torstai 1. marraskuuta 2012

Pikapostaus

Anteeksi kirjoittamattomuuteni. Tämä viikko on ollut aivan kamala: koko ajan kiire, aamuvuoroviikko töissä, liukkaat säät ja Mokomakin on sairastanut. En ole yksinkertaisesti ehtinyt kirjoittaa, ja nytkin tulee ihan vain pikainen tilannepäivitys.

Ensinnäkin: yli 200 lukijaa! En olisi uskonut että tämäkin päivä koittaa! Kiitos kaunis teille kaikille. Kahdensadan lukijan kunniaksi pistän arvonnan pystyyn jossain vaiheessa. Palkintoa saa ehdottaa!

Toiseksi: Lasse on ollut koko viikon vapaalla. Täällä on ollut kamalat tilsakelit, ja kun lumet ovat nyt sulaneet niin tilalle on tullut peilijäät. Lassella on vasta huomenna kengitys, eli ei toivoakaan että pystyisi ratsastamaan. Olen huomannut että Lasse ei nyt tarvitse edes niin paljoa liikuntaa kun saa olla tarhassa aivan koko päivän. Onneksi! Kengityksen jälkeen palataan taas pikkuhiljaa normaaliin liikutukseen.

Kolmanneksi: Mokoma oli kipeänä alkuviikon. Sunnuntai-iltana se alkoi yhtäkkiä yskimään ja puklailemaan pieniä limalätäköitä. Kuulosti kuin sillä olisi ollut joku tarttuneena kurkkuun. Koko su-ma -yö meni valvoessa. Maanantaiaamuna aamuvuoroon herätys kello 4:30, ja siitä pirteänä töihin... Epäilimme jo kennelyskää, mutta tiistaiaamuna Mokoma ei yskinyt enää. Sen jälkeen se on pari kertaa köhäissyt, mutta nyt se on jo ohi. Saimi voi onneksi hyvin, eli todennäköisesti Mööbe oli saanut jonkun jutun kurkkuunsa.

Mutta nyt pitää jatkaa kakkostyötä, palaillaan!

5 kommenttia:

 1. Höh, sulla on ollu taas rankkaa :/ mutta kyllä se siitä toivottavasti pikkuhiljaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä en ymmärrä et miks mulla on aina tällästä tuuria! :D

   Poista
 2. Luin lähiaikoina jostain toisesta blogista samantapaisista oireista ja silloin kyseessä oli ruokatorven tukos. Mokomalla taisi olla onneksi hieman lievempi versio kun vertaa noihin toisten kertomuksiin.

  Muitten kommenteista siis ymmärsin, ettei se ihan hengenvaarallista ole, vaikka voi pahalta vaikuttaa, kun limaa tulee ja hevonen vaikuttaa tukehtuvan. Ruokaa voi kuitenkin joutua henkeenkin ja siitä voi tulla sitten ilmeisesti jotain tulehdusta ja tietysti jos hevosen olo ei kohene niin pitää eläinlääkäri kutsua. Lisää tietoa noitten muitten postauskissa tosiaan ite vaan referoin mitä muistin. :)

  Tuossa on linkki siihen postaukseen, jonka luin: http://blondiponit.blogspot.fi/2012/05/illan-ylimaaraiset-sydamentykytykset.html

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mokoma on koira, mutta kai niilläkin voi vastaavaa olla. Luulen että jotain on ruokatorveen jäänyt kiinni ja sitä yritti yskiä. Onneksi on jo oma pölhö itsensä :)

   Poista
  2. Haha, just :D
   Oon vasta muutaman postin lukenu sun blogista niin ei oo ihan selvillä eläinten nimet :)

   Poista