maanantai 17. joulukuuta 2012

Luukku 17

Luukussa 17 tulee vastaukset kysymyspostaukseen.


Ensinnäkin haluan kiittää kaikkia hyvistä kysymyksistä! Yhdistelin samankaltaisia kysymyksiä ettei tarvitse montaa kertaa vastata samaan kysymykseen. Arvonnan voittaja julkaistaan lähipäivinä, kunhan saan arvonnan suoritettua. Postauksen kuvat ovat vanhoja, mutta koittakaa kestää.

Kysymykset:

Mikä on Lassessa parasta? Mikä on Lassessa ihaninta? Lassen parhaat puolet?
Kokonaisuus. En osaa eritellä sen tarkemmin. Se että se on juuri Lasse. Se on minun rakas ystäväni joka ymmärtää minua aina.

Oletko harrastanut Lassen kanssa hiihtoratsastusta?
En ole. Muilla hevosilla kyllä, mutta Lassella en. Tänä talvena ehkä kokeillaan sujuisiko hiihtoratsastus Lassella.
Jos saisit toisen hevosen, millainen sen pitäisi olla? Leikitään, että sinulla olisi aikaa ja rahaa määrättömästi. Millaisen hevosen hankkisit JOS hankkisit Lassen rinnalle toisen hevosen? Mihin tarkoitukseen, millaisin tavoittein? Jos voisit hommata itsellesi kakkoshevosen, millainen se olisi? Millainen olisi unelmahevosesi?
Jos puhutaan nyt ihan hevosista, niin ostaisin friisiläisen. Jonkun koulupainotteisen yleishevosen, jolla voisi myös joskus hypätä. Olisi kiva mennä myös tällä ilman varusteita/kuolaimetta. Lisäksi hankkisin shettiksiä jos olisi määrättömästi rahaa. Ja ehkä jonkun työhevosenkin....

Jos voisit muuttaa jotain Lassessa, mitä se olisi? Mikä on Lassen huonoin puoli? Mitä muuttaisit Lassessa jos voisit?
Hmm nyt  tuli paha kysymys. Tokihan siinä on niitä huonojakin puolia. Se esimerkiksi on hirveän herkkä, välillä jopa liikaakin. Vaihtaisin lisäksi sen kaviot parempiin. Se osaa olla myös hiukan häslä mistä en tykkää.Mitä toivot tulevaisuudeltasi?
Terveyttä kaikille läheisilleni. Toivon myös että avioliittomme pysyy yhtä hyvänä kuin tähän saakka. Jos mennään konkreettisten asioiden puolesta niin kyllä minä haluaisin tallin omaan pihaan ja lisää kaviokkaita.

Paras heppamuistosi?  
Varmaan se kun sain Lassen. Lisäksi ajat Suvin tallilla oli jotain niin ihanaa.Parhaat hetkesi Lassen kanssa? Paras muisto Lassen kanssa?
Jokaisessa hetkessä on sitä "parasta". En osaa tarkemmin sanoa sitä yhtä ja ainutta. Se oli hieno hetki kun tajusin että Lasse luottaa minuun.

Mitä odotat tulevalta Hippiinan kurssilta? (ei sillä ettenkö odota ihan sikana sitä kun pääsette sinne ;D!!!! ja siihen liittyvää postausta odotan tietysti kuin kuuta nousevaa)
Odotan että opimme pyörötyöskentelyn perusjutut ja maastakäsintyöskentelyn syventämistä. Se että saisin hyviä vinkkejä miten toimia Lassen kanssa mahdollisimman johdonmukaisesti. Haluan olla Lasselle hyvä johtaja, jonka kanssa on mukava työskennellä. Mistä sitä tietää vaikka saisin inspiraation rakentaa oma pyöröaitaus takapihallemme, siellä kun on yli puoli hehtaaria turhaa tilaa ja tallille matkaa vain 2km, voisi sitten itsekseenkin harjoitella ;)

Onko sinulla ollut muita hevosia ennen Lassea? Tai onko sinulla ollut vuokrahevosta?
Vuokralla ja ylläpidossa on, mutta omia ei.

Tahtoisitko toisen hevosen? Haluaisitko toisen hevosen Lassen kaveriksi?
Tottakai :D


Lv-t Peha's Lady. Toinen elämäni hevonen, jota en tule koskaan unohtamaan.


