sunnuntai 18. marraskuuta 2012

Koulutunnilla

Tänään oli historiallinen päivä. Ensimmäistä kertaa noin kahteen vuoteen me olimme koulutunnilla!

Tunti pidettiin toisella tallilla, joten Lassea piti siis kuljettaa. Harjasin ja suojasin jalat jo tallilla ja pakkasin loput varusteet autoon. Yllättävää, että meinasi taas kerran tulla kiire. Arvoin jonkin aikaa että minkä loimen heitän Possun niskaan kuljetuksen ajaksi, ja onneksi päädyin uuteen sadeloimeemme, jossa on kiinteä kaulakappale (ostospostausta tulossa taas lähiaikoina....).

Lastaus sujui kuin tanssi - ensimmäisellä yrityksellä kyytiin! Olin lievästi sanottuna järkyttynyt, sillä olin valmistautunut kunnon vääntöön. Mutta ei, Lasse yllätti ja tepasteli suoraan koppiin. Taisi se itsekin vähän yllättyä, ainakin ilmeestä päätellen. Matka sujui hyvin, Pete oli kuskina uudella lava-Transporterillamme.

Perillä otimme Lassen pois varusteista ja Pete lähti hoitamaan asioita. Jäin sitten yksin varustamaan Lassea toiselle tallille(jossa muuten asuimme ennen Petralle muuttoa pari vuotta). Laitoin sen käytävällä ja kaikki meni hyvin! Lasse käyttäytyi hienosti eikä keksinyt mitään turhaa.

Kentällä nousin selkään ja tunnin pitäjä Kalle saapui samoihin aikoihin. Ensin kävelin pitkään ja kerroin Kallelle viimeaikaiset juttumme. Sen että Lasse on ollut paljon sairaslomalla. Omasta kädestäni. Siitä että välillä jännittää. Toiveista tunnin suhteen. Siirtymisen hackamorella ratsastamiseen. Aika kauan siis käveltiin. Sen jälkeen mentiin kevyessä ravissa reippaasti ympäri kenttää. Lasse oli alkuverryttelyissä aika villinä, mutta rauhoittui pikkuhiljaa. Otin myös parit laukannostot.

Ehkä parhaiten mennyt Kallen tunti ikinä. Taisi olla vuosi 2010.

Kun alkuverkat oli tehty, Kalle tuli viereen ja siirsi lantioni oikeaan paikkaan. Istun siis aivan vinossa nykyään, minkä olenkin tiedostanut. Tuntui kamalalta istua oikeassa kohdassa! Harjoiteltiin oikein istumista muutama minuutti käynnissä ja niin että Kalle aina korjasi asentoni. Sain luvan tehdä vähän liioitellusti asiat, että ne jäisivät paremmin mieleen.

Tämän jälkeen siirryimme harjoitusraviin. Alla näette kuvan millaista harjoitusta tehtiin, jos selitykseni on sekavaa. Eli L-päätyyn molempiin kulmiin harjoitusravissa voltit. Suunnilleen R-kirjaimen kohdalla siirtyminen käyntiin ja käännös radan poikki. Radan keskellä muutama askel väistöä niin, että hevosen nenä osoitti hiukan ulospäin ja takapää väisti sisälle. Suoristus, käännös ja harjoitusraviin. Ja taas ne voltit.

Mustat pätkät käyntiä, harmaa väistöä ja siniset harjoitusravia

Ravissa Lasse meni ihan kivasti. Aina kun se jäi jäkittämään, Kalle käski lähteä reipasta kevyttä ravia. Volteilla ei ollutkaan oikein muita ongelmia kuin oma istuntani ja vinouteni. Aina kun pyysin pohkeella, minun piti antaa rento "slitsari", niinkuin Kalle sanoi. Eli terävä mutta rento impulssi koko jalalla, ei pelkästään kantapäällä (mikä on raivostuttava virhe!)

Tuo käyntipätkä ja väistö olikin sitten vaikeampi juttu. Jossain vaiheessa Lasse alkoi heiluttamaan päätään ja jumittamaan totaalisesti, joskus taas minä pyysin liian rajusti sivulle. Tätä siis jouduimme aika paljon toistamaan. Kun lakkasin painostamasta ja oikeastaan vain ajattelin väistöä, alkoi Lasse menemään hienosti. Sitten vaihdoimme suuntaa. Tässä vaiheessa Lasse väsähti ja minä jännityin kun kentälle tuli toinen hevonen juoksutukseen. Vasen kierros ei siis sujunut niin hyvin kuin oikea. Tuli turhia jumituksia, väistöt ei sujuneet lainkaan ja molemmat olimme väsyneitä. Kun saatiin yksi onnistunut suoritus, Lasse sai kävellä hetken.

Laukkaa emme juuri työstäneet. Nostot molempiin suuntiin muutaman kerran ravista, laukka hyväksi ja reippaaksi ja takaisin raviin. Nostot eivät menneet kovin hyvin alkuun, mutta viimeinen oli hyvä! Ongelmani on, että hyökkään nostoissa pohkeella ja yläkropalla, jolloin Lasse reagoi voimakkaasti. Kun se sitten singahtaa, jännitän käden ja nykäisen. Loputon noidankehä. Kun muistin olla rentona noston alusta loppuun, tuli hieno nosto.

Wanha kuva. Taitaa olla kevät -08?

Tunti oli kaikenkaikkiaan hyvä ja sain taas puhtia ratsastukseen. Molemmat olimme litimärkiä hiestä! Lasse meni taas suorilta koppiin ja tallilla vein sen tarhaan kun olin hoitanut sen. Hieno poni!

Haluatteko tuleviltakin tunneilta tällaisia selostuksia?

8 kommenttia:

 1. Olisi kiva lukea jatkossakin tällaisia, ainakin minä tykkäsin!:)

  VastaaPoista
 2. Kyllä lisää tämmösiä!
  Ite ainakin tosi paljon tykkään lukea tämmösiä "selostuksia" tunneista/valkoista :)

  VastaaPoista
 3. Minäkin tykkään selostuspostauksista! :)

  VastaaPoista
 4. Minustakin olisi kiva lukea postauksia tunneiltanne jatkossakin. Tämä sinun blogisi on ihana. =)

  VastaaPoista
 5. Minustakin tunti selostus postaukset on kivoja ja sulla on tosi kiva blogi!

  VastaaPoista
 6. Kyllä kiitos, lisää vaan tällaisia! Tätä oli kiva lukea, auttaa myös oman ratsastuksen suhteen.

  VastaaPoista
 7. Selvä, näitä tulee sitten lisää :)

  VastaaPoista
 8. lisää vaan :) ja tääl ois yks kuvaaja jos ei hirveen pimeetä oo tuntien aikaan :D

  VastaaPoista