tiistai 6. marraskuuta 2012

Oivalluksia

Tänään oli niin antoisa ratsastuskerta että muistin taas, miksi tätä lajia harrastan! Lasse oli super eikä ollut enää edes jäykkä.Menin taas hackamorella ja satulalla. Tänään totesin lopullisesti että suuosallinen kuolain ei ole meidän juttu. Lasse kulkee koko ajan suu auki ja on todella levoton edestä. Minä taas nyplään ja vaadin kummallisia asioita(tätä en osaa selittää. Jotenkin kuolaimella tulee vaadittua liikaa omaan tasoon nähden). Tänään Lasse kulki rennosti ja tyytyväisen oloisena.

Ensimmäinen kerta, kun sain ottaa ohjat kunnolla käteen hackamoreilla. Alkuun Lasse vaan viskoi päätään, mutta oppi luottamaan näihin. Kuvattu joskus 2008?

Aloitin ratsastuksen taas ihan pitkällä ohjalla käynnissä ja pyysin Possua alas. Se totteli jo paljon paremmin kuin eilen ja tajusi heti mitä pyydän. Tehtiin sitten pysähdyksiä mahdollisimman pienillä avuilla ja voi että Mussu oli paras! Otin pari kierrosta ravia, mutta sitten nostinkin jo laukat molempiin suuntiin, Lasse kun vertyy laukassa paljon paremmin kuin ravissa. Koko ajan menin siis vapaalla ohjalla.

Tänä kesänä hackamoreilua

En tehnyt mitään ihmeellisempiä harjoituksia, keskityin vain koko ajan siihen että hevonen on rento ja minä istun edes jotenkin siellä. Ja kas kummaa! Pikkuhiljaa keräilin ohjia tiukemmalle kunnes ne olivat lopulta ihan kunnon tuntumalla. Ja mitä tapahtuikaan! Sain monta, siis todella monta, oivallusta siitä, että kuinka minun pitää istua. Lasse otti aina välillä muutaman askeleen niin, että minulle tuli tunne "Näin sen kuuluu olla". Sama tunne tuli sekä harjoitusravissa että laukassa. Ravissa ehkä vielä selvemmin. Lasse meni ne muutaman askeleen sarjat niin hienosti ylämäkeen ratsastajaa kuunnellen, että en tiedä olenko ikinä kokenut sitä noin voimakkaana. Näin sen kuuluu olla. Nyt ymmärrän.


Olen aina tiennyt periaatteessa miltä ratsastuksen kuuluu tuntua. Hevosen pitää totella ja kuunnella, kulkea rentona ja peräänannossa. Ratsastajan tulee istua mahdollisimman eleettömästi mutta kuitenkin tarkkana. Joo, helppo nakki. Ainakin periaatteessa... Näin rehellisesti olen Lassen saanut kulkemaan vain pari kertaa aiemmin. Se oli oikeasti mieletön tunne! Kaikki jotka tämän ovat kokeneet, voivat hihkaista ;) Kommentoikaa että miten tämä tapahtui!

Tyytyväinen Possu :)

Kyse oli muutamista askelista ja olen näin fiiliksissä. Mitä sitten kun opin oikeasti ratsastamaan?

Sidepulleilla kesällä. Näillä Lasse oli ihan super, ja odotan innolla että mittatilaussidepullimme valmistuvat!  Marraskuun lopussa pitäisi olla valmiit. 

Olisiko kiinnostusta päivitetylle varustepostaukselle? Jos saan viikonloppuna jonkun kuvausavuksi, voisin toteuttaa tällaisen. Myös muita postausehdotuksia saa laittaa!

Jos jollakin olisi halvat mustat full-kokoiset hackamoret myynnissä, olisin kiinnostunut ostamaan. Tarjotkaa alle!

20 kommenttia:

 1. Mulla olisi turhana musta, nahkainen hackamore, full-koko, 20€ + pk :) laita mailia espritica@gmail.com jos kiinnostaa!

  Minkä merkkiset nuo teidän sidepullit on? Nuo siis mitkä ovat vikassa kuvassa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Laitan lähipäivinä sähköpostia!

   En muista merkkiä, oli vissiin jotkut jenkkiläiset. Myin ne kun olivat pienet.