Ponit vai hevoset?
Shetlanninponit ja hevoset. Shettiksiin liittyen minulla on unelma mutta sitä en vielä kerro, haluan jalostaa ajatusta lisää.

Saako Lasse koskaan sinut suuttumaan tai hermostumaan?
Todellakin :D Itseasiassa todella usein. Mutta olen oppinut hallitsemaan hermoni ja nielemään suuttumukseni.

Luuletko, että Lasse on sinulla loppuelämänsä?
En luule, vaan tiedän. Teen kaikkeni että se saisi olla minulla vielä monta vuotta. En ala myymään sitä sen vanhoilla päivillä.


© Jenny?


Mitä haluaisit ostaa Lasselle juuri nyt?
Vaikka ja mitä :D Uuden satulan ehkä tällä hetkellä. Sellaisen lampaankarvasatulan! Kunnon suitset, luonnonharjasharjat, slowfeeding-laatikon, trailerin....

Miksi juuri luonnollinen hevostaito? Milloin, miten ja miksi kiinnostuit luonnollisista hevosmiestaidoista?
Siksi että haluan toimia mahdollisimman hevoselle luonnolliseen tapaan. En minä haluaisi että minut pakotettaisiin tekemään jotain mikä ei ole minulle luontevaa, esimerkiksi metsästämään paljain käsin yms. Haluan myös olla hyvä johtaja, enkä sellainen joka pakottaa kaikkeen.
Kiinnostuin luonnollisesta hevosmiestaidosta kun huomasin että Lasse on todella herkkä ja tarvitsee selkeän johtajan. Se kun pystyin menemään sillä ilman varusteita oli niin hieno tunne, että halusin tutustua paremmin luonnolliseen hevosmiestaitoon. 

Miksi juuri Lasse tuli teille? Miksi olet ostanut juuri Lassen? Miten päädyit ostamaan juuri Lassen? Miten päädyit juuri Lasseen ? Onko se ollut sulle unelmiesi ratsu ? 
Lassessa vain oli "sitä jotakin". Ei ehkä unelmien ratsu, mutta unelmien hevonen :) Se oli myös juuri sellainen hevonen mitä silloin hain. Nyt se on paljastunut vielä paljon enemmäksi. Sillä pystyn harrastamaan laadukkaasti.

© Petra


Onko sulla tavotteita Lassen kanssa? Millaisia tavoitteita teillä on Lassen kanssa vaikkapa ensi vuodelle? Vai onko mitään erityistä?
Ei varsinaisesti. Haluan vain pitää hauskaa sen kanssa ja opetella lisää luonnollista hevosmiestaitoa.

Haluaisitko tulevaisuudessa toisen hevosen? Oletko ikinä ajatellut omistaa useampia hevosia?
Kyllä.


© Pete


Mitä mieltä olet ns. luksusmerkeistä, KL yms? Jos sinulla olisi tarpeeksi rahaa ostaa joku tooooodella kallis hevostavara, mikä se olisi?
Meillä ei ole muuta "luksusta" kuin satulat ja Bucasin huopa, joten en osaa sanoa henkilökohtaista mielipidettä. Kyllä laatu on aina laatu. Minulla ei ole varaa ostaa kovin kalliita varusteita, mutta mieluummin panostan nykyään laatuun kuin määrään. Minua ei myöskään haittaa jos jollakin on mahdollisuus ostaa kalliita varusteita, siinähän ostaa :D Mutta jos olisi varaa niin ostaisin kunnon trailerin.

Millä perusteella valitset/ostat hevostarvikkeita?
Nykyään enimmäkseen laadun. Mutta pakko myöntää, että joskus myös värin :D 


© Pete


Miten löysit Lassen? 
Siitä oli hevostalli.netissä myynti-ilmoitus, josta kiinnostuin heti. Minulla oli kolme vaihtoehtoa, mutta kävimme kokeilemassa vain Lassea - se oli heti sellainen mitä hain.

Onko Lassella ollut millainen elämä ennen sinulle tuloa?
Lasse on ollut nuoruutensa laukkahevosena. Se kuitenkin loukkasi itsensä lähtökarsinassa eikä suostunut sinne enää menemään. Se myyntiin Suomeen ratsuksi ja minua ennen sillä on ollut kaksi omistajaa. Lasse on kisannut ennen minulle tuloa kenttää ja esteitä. 


