yhtäkkiä hevonen sekosi ihan täysin, kun oltiin hetki menty vasempaan kierrokseen. Se lähti vetämään rauhallisesta ravista hyytävää pukkilaukkaa repien minua monta metriä perässään. Sitten se pysähtyi, eikä olisi liikkunut millään eteenpäin, vaan hyppi sivuttain ja taaksepäin. Sitten se taas meni kierroksen eteenpäin, kunnes alkoi taas loikkimaan. Hermohan siinä meinasi mennä :D Lopulta sain sen kulkemaan taas hyvin. Hetken loikkien jälkeen se meni jännittyneesti, mutta rentoutui lopulta. Siihen oli sitten hyvä lopettaa :) 


Tällaisia loikkia Lasse tekee usein juoksutuksessa kun oikein innostuu.

Minun piti kovasti siivota kaappini ja Lassen tarha, mutta nälkä yllätti joten siirsin urakkani myöhemmäksi. Olisi ihanaa kun olisi joku reipas hoitajatyttö joka hoitaisi näitä tällaisia hommia puolestani :D Ja kävisi kävelyttämässä heppaa, putsaisi varusteita jne. Mutta taitaapi olla aika vähissä tällaiset reippaat nuoret. 

Pitäisi nyt saada joku taas kuvailemaankin meidän touhuilua. Peteä ei nimittäin kuvaaminen kiinnosta ja sen näkee kuvien laadussa :D Olisi kiva saada ohjasajosta ja ratsastamisesta uusia kuvia. 

5 kommenttia:

 1. Tuo Lasse seuralle, niin voin olla varma, että siitä pidetään maailman parasta huolta;)

  Nälkä vie aina voiton kaikista urakoista :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei Lassen pää kestäis seuralla oloa, eikä kyllä munkaan. Liikaa hälinää :D

   Poista
  2. Niin, no se onkin miinus :D

   Poista
 2. mua voi pyytää kuvaileen, varsinki viikonloppuisin (;

  VastaaPoista