lauantai 29. joulukuuta 2012

Rentoilupäivä

Eilen olin tallilla oikein rentoutumassa. Kävin ensin hoitamassa Petran hevoset, kun Petra itse on reissussa. Sitten menin Lassen luokse ja olin pitkästä aikaa tallilla oikein ajan kanssa.

Lassellahan tosiaan hiersi ne sidepullit nenäpiihin pienen haavan, joten päävehkeitä en oikein voinut käyttää. Arvaatteko siis mitä teimme? Menimme ilman varusteita!! Minulla oli henkisenä tukena kyllä riimu ja westernohjat jotka sidoin yhteen, mutta niitä en joutunut kertaakaan käyttämään! Kaulanarulla menimme sitten pääosin käyntiä ja ravia, mutta myös laukkoja ihan hiukan molempiin suuntiin. Tulin heti alas selästä kun tuntui todella hyvältä, sillä tiesin, että pienikin epäonnistuminen ajaa uskallukseni takaisin koloonsa. Lasse oli ihana!

© Petra

Kun tulin alas, ohjasajoin Lassea vielä hetken. Ohjat kiinni riimuun ja eikun menoksi. Ohjat olivat inan liian lyhyet, mutta toimivat ihan riittävän hyvin. Ja Lasse vasta hyvin toimikin! Ei pienintäkään yritystä venkoilla mihinkään suuntaan. On se vaan superponi ♥

© Petra

Kokeilin Lasselle uusimpia Hevarin-ostoksiamme, eli kylmäyssysteemeitä! Otan näistä kuvan heti kun muistan ottaa kameran mukaan tallille. Eilen vaan totuttelimme töppöseen yksi kerrallaan ja ihan hetken, sillä nämä hökötykset ylettyvät yli polven ja tulevat ihan ruununrajaan kiinni. En siis varsinaisesti vielä kylmännyt eilen. Lasse ei sanonut mitään, onneksi. Tosiaan, esittelyä tulossa kunhan saan paremmin kokeiltua ja kuvattua.

Saatuani Lassen hoidettua menin auttamaan erästä tallimme hevosenomistajaa nuoren suomenhevosorinsa(syntynyt 2010)  kanssa. Varsa ei oikein tahtonut juosta liinassa, joten pyysin saada lupaa kokeilla saisinko minä sitä toimimaan. Alkuun varsa ei tahtonut yhtään tajuta mitä hain takaa ja teimme ensin hetken aikaa talutusharjoituksia. Kun minä kävelin, varsan piti kävellä perässäni. Kun pysähdyin, senkin oli pysähdyttävä. Pari kertaa se koitti jatkaa matkaa minun pysähtyessä, mutta aika nopeasti tajusi jutun juonen, ja sen jälkeen alkoi juoksutuskin sujumaan. Pyysin sitä pääosin kävelemään, koska se oli vähän vaikeaa sille. Otimme myös ravia, ja se meni jo tosi hienosti lopussa. Juoksutuksen jälkeen kokeilimme ihan varovasti että mitä varsa sanoo jos ihminen makailee sen selän päällä. Punttausvaiheessa se vähän hätkähti, mutta kun makoilin mahallani selässä, se oli ihan rauhassa ja rentona. Kokeilimme kaksi kertaa ja annoimme olla - meni sen verran hienosti. On se vaan symppis ja fiksu varsa! Ihan tekisi mieli ostaa varsa itselle, vaikken suomenhevosista ikinä ole pahemmin välittänyt :D Onneksi ei ole rahaa!


Ainiin, kävin eilen paikallisessa Agrimarketissa ja myyjän (terveisiä vaan Sanna jos luet ;)) kanssa tuli sitten puhetta puutsien tarpeellisuudesta. Kun sanoin että minulla on täykkäri joka polkee aina ruununrajansa rikki jos ei ole puutseja hangessa, niin myyjä sanoi että juu tietää meidät, että hän lukee meidän blogia! Todella kummallinen ajatus, miten meidän kahden ihan nobodyn blogia viitsii joku paikallinen lukea :D Mutta toisaalta, meillä on jo 239 lukijaa+anonyymit. Ja olen melko varma että moni meidät tunteva/tietävä on tätä blogia ainakin joskus lukenut. Onko muille bloggaajille selvinnyt tällä tavalla ihan "puskista" että joku tuttu tms lukee blogianne?

8 kommenttia:

 1. Hah, vihdoinki oot tota mieltä, et onneks ei oo rahaa ostaa toista hevosta ;D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aina mä sitä mietin kun hevosista unelmoin ;) Mutta ehkä mulla joskus vielä on riittävästi rahaa :D

   Poista
 2. se on niin ihanaa kun hevonen toimii hyvin pelkällä kaulanarulla:-)!

  VastaaPoista
 3. Hih ihana tuo suokkivarsa :). Aika hassu fiilis varmaan just kun joku tuntee blogin kautta. Ite oon kans monesti miettinyt että mitä ihmettä, sivuilla käy ihmisiä ja heistä kun vain murto-osa kommentoi, en tiedä yhtään keitä lukijat ovat, kummallinen tunne. Ja kun muutin uudelle tallille niin sitten siellä 2 jo oli löytänyt meidän blogin. Hassua :D.

  Mistä ne teidän valkoiset western ohjat olikaan ostettu?

  Tuosta bannerista en vissiin vielä sanonut mitään, minusta se on oikein siisti näillä uusilla "arkiväreillä" ja erityisen ihanaa on minusta se että siellä ei näy kuolaimia -näkyy siis teidän uusi linja :).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on kyllä pirun suloinen kaveri :) Ja juu, oli kyllä hauska tunne siellä Agrimarketissa!

   Ostin ne Hööksiltä :)

   Kiitos! Hainkin banneriin juuri tätä meidän "uutta ajattelutapaa" :)

   Poista
  2. Onko nuo ohjat siis nämä http://www.hooks.fi/product.aspx?productid=310441&deptid=114&sortType=sortPopularitet&sortOrder=DESC
   eli pikalukoilla päähän ja auki keskeltä?

   Poista
  3. Juu, juuri nuo :) Tosi hyvät olleet!

   Poista