torstai 13. joulukuuta 2012

Luukku 13

Luukku 13 - Ostospostaus


Nyt on vihdoin vuorossa se ostospostaus, jota olen pitkittänyt jo hävyttömän kauan. Keksin jopa tekosyyn miksi se on venynyt! Viimeinen tilaamani tavara piti tietenkin saada mahtumaan tähän samaan postaukseen ;) Kuitenkin tätä tehdessäni totesin, että se yksi tuote tarvitsee oman postauksen kunhan saan kunnon kuvat. Pidetäänpäs teitä vielä jännityksessä!

Osan tuotteista olen saattanut postauksissa mainita, mutta kerron tarkemmin nyt vielä käyttökokemuksia.


Ostin Facebookin nettikirppikseltä Lasselle sisäloimen puuvillavuorilla, koska talli on todella kylmä talvisin. Tämä on ollut todella hyvä loimi! On sopivan lämmin ja mukavantuntuista materiaalia. Kaula-aukko on ehkä vähän turhan iso vaikka remmit on niin tiukalla kuin saa. Tiukimmalla remmit on kun ne laittaa ihan niin tiukalle kuin saa: siellä on pienet itsetehdyt reiät, jotka näkyvät kuvassa heikosti. Mutta kaikenkaikkiaan hyvä loimi ja halvalla sain!Pyydän Lassen puolesta anteeksi tätä erittäin hemaisevaa ja imartelevaa kuvaa! Kuvassa kuitenkin uusin sadeloimemme. Olen koko syksyn metsästänyt edullista kiinteällä kaulurilla olevaa sadeloimea, koska toisista loimistamme sataa kaulurin ja loimen välistä sisään. Mäkisin sitten tallin omistajalle puutteestamme, joka käveli satulahuoneeseen ja kaivoi edellisen hevosensa sadeloimen esiin ja myi sen minulle. Ja taas, halvalla sain ;)Hevarilta tilattu kuivatusloimi. Järkytyin kun tajusin että meillä ei ole tällaista peruskuivatusfleeceä. Tämä on päässyt vasta pari kertaa käyttöön mutta on ollut hyvä. Kuivattaa ainakin nopeasti. Ja jälleen kerran - halvalla sain!Äiti osti tuollaisen varasadeloimen pohjoisesta ja tilasin siihen kaulakappaleen. Eivät ole ihmeellisiä, ja kaulakappalekin on liian suuri. En vain jaksa palauttaa sitä :DJokaiselle nahkariimua etsivälle suosittelen ehdottomasti tätä riimua! Tämä on jo toinen vai kolmas tällainen riimu meillä ja parempaa ei tähän hintaan saa. On kestävä, hyvää nahkaa ja tukeva päässä. Itsehän en käytä kuin nahkariimuja, koska ne ovat kestävämpiä, helpompia pestä ja siistin näköisiä. Mieluummin laitan tuon 27€ yhteen kestävään riimuun kuin viiteen huonoon. Pitäisi melkein tilata tällainen varastoon jos tämä kokee saman kohtalon kuin edellinen: Lasse astui riimunnarunsa päälle, sai vetopaniikin ja yksi sauma petti. Jos olisi ollut normaali riimunnaru, se olisi hajonnut ilman muuta, mutta järeä narumme ei hajonnut.Valkosipulia ja Himalaja-suolakivi. Valkosipulia syötän tuon kilon kuurin. Lasse on kova mutustamaan suolakiveä, joten taas oli aika ostaa uusi.Hyvää palvelua Horseprolta! Tilasin sieltä syksymmällä nahkariimun joidenkin muiden tuotteiden lisäksi, mutta sitä ei ollut varastossa ja myöhemmin sain sähköpostin että riimua tulee vasta ensi vuonna. Asiakaspalvelu pahoitteli kovasti ja tarjoutui maksamaan summan takaisin tai lähettämään jotain tilalle. Valitsin sitten tilalle lähetyksen. Ostin maailman parasta jouhienselvitysainetta toisen pullon varastoon ja tuollaisen harjan. En tiedä mikä aivopieru oli tilata tuo harja, mutta onpa nyt sellainenkin. En ole sitä kyllä paljoa käyttänyt :D Se siis taipuu kahdesta kohtaa ja on tuollainen perus pehmeäharja.
Sitten nämä puuvillaiset westernohjat. Suosittelen. Näitä oli hyvä pitää kädessä ja ovat ihanan pehmeät. Eivät paina kovin paljoa. Kätevät pikalukot mahdollistaa nopean kiinnittämisen. Pituus on 2x2,3m, eli aika pitkät verrattuna normaaleihin ohjiin, ja minulla menikin hetki että sain nämä järjestykseen selässä. Varsinkin kun Lasse ei kauheasti arvostanut noita "lipareita", kun ratsastin näillä. Sain aikaan vauhkoontumisen ja hännänhuiskimista kun satuin vahingossa osumaan herran herkkään hipiään. Mutta me like.Herkkuja herkkuja...Uudet hackamoret! Joku saattaa muistaa kun täällä blogissa kyselin myytäviä mustia hackamoreja ja sainkin heti yhteydenoton Tessalta jolla oli tällaiset myytävänä. Paljon paremmat ja tukevammat kuin ne meidän vanhat ruskeat. Lisäksi ostin uudet suitset nettikirppikseltä, kun ne meidän hyvät suitset on valitettavasti liian isot. Nuo välttävät kuitenkin oikein hyvin.
Ja mitä tämä onkaan! Äiti osti minulle ihanan lämpimän talvitallitakin! Tämä on aivan huippu. Ihanat resorit hihoissa, ei kiristävää kuminauhaa takin alareunassa ja ihana tuo kaulus kun se on pehmeää fleeceä sisältä. Ja on vielä tummansininenkin ;)Ja sitten se viimeinen juttu, josta tulee vielä enemmänkin tekstiä toisessa postauksessa. Visailu: Kuka arvaa mitä tämä mystinen ohut paketti sisältää? ;)

12 kommenttia:

 1. Ai että, itekki kattelin tota takkia Hööksiltä! Ootko vielä ratsastanu se päällä, onko millanen? Mulla on vaan HV polon järkyn paksu takki mikä päällä on ihan hirveetä ratsastaa niin haussa olisi nyt kevyempi mutta siisti takki ja tuo on ainakin aivan ihanan näkönen! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen ratsastanut, ja tykkäsin kyllä! Ehkä vähän turhan paksu kunnon hienosäätöön, mutta on ainakin lämmin :) Tykkään myös ulkonäöstä :)

   Poista
 2. Veikkaan, että paketissa on kannukset! :)

  VastaaPoista
 3. Joku fleecejuttu(loimi, paita yms)
  Oli muuten kivan näkönen toi talliloimk;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei ;)
   Talliloimi on tollanen ihan perus mut tosi hyvä :)

   Poista
 4. Satula huopa? Ravi ohjat (ohjas ajoon)? Uusi otsapanta? Pintelipatjat? Ohjat? Jalustimet? Jalustin hihnat? Riimu naru?

  VastaaPoista
 5. Hehe, siellä on Sk Naturen otsapanta! :D
  Ainakin mun paketti oli erehdyttävän samannäköinen ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt ollaan jo todella lähellä, muttta ei ole otsapanta ;)

   Poista
 6. Ne teijän mittatilaussuitset? :D (oon varmasti ihan jäljessä, ja ne ovat kumminkin saapuneet jo kuukausia sitten ;D)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oikein arvattu, ihan aikataulussa olet ;) Sidepullit tulee lähipäivinä siis esittelyyn!

   Poista