   Poista
 2. mä voisin tulla kuvausavuks :)? Sonjan kans (jos sille käy) se sais opastaa sinne tallille :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Silja on tulossa vkl tänne ja varmaan tulee mun kanssa tallille :)

   Poista
  2. aa okei :) ku vertaa tota 08 kuvaa tän kesän loppuun niin huhuh :'D vähä liho laitumella ja nyt ku on viel vapaalla heinällä, Possu tykkää :D

   Poista
  3. aa okei :) ku vertaa tota 08 kuvaa tän kesän loppuun niin huhuh :'D vähä liho laitumella ja nyt ku on viel vapaalla heinällä, Possu tykkää :D

   Poista
  4. Se on vasta nyt lihonu oikein kunnolla kun on saanu olla vapaalla heinällä :) Terhi ja Jaanakin meinas kuolla nauruun kun ne näki possun masun tänään x)

   Poista
  5. äää, mäki haluun nähä sen pitkästä aikaa :3

   kännykkä laittaa noita kommentteja pariin kertaan..

   Poista
 3. Kauheen laiha, aattelin että se saikulla laihtu mutta jos se on ollut kokoajan tollanen....

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lasse on aina ollut laiha, eikä ole lihonut millään ennen kuin nyt vapaalla heinällä ollessaan. Myös muilla täykkäreillä ollut ongelmia lihomisessa mitä olen kysellyt muilta täykkäri-ihmisiltä. Onneksi nyt heppa on lihonut, vuosien operaatio on ohi :)

   Poista
  2. täykkäreillä maha kertyy alaspäin, eikä kylkiluiden päälle, ei tuo mitenkään liika laiha oo :DD

   Poista
  3. Lasse laihtui kyllä tuolloin 07-08 talven ja kevään aikana, mutta lihoi sitten vähän. Ja alaspäinhän tuo maha kasvaisi vaikka miten paljon :D Paitsi nyt, vapaa heinä on tehnyt tehtävänsä :)

   Poista
 4. Itse tein kolme vuotta oman hevosen kanssa töitä ennen kuin tuli sellainen täydellinen olo tila ratsastaessa, jolloin kaikki oli helppoa ja vaivatonta. Kyllä siinä ilon kyyneleet valuivat, kun tuli vihdoin ja viimein se tunne, jonka vuoksi on mielettömän hienoa ratsastaa!

  VastaaPoista
 5. tuo tunne on valitettavasti tullut vastaan kourallisen kertoja! Viimeksi tessalla kun heppa kulki kuin ajatus :) possu on kyllä niin ihana! :3

  VastaaPoista
 6. Oi kuulostaa ihanalta, en ole ehkä ihan tuollaista kokenut. Mahtaa olla upea fiilis. Teillä yhteistyö pelaa :)

  Minusta teidän kuolaimettomuusvalinta vaikuttaa hyvältä uutiselta :D ja siihen on perusteetkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mäkin oon kokenut tän tunteen ihan vaan pari kertaa, mutta en näin voimakkaana aikaisemmin. Nauratti vaan ajatus että kyse oli tosiaan ihan vain muutamasta askeleesta ja tätä fiilistä ei voita mikään! :D

   Olen yrittänyt oppia ratsastamaan suuosallisella kuolaimella, mutta siitä ei vaan tule mitään. En osaa, enkä halua satuttaa Lassea. Olen itsekin tyytyväinen tähän päätökseen :)

   Poista
 7. Kuulostaapas mahtavalta tuo fiilis. :)

  Itse olen vasta hosannut, että kun Tahvo vaikuttaa hankalalta ja "tyhmältä" se onkin vaan herkkä ja vastaanottaa kaikki maailman avut mitä en ihan kaikkia tarkoitaisikaan. Yleensä sitten kun vain saan istunnan kuntoon ja lämmittelyt tehtyä alkaa sujua ja tulee huippufiiliksiä.

  Haluaisin Tahvolle jotkut lempeät kuolaimettomat suitset. Ilman satulaa mennessä laitan ohjat riimuun. Siten on rennompi olo kun ei tarvitse miettiä nyppivänsä hevosta vahingossa suusta.

  Paljon lisää noita huikeita fiiliksiä toivottelee Hölömölääset. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lassellakin tulee tuo tyhmyys aina, kunnes tajuan että minähän se idiootti siellä selässä olen :D Kun antaa vaan olla ja rentoutuu niin yleensä tilanne menee ohi ja tulee onnistumisia.

   Meillä oli sellaiset "perus"kuolaimettomat suitset, mutta ne ei toiminut Lassella. Sidepullit olivatkin sitten aivan loistavat! Ohjat riimuun on myös hyvä vaihtoehto, jos ei halua laittaa paljoa rahaa suitsiin :) Myös naruriimulla olen mennyt monta kertaa, ja sekin on ihan toimiva ratkaisu. Hööksillä myydään naruriimu+ohjat -settejä 20,50e hintaan :)

   Poista