perjantai 4. tammikuuta 2013

Mukava päivä Petran kanssa

Tänään vietimme Lassen kanssa vähän poikkeuksellisen päivän. Minulle tämä oli tutumpaa, mutta Lasselle ei niinkään.

Aamulla yhdeksän aikaan menin tallille jossa Lasse odotti karsinassa. Se oli ihan varma että pääsee tarhaan, mutta olinkin ilkeä ja aloin harjaamaan sitä. Sitten kehtasin vielä pukea sille suojat! Ja kaikista kamalinta Lassen mielestä oli, kun Petra pölähti paikalle trailerin kanssa. Lähdimme siis Lassen kanssa Petralle päiväksi. Tarkoitus oli kuvata kaikki Petran hevoset ja Lasse. 

Lastauksessa Lasse possuili pari kertaa ja peruutti pois sillalta. Se tekee sen lähes joka kerta: kävelee ensin puoleen väliin lastaussiltaa, pysähtyy siihen, katselee hetken ja peruuttaa pois. Parin poisperuutuksen jälkeen Petra laittoi liinan kiinni koppiin ja sen avulla saimme Lassen lastattua. Matka meni hyvin ja Petralla Lassen purkamisessakaan ei ollut mitään ongelmaa. Lasse pääsi Disan karsinaan odottelemaan vuoroaan. 

Ensin Petra ratsasti Uffen, sitten Urcon ja sen jälkeen Zeuksen. Petran blogista voit lukea tarkemmin miten hevoset toimivat. Minä kuvailin ja videoin. Zeus oli tänään kaikista helpoin kuvata. Uffesta en meinannut saada millään kuvia ja Urcon kuviin en ole tyytyväinen, koska ne eivät onnistuneet niin hyvin kuin yleensä. 


Orien jälkeen minä ratsastin Lassen ja Petra otti kuvia. Laitoin sille pitkästä aikaa turkoosia päälle, kun useimmiten meillä on tummansinistä. Menin aika pikaisesti, mutta Lasse oli tosi hyvä. Se pyrki ihan riittävästi eteenpäin ja meni rentona. Itse en taaskaan pystynyt istumaan harjoitusravissa juuri lainkaan, koska selkä on taas ihan tukossa. Laukassa Lasse oli kivan tuntinen ja kuunteli hienosti. Menimme vähän laukanvaihtoja ja se teki ne huippuhyvin! 

Lassen jälkeen Petra ratsasti vielä Unaivan. Siitä oli taas tosi vaikeaa saada kuvia, mutta kun jaksoin vaan panostaa niin sain muutaman kelpo kuvan. Tessaa Petra ei ehtinyt ratsastaa, joten sen kuvaaminen jäi toiseen kertaan. Petralle tuli kiire, joten Lasse jäi talliin ja illemmalla menin hakemaan sitä (Petra siis ajoi, menin vaan omalla autolla sinne). Kun otin sen karsinasta, huomasin että se oli saanut taas takajalkaan haavan.... Näytti hokinjäljeltä, eli itseään potkaissut, idiootti. 

Lastaus meni tällä kertaa paremmin ja matkakin hyvin. Tallilla purin Lassen ja vein sen vielä tarhaan, vaikka kello oli jo melko paljon. Halusin kuitenkin että se saa olla edes hetken tänään ulkoilemassa. 

Videota tästä päivästä on tulossa jossain vaiheessa kunhan saan tehtyä koosteen. 

Alustavasti kyselen, haluaako joku ostaa meidän este/yleissatulan? Kieffer Europe CT, siistissä kunnossa, tulossa myyntiin lähiaikoina kun ei enää mene Lasselle. 

10 kommenttia:

 1. Hienoja kuvia ja kiva postaus! :)

  VastaaPoista
 2. oih ihania kuvia :) Ja että teidän istunoja on ilo katsoa, niin miellyttävää silmälle,itse helposti rupeen tujottamaan niskaa ja sitten olenkin jo kyttyrä asennossa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä oon ihan opetellut tuon että katson menosuuntaan. Joskus ratsastin hevosella joka pysähtyi jos erehtyi tuijottamaan niskaa niin se opetti aika nopeasti :D Ja Petralla on kokonaisuudessaan tosi hyvä istunta :)

   Poista
  2. Voi tollanen hevonen olis sitten kätevä, haha. Ja varmasti oppis nopeesti, ite kans koitan aina muistaa sen mut välil tuppaa unohtuu, sama kun mulla käsien kanssa välillä tuppaa olemaan ongelmaa et ne tekee koko ajan jtn ylimäärästä, hoin muutaman ratsastuskerran aika koko tunnin vaan että "kädet", niin opettaja sano sit seuraaval kerral ku tuli tuntia pitämään et on tapahtunu iso muutos käsis :D pitäs pistää joku "musiikki" kännykkään mikä hokis kaikkii istuntaan liittyviä asioita :) heh

   Poista
  3. Sellanen opetuslevy ois kätevä! Sais itse päättää mitä istuntaan liittyviä asioita sieltä kuuntelisi :D

   Poista
 3. Lassen pitäis olla koko ajan jossain kuplamuovin sisässä :'D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niin pitäis.... Oon sanonukin että jos joku keksii kokovartalosuojapuvun hevoselle niin mä ostan heti :D

   Poista
 4. Heippa!
  Viitsitkö laittaa mulle spostiin (talliposti@wippies.com) lisätietoja sekä mahdollisesti kuvia satulastasi? :)

  VastaaPoista