perjantai 11. tammikuuta 2013

Eilinen maastoreissu

Olen koko talven miettinyt, että pitäisi lähteä Lassen kanssa käymään äidin luona, sillä hän asuu viiden kilometrin päässä tallilta ja sinne pääsee mukavasti tietä jolla ei autoja liiku. Eilen sitten toteutin ajatukseni ja lähdin käymään siellä. No, eipä mennyt niinkuin elokuvissa :D

Varusteina Lassella oli satula ja hackamoresuitset. Arvoin pitkään että pitäisikö laittaa kuolaimet, kun emme ole pitkään aikaan ollut maastossa. Ajattelin kuitenkin että nääääh, kyllä se näillä käsissä pysyy. Eikun selkään ja matkaan.

Alkukäynnit meni kivasti ja Lasse käveli kiltisti. Kun otin ohjat ja siirryimme raviin, hevoseni kasvoi ainakin kymmenen senttiä korkeutta ja sen pää oli aivan pystyssä. Annoin sen ravata aika reippaasti ja pikkuhiljaa se laski päätään ja rentoutui.

Ensimmäinen ongelma tuli, kun meidän piti ylittää rautatie, joka on visusti lumen alla, mutta jonka olemassaolon Lasse tietää. Vähän aikaa siinä keskusteltiin ja loppujen lopuksi mentiin puskat rytisten sivulta koukaten. Matka jatkui Lassen pöristessä kuin lohikäärme.

Uskalsin ottaa jopa pienen pätkän rauhallista laukkaa! Lasse meni kylläkin aika pinkeänä ja yritti koko ajan kiihdytellä. Mutta pysyi kuitenkin käsissä ja siirryimme takaisin raviin. Kerran Lasse teki äkkipysähdyksen, kun näki jotain todella hirveää edessä. Minä makasin kaulalla ja sain hieroa kipeää nenääni, koska löin sen Possun kaulaan :D

Pääsimme turvallisesti perille. Äidilleni oli tulossa hoitoon yksi tuttavaperheen lapsi ja jäimme odottelemaan ehkä viideksi minuutiksi. Lasse sai porkkanaa ja valtavasti ihailua. Äitikin uhkasi taas tulla ratsastamaan kun hän jäi vuoden alussa eläkkeelle.

Kun lähdimme äidiltä, Lasse näytti taas täykkäriluonteensa.... Se hyppi ja pomppi niin paljon että  olin varma että tipun. Siinä vaiheessa kun se hyppäsi pystyyn ja heittäytyi sivulle, totesin että on turvallisinta nousta selästä ja taluttaa alkumatka. Lasse esitti todella hienot piaffit vierelläni kun kävelimme kotiinpäin :D

Kun nousin selkään, meinasin olla heti alhaalla, koska Lasse säikähti sähkökaappia joka oli tienvarressa ja hyppäsi hulluna sivulle. Raah meinasi mennä hermot ja päätin että ensi kerralla laitan suoran kuolaimen maastoon - sen verran hirvitti kun Lasse alkoi poukkoilemaan. Lasse välillä hermostuu maastossa jos ollaan hackamorella ja se heilauttaa päätään. Tällöin hackamoren varret heilahtavat ja Lasse heiluttaaa enemmän päätään. Pari kertaa olen joutunut ihan karjaisemaan että loppuu tuollainen ennenkuin pään kauhuissaan heiluttelu loppuu.

Loppumatka menikin sitten ihan hyvin. Ravasimme suurimman osan matkasta ja laukkasimme pienet pätkät. Mitä lähempänä tallia olimme, sitä enemmän Lasse rentoutui. Tallilla tein sille melassivettä ja otin varusteet pois. Tänään olisi tarkoitus mennä juoksuttamaan heppa kevyesti.

3 kommenttia:

 1. Onpas ollut vaiheikas kyläilyreissu teillä :D. Hyvä että selvisitte ehjinä kotiin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, meinasi kyllä välillä vähän hirvittää :D

   Poista
 2. sulle olisi haaste --> http://enskude.blogspot.fi/

  VastaaPoista