© Petra

Jos sinulla olisi rajattomasti rahaa, mutta saisit ostaa vain 5 tuotetta kummallekkin, Lasselle ja sinulle, mitä ostaisit? (Olisi kiva jos tekisit kollaasin yms. missä näkyy kaikki ne 10 tuotetta mitä ostaisit(:)
Tähän en kyllä osaa vastata. Lasketaanko talli yhdeksi tuotteeksi? :D Itselleni ostaisin varmaan kunnon talviratsastushousut, uuden kypärän ja jotain muuta kivaa.  Traileri, lampaankarvasatula, suitset ja slowfeeding-laatikko Lasselle. 


Millaiseksi kuvittelet itsesi 10 vuoden päähän?
Olen varmaan aika samanlainen kuin nyt :D Toivon että minulla on vakituinen työpaikka ja elämä muutenkin hyvin. Toivottavasti minulla on tuolloin vielä Lasse ja lisäksi toinen hevonen ja poneja. En osaa oikein miettiä noin pitkälle, elän päivä kerrallaan.
Oletko harrastanut koskaan muuta kuin ratsastusta? Harrastatko tai oletko harrastanut muuta kuin hevosia?
Olen, vaikka mitä! Voimistelua, partiota, viulunsoittoa kuusi vuotta, piirrustuskerhoa, hiihtoa jne. Äiti pakotti minut harrastamaan kaikenmoista, mutta vain ratsastus jäi :D


Mitä teet vapaa-ajallasi?
Mikä vapaa-aika? :D Eivaan, yleensä hoidan koirat, siivoan kotona, olen tallilla ja dataan. Ja saa tuo mieskin osansa ajastani.


Sonja ja Lasse. © Jenny

Jos et jostain syystä pystyisi enää jatkamaan harrastusta, mikä sen korvaisi? Jos nyt oletetaan kuitenkin, ettei ole kyse mistään vammautumisesta tai vastaavasta. Mikä siis voisi olla ratsastuksen sijasta kiva laji/harrastus. :)
Hmm. Oletetaan että tässä nyt ei voi valita mitään hevosiin liittyvää? Aika tyhjän päälle jäisin. En tiedä. Kai minä koiria alkaisin jollain tapaa harrastamaan.

Mikä on teidän kallein varuste?
Ehdottomasti koulusatula. Seuraavaksi kallein taitaa olla joku loimi tai uudet mittatilaussuitset.Jos saisit valita hevosen uudelleen, ottaisitko vielä Lassen? Jos ostaisit nyt hevosen, olisiko Lasse edelleen valintasi? Miksi, tai miksei?
Jos en tietäisi Lassea ja sitä myytäisiin samalla tavalla kuin silloin kun sen ostin, niin en varmaan. Se ei vastaisi tarpeitani sellaisenaan. Kuitenkin kun tiedän sen luonteen niin en kadu että sen ostimme!

Miksi juuri Lasse on elämäsi hevonen?
En tiedä. Se on niin mahtava persoona, ettei toista samanlaista minulle varmaan satu.


© Krista


Mitä tekisit nyt/millaista elämäsi olisi jos sulla ei nyt olisi Lassea?
Aika tylsää. Jos minulla ei olisi lainkaan hevosta niin todella tylsää.

Oletko hyvä käsitöissä?
Kai minä ihan perushyvä olen? Olen joskus virkannut hevoselle korvahuput!


© Petra

Montako palaisen palapelin olet tehnyt? (isoin)
Ehkä 50, inhoan palapelejä :D

Paras vuodenaika?
KESÄ! ♥


Olitko hyvä koulussa?
Hieman keskivertoa huonompi kai. Lukiosta pääsin arvosanoilla äidinkieli E, uskonto M, matikka C, englanti ja venäjä A. Olen aina ollut huono kielissä.


© Petra


Missä olet töissä?
Työni loppuivat juuri eräällä betonitehtaalla, eli tällä hetkellä olen työtön. Työnhaku on kuitenkin käynnissä :) 

Montako siskoa sinulla on? Montako sisarusta sinulla on (iät?)?
Kolme pikkusiskoa Sonja, Sara ja Tuuli sekä yksi isoveli Kimmo. 

Milloin haluaisit lapsia?
En varmaan ikinä :D En ole yhtään äidillinen hahmo enkä tykkää lapsista. Voi olla että mieli muuttuu joskus.
Olisitko vielä 8 vuotta sitten osannut aavistaa tämän hetkisen elämän tilanteesi ? 
En olisi.

