lauantai 22. joulukuuta 2012

Luukku 22

Luukku 22 avaa hieman minun käsityksiäni ja tapojani joulusta.


Pienempänä joulu oli paljon jännittävämpi tapahtuma, eikä minua kiinnostanut silloin muuta kuin lahjat, jota sain aina kauhean vuoren. Kun tulin uskoon 15-vuotiaana, tajusin että joulu on paljon muutakin. 

Nyt viisi vuotta olemme viettäneet joulua Jeesuksen syntymäjuhlana. Joulumme alkaa aamulla sopivalla aamupalalla että illemmalla jaksaa syödä. Tapanamme on ollut käydä myös viemässä kynttilät edesmenneiden rakkaiden haudoille. Jouluaaton otamme ihan rennosti ja usein nukumme päiväunet jossain vaiheessa. Äidin kanssa olemme käyneet joka joulu myös jouluratsastuksella, niin että minä ratsastan ja äiti kävelee Saimin kanssa. Niin kai tänäkin vuonna. Jos saisin Peten ja Mokomankin mukaan niin oltaisiin koko porukka yhdessä. Ratsastuksen jälkeen Lasse saa herkkuja ja pääsee jatkamaan hengailuaan tarhaan. 

Kun on riittävä nälkä, laitamme joulupöydän kauniiksi ja syömme yhdessä. Äidillämme joulua on viettämässä tänä vuonna äiti, minä, Pete, Saimi ja ehkä Mööke (Saimilla alkoi juoksu niin en tiedä pystymmekö ottamaan Mööken mukaan...). Kun olemme syöneet, annamme hetken ruuan laskeutua. Sitten luemme jouluevankeliumin ja avaamme lahjat. 

Jossain vaiheessa menemme myös Peten isällä käymään. Sielläkin syödään ja avataan lahjat. Yöllä menemme joulukirkkoon.

Jouluna kaikki joulustressi on ohi ja saa vain nauttia. Tänä vuonna saan viettää pitkän joululoman kun ei ole töitä. Olen kyllä hakenut pariin paikkaan mutta mistään ei ole vielä tullut vastausta. Sen verran voin paljastaa että hain yhtä hevosenhoitajan paikkaa ;)

Miten te vietätte joulua?

2 kommenttia:

  1. Meillä käydään aamulla toivottamassa hyvät joulut tallilla ja syötetään porkkanat omalle mussukalle. Sitten käydään haudoilla ja suunnataan mökille viettämään iltaa perheen ja muutaman sukulaisen kanssa. Syödään ja avatan lahjoja :)

    VastaaPoista
  2. Ihana postaus [jälleen].
    Meillä joulua vietetään myös rauhallisin merkein.
    Yleensä ensin herätään...[niinkuin joka muukin aamu:D]Syödään aamupala, ja chillataan. (:Chillii chillii, eli chillaillaa!Sitte joulupukki tuo lahjat. [mukamas!;)] Sen takia ku mul on 1v, 3v, ja 5v pikkuveljet, ja siskon poika 2v kyläilemässä:)Avataan lahjat ja syödään joulu ruokaa mahat pulleiksi ![: Iltakin vaan hengaillaan, ja ollaan tyytyväisiä. Ja käymme myös haudalla <3

    VastaaPoista