sunnuntai 6. tammikuuta 2013

Juoksutusta

Tänään oli taas juoksutuspäivä. Lasse oli vasempaan kierrokseen tosi hyvä! Totteli hienosti kaikkia pyyntöjä ja meni rennosti. Kun vaihdoimme suuntaa niin meinasi tulla erimielisyyksiä. Lasse ei olisi halunnut liikkua, vaan yritti poistua paikalta ja muuta mukavaa. Hetkeen keskusteltuamme se kuitenkin suostui menemään nätisti tähänkin suuntaan. Loppuajan Lasse juoksikin sitten ihan nätisti ja meni lähes koko ajan pää maata viistäen. Suloinen hepo ♥

Tällä tavalla sujui juoksutus muutama vuosi sitten...  Onneksi Lasse on nyt tasaantunut todella paljon kun on ikää tullut lisää mittariin. © Sarianna Junnila


Tuli juoksuttaessa mieleen, että onko paljon muita ratsastajia, jotka eivät katso kelloa hevosen kanssa työskennellessä, vaan työskentelee sen aikaa kunnes hevonen toimii? Itse olen juuri tällainen. En ala väkisin ratsastamaan tai juoksuttamaan pidempää kuin on tarve. Lopetan onnistuneeseen suoritukseen, vaikka se tulisi jo vajaan puolen tunnin ratsastatuksen jälkeen.

Huomenna Lassella on rokotus, ja Saimikin pitäisi käyttää eläinlääkärillä. Saimilla on kynsi lohjennut tosi ikävän näköisesti, enkä uskalla sille itse tehdä mitään etten saa vahinkoa aikaiseksi. Jotenkin taas tuntuu niin vaikealta nämä eläimet, kun Lassellakin on se haava ja nyt Saimin jalka. Mokoma kylläkin yllätti eilen positiivisesti! Se oppi kaksi uutta temppua ihan noin vain! Nyt se osaa päivään sanomisen lisäksi antaa yläfemman ja istua nätisti (eli siis takapuolellaan etutassut ilmassa). Muutenkin Möö on vähän ehkä viisastunut  :)

7 kommenttia:

 1. Kelloa katsomaton hiihtelijä ilmoittautuu! Välillä tallilla menee viisi tuntia, välillä tunti... Ahdistaa aina jo valmiiksi, jos on tiukka aikataulu. Joskus tarvii vääntää pidempään ja joka asiasta (yleensä silloin jos on kiire), joskus hevonen tekee samantien kaiken kuin unelma ja toimii kuin ajatus. Mitäs sitä sitten prässäämään, jos kerran toimii. Silloin vaan humputellaan hyvällä mielellä tovi ja lopetetaan siltä päivältä. En ihan ymmärrä sellaista "pakko joka päivä vääntää vähintään tunti" -tyyppistä ajattelua.

  VastaaPoista
 2. Mä en juurikaan katsele kelloa, vaan teen juuri sen aikaa kun on hyvä ja siihen lopetan.

  VastaaPoista
 3. itsekkään en kelloa katsoa ja jos esim.nakitetaan jonkun hevosen treenaus ravitallille niin lenkki on about tunti eli hevoselle tulee hiki ja se hengittää käyttäen keuhkojaan kunnolla.

  VastaaPoista
 4. Minäkin harvoin katon kelloa kuinka kauan ratsastan tai olen tallilla. Joskus menee pitempään joskus vähän vähemmän:)!

  VastaaPoista
 5. kyllähän kelloa tulee katsottua että koska lähtee liikuttamaan ja koska palaa, mutta mitään tiettyä aikaa ei koskaan ole.. meilläkin voi joskus maastossa esim. menna puolituntia joskus taas melkein 2 tuntia.. riippuen ihan mihin asti eksyy lähtemään hepan kanssa. parasta on talvella pienellä pakkasella auringon paisteessa tehdä oiikein piitkä lenkki ! :) nim. eilen n2h maastolenkin tehnyt :D

  VastaaPoista
 6. Ompa mukavan näköinen blogi ja kaunis hevonen :) ja joo ei tuota kelloa tule paljoa katseltua, varsinkaan jos ei oikein meinaa onnistua XD mutta, jos kiinnostaa, käy kurkkaamassa mun blogi osoitteesta aha-experience.blogspot.fi :)

  VastaaPoista