Aiotko kilpailla vielä Lassen kanssa?
Jaa-a, aika näyttää ;) Näillä näkymin en varmaan.

Pidätkö matelijoista?
Pidän. Meillä oli hetken viljakäärme nimeltä Tiivitaavi.


© Petra


Osaatko tehdä hyviä pöperöitä?
Joitakin. Tai ainakin Pete kehuu ruokiani ja itsekin pystyn niitä syömää, eli kai ne hyviä on.

Lempiruokasi?
Hmm. Ruoka ♥ Helpompi olisi sanoa inhokkiruokiani...

Pidätkö karkista?
Eeeeeen... No okei, pidän. Ja paljon!


© Petra


Onko Lasse erilainen kesällä ja talvella? Eli onko siis esim talvella selkeästi virkeämpi tms? 
Vaihtelevasti. Ehkä se on talvella aavistuksen pirteämpi ja keksii enemmän hauskuuksia.

Jos saisit tietää ettet pystyisi 2-6kk ratsastamaan Lassella, niin mitä tekisit?
Kai minä pyytäisin jotakuta muuta liikuttamaan Lassen. 

Millainen on unelmiesi hevonen?
Tavallaan se olisi Lasse, tavallaan se olisi joku "hienompi" hevonen.Äiti ja Lassekin on on tehneet maastakäsinharjoituksia :)
Milloin olet aloittanut ratsastuksen?
Ensimmäisen kerran viisivuotiaana, toisen kerran kun olin seitsemän ja lopullisesti kun olin 9 tai 10.

Miksi muutit edelliseltä talliltanne pois?
Taloudellisista syistä. Nykyään säästän valtavasti bensakuluissa kun ajan 30km sijasta 4km tallille ja takaisin. Kun maksaa itse kaiken, alkaa miettimään kaikkia mahdollisia keinoja kuinka säästää. 

Jos voittaisit lotossa jättipotin, mitä sillä tekisit?
Laittaisimme ensinnäkin Peten yrityksen ja hallin pystyyn, että hän saisi unelmansa toteutettua. Sitten alettaisiin varmaan toteuttamaan minun unelmiani. Muuttaisimme maalle, rakentaisin oman tallin pihaan ja opiskelisin itselleni jonkin ammatin.


© Tuuli tai Sara?


Miten päädyit ostamaan hevosen?
Äiti tajusi miten tärkeä tämä harrastus on minulle. Lisäksi en pystynyt kehittymään ratsastajana ilman omaa hevosta. 

Voisitkohan tehdä joskus videopostauksen? 
Olisin tehnyt jo varmaan sata, mutta meillä ei ole mitään millä kuvata sellainen. Ostimme digikameran, mutta en ole vielä saanut tehtyä videoita, koska kamera tallentaa ne muotoon .MOV, joka ei toimi moviemakerissa. 

Oletko värjännyt koskaan hiuksiasi? Jos olet, millä värillä?
Olen, varmaan yläasteella aloin värjäämään eikä sen jälkeen ole ollut omaa väriä. Olen suosinut tummia sävyjä. Kerran kampaaja ymmärsi sanani väärin ja värjäsi koko pääni punaiseksi. Se oli kamalaa, koska ne hiukset ei sopinut minulle yhtään.


Korkein hyppäämäsi este hevosella? Mikä on korkein hyppäämäsi este/ vaikein koululiike minkä olet tehnyt?
125cm Lassella. Ensimmäisellä kerralla tipuin, toisella kerralla päästiin jo yli ;) Vaikein koululiike on varmaan laukanvaihdot?

Kauanko koirasi ovat olleet sinulla?
Saimi syntymästään asti eli vuodesta 2010, Mokoma puolisen vuotta.

Mikä ratsastuksessa on parasta?
Onnistumiset ja oivallukset. Ja se että aina voi parantaa.
Minkä tasoinen Lasse on? 
Parhaimmillaan se on olisi varmaankin selvittänyt HeA-kouluradan ja hypännyt esteitä vähintään 110cm.

Oletko koskaan ollut poniratsastaja? Jos olet, niin miltä on tuntunut siirtyä hevosiin?
En ole ollut. Olen ollut aina liian iso.

Mitä erilaista haluaisit kokeilla Lassen kanssa?
Hiihtoratsastusta nyt ainakin aluksi. 


© Petra


Kauanko Lasse on ollut sinulla? 
Lasse on ollut minulla viisi vuotta :)

Miksi halusit juuri Lassen miksi et esim ottanut eri rotuista?
Lassessa vain oli sitä jotain. Eikä se rotu niinkään vaan ne yksilöt. Heh, rodusta tuli mieleen. Kaverini kanssa joskus harrastuksen alkumetreillä luimme Gummerruksen suurta hevoskirjaa ja muistan vieläkin, kuinka sanoin että ikinä en tule englantilaista täysiveristä ostamaan, kun ne on niin villejä ja tulisia :D Ja kuinka kävikään. 

Miten päädyit bloggaamaan hevosharrastuksestasi? Miksi päätit alkaa kirjoittaa blogia?
Minulla oli aiemminkin ollut blogi, mutta se oli vähän sellainen liibalaaba-blogi. Halusin keskittyä bloggaamaan pelkästään Lassesta.

Mitkä ovat bloggaamisen parhaita puolia, entä huonoimpia?
Parhaimpia on ehdottomasti vuorovaikutus lukijoiden kanssa. Huonoimpia sitten varmaan ne ilkeät kommentit, joiden tarkoitus on saada vain pahaa mieltä aikaiseksi. Otan asiallisen kritiikin kyllä mielelläni vastaan, mutta ilkeää en.
Oletko koskaan pelännyt nousta jonkun hevosen selkään?
Olen, jopa Lassen. Olen pohjimmiltani aika arka.

Oletko koskaan tosissasi harkinnut Lassen myyntiä?
Lassehan oli pari vuotta sitten myynnissä jonkin aikaa kun minun piti lähteä opiskelemaan. Sitä ei kuitenkaan saatu myytyä, onneksi, ja minulla oli mahdollisuus pitää se :)

Milloin kisasit ekan kerran? 
Ööö olin ratsastanut ehkä kaksi vuotta tai jotain?


Jenny ja Lasse.


Ajatteletko koskaan, että elämäsi olisi parempi ilman Lassea?
Aika vaikea kysymys. Ei ehkä parempi mutta helpompi.

Tuleeko lassen ura laukkahevosena joskus esille sen käyttäytymisestä?
Tuleehan se. Varsinkin maastossa :D Räjähtävinä lähtöinä monissa tilanteissa tulee varsinkin se tausta esiin.


© Jenny


Onko Lasse sairastellut paljon?
Mikä on paljon? Kyllä se aika paljon sairastelee. Kaikki harmit ovat olleet jaloissa: haavoja, murtunut puikkoluu ja epämääräistä turvotusta. Kaikista ollaan kuitenkin selvitty :)

Kuinka pitkään ja missä ratsastit ennen Lassea?
Ratsastin ennen Lassea noin viisi-kuusi vuotta jos oikein laskin. Niinisalossa ensin seuran tallilla ja sitten Suvin tallilla.

Minkä ikäinen olet?
Tällä hetkellä 20-vuotias. Syntymäpäiväni on 3.4.1992.

Millä kameralla kuvaat?
Canon EOS 450D ja siihen pari huonoa putkea. Joululahjaksi olen toivonut parempaa objektiivia :)5 kommenttia:

 1. Shettikset on parhaita;) haluaisin omaan talliin pari kisaponia ja -hevosta, sekä omaan talliin paaaljon shettiksiä(-: lasselle sopii hyvin turkoosi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mäkin haluan shettiksiä :3 Ja niin sopii, pitäisi ostaa vielä turkoosi huopa :)

   Poista
 2. Ihania ! Lasse on söpö, ja jooo! Turkoosi on ihan Lassen väri.:)
  Meillä on 2 shetlannin poni-ruunaa, Dino ja Toni. ;---) niiden temmelyksiä voit seurata klikkaamalla nimeäni, tai menemällä osoitteeseen :
  http://shettispoweria.blogspot.com ! (:

  VastaaPoista
 3. Mistä tuli idea mennä noin nuorena naimisiin?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En muista mistä alunperin idea tuli, mutta totesimme että haluamme toisemme emmekä nähneet syytä odottaa. Monet luulee että olen raskaana kun nuorina menimme naimisiin, mutta en ole :)

   Poista