sunnuntai 11. marraskuuta 2012

Haaste

Säännöt:
- Vastaa kaikkiin kysymyksiin (10)
- Haasta 4 blogia


Sonjan kanssa pv-r Lörvän selässä. Vuosi 2006.

Sain tämän haasteen Petralta, kiitos. Haastan seuraavat blogit:
Tahvon uudet seikkailut

Green Eventer
Janitan elämää
Skyfighter

Ja nyt ne kysymykset, joihin haastettujen pitää myös vastata.

1. Miksi aloitit blogin pitämisen?
Pidän kirjoittamisesta ja haluan julkaista ottamiani kuvia jossakin. Blogia olen pitänyt aiemminkin ja jäänyt koukkuun jo silloin. On kiva kun on vuorovaikutusta lukijoiden kanssa :) Tätä kautta olen saanut myös uusia kavereita!

2. Oletko kilpailut / millä tasolla kilpailet?
Olen kilpaillut, mutta en enää. Se ei vaan ole sellainen "mun juttu." Jännitän liikaa enkä jaksa treenata tavoittellisesti. Alla olevat kuvat on molemmat vanhan tallin harjoituskisoista, koulukuvassa luokkana taisi olla KN Special, esteillä puomi/ristikkoluokka.3. Kuinka kauan olet ratsastanut?
Hmm. Meninköhän 9- vai 10-vuotiaana alkeiskurssille? Jos puhutaan oikeasti ratsastamisesta, niin kunnon ratsastajanurani alkoi vasta kun aloin käymään Suvin tallille, eli noin kahdeksan vuotta sitten. 

4. Koulu vai esteet?
Koulu, mutta esteetkin on mukavia välillä! Nyt on ollut kova hinku hyppäämään, mutta Lassen sairastelusta johtuen en ole päässyt. Ehkä joskus taas.

5. Valmennus vai kilpailut?
Ei kumpikaan :D

6. Poni vai hevonen? Perustele.
Hevonen tietenkin. Menisin poneilla jos olisin sen kokoinen, mutta kyllä ne hevoset voiton vie. Mitä isompi, sitä parempi. Hassua että sanon näin, kun Lasse on kuitenkin niin pieni.


7. Onko sinulla ollut hoito- vuokra- tai omaa hevosta?
Kaikkia näitä. Ja tuossa järjestyksessä. Ensimmäinen hoitohevoseni oli suokkiruuna Hauska-Ponsi. Vuokralle otin jossain vaiheessa lämppäritamma Peha's Ladyn, jota voi sanoa toiseksi Elämäni Hevoseksi. Ja Lasse on ensimmäinen, muttei viimeinen oma hevoseni.

8. Oletko hypännyt maastoesteitä? Mikä niissä kiehtoo?
Olen hypännyt. Ehkä se pelko ja adrenaliini on se The Juttu. Olisi ihan kiva kokeilla Lassella mennä harrasteen esteitä joskus. Katsotaan ensi kesänä!

lv-t Peha's Ladyn kanssa maastoesteillä. Olin minä tuolloin kyllä yhdenmoinen reikäpää, meno oli nimittäin hurjaa :D
Samalta esteeltä toisella lämppäritammalla, Sohvilla. Olin tuolloin sellainen etten tippunut millään, ja tykkäsin mennä lämppäreillä. Liekö se syy että menin näillä maastoesteillekin... Hajotettiin tässä hypyssä nuo paalit esteen alta ihan täysin :D

9. Lempi hevosrotusi?
Friisiläinen. Okei ehkä täykkäritkin vähän. Ja sitten kaikki jytkyt työhevoset ♥ En kestä kun netissä on nytkin myynnissä kaksi aivan järkyttävän hienoa työhevosta. Jossain vaiheessa meillekin tulee toinen hevonen, kunhan saadaan elämäntilanne riittävän tasaiseksi. Toivottavasti saan sitten sen pitkään haaveilemani(noin 8 vuotta) friisiläisen.

10. Korkein hyppäämäsi este?
125cm, Lassella. Ensimmäisellä yrityksellä tipuin, mutta toisella pysyin kyydissä ;) Lasse on hienoin!

15 kommenttia:

 1. kiitos haasteesta! :) mä en valitettavasti jaksa tätä(kään) tehdä, kun oon saanut tämänkaltaisia miljoona.. mutta mageee tuo kuva sinusta ja lassista vaaleensinisten varusteiden kera, tykkään :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ymmärrän :)
   Harmittaa kun menin myymään nuo vaaleansiniset kamat, pitää varmaan joskus ostaa uudet ;)

   Poista
 2. Hei, itsekin haaveilen kovasti raskastyyppisestä työhevosrodusta, etenkin friisiläisestä tai belgialaisesta. Näin friisiläisen kotimaassa asuvana noita uljaita mustia näkee joka kulman takana eikä belgialaiset työhevosetