sunnuntai 4. marraskuuta 2012

Kakkatalkoot

MUISTAKAA OSALLISTUA PIIRRUSTUSKISAAN! Osallistumisaikaa pidennetty että saadaan toivottavasti lisää töitä mukaan.


Tänään sain tarhan siivottua loppuun. Ihan kaikkia kikkareita en alkanut keräämään, sillä olin yksin tekemässä ja ranteeni alkoi puolivälissä hommaa kiukuttelemaan. Päätin tänään että tarha on siivottava ihan ehdottomasti vähintään kerran viikossa. Nyt kun Lasse on vapaalla heinällä niin paskaa tulee ihan eri malliin kuin ennen. Ensi viikonloppuna äiti tulee toivottavasti auttamaan niin saadaan tarha sitten kunnolla puhtaaksi. Ja heinähäkin ympäriltä heinät on otettava pois päivittäin, koska Lasse tamppaa ne matoksi ja sitten niitä on ihan kamala ottaa pois.

Menin ratsastamaan samalla varustuksella kuin eilen, eli satula ja hackamore. Tykkään mennä enemmän hackamorella, koska kuolaimella alan vaatimaan ihan kummallisia juttuja. Hackamorella pyyntöni pysyvät järkevinä, enkä ala vääntää liikaa. Lasse oli tänään tosi hyvä. Se kuunteli kivasti apuja. Aloitin kävelemällä pitkään ja harjoittelemalla pitkästä aikaa taas vähän lännenjuttuja, eli vapaalla ohjalla pysähdyksiä ja käännöksiä. Lasse meni tosi nätisti ja kantoi itseään paikoitellen tosi hyvin.

Ravissa otin hiukan tiukemmat ohjat, mutta kuitenkin selvästi löysät ja haimme syvää eteenalasmuotoa. Lasse ei enää ontunut, mutta oli hiukan jäykkä. Jumppailtiin kevyesti isoilla ympyröillä ja kahdeksikolla. Nostin myös molempiin suuntiin laukat. Kerran Possu meinasi vauhkoontua, mutta ei sitten onneksi pukittanut.

Lasse sai uuden sadeloimen, josta ei nyt valitettavasti ole kuvaa. Sellaisen perus tummansinisen, johon saa kaulakappaleen kiinni (kauluria meillä ei vielä ole). Huomenna lähdemme äidin kanssa Tampereelle ja poikkeamme matkalla Hööksiin, joten ostospostausta tulossa huomenissa ;)

3 kommenttia:

 1. Mikäs sitten olisi blogin nimi jos saisit karvajalan joukkoon? :D Täysiveristä elämää + vähän laahistusta. :D Ainakin jos olisi Tahvomainen ic..

  Tahvo tuntuu pysähtyvän paljon paremmin löysin ohjin kuin tuntumalla. Hassua. Pysähtyminen tuntuu olevan vähän sellaista jännittynyttä ja Tahvolla on sellainen ilme, että haista kakka. No, ollaan tosi vähän treenattu pysähtymistä. Ehkä se siitä talven mittaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Varmaankin joku sellainen tulisi blogista :D
   Pysähtyminen on Lassellekin yksi vaikeimmista liikkeistä. Aina se pää nousee ja koko hevonen jännittyy...

   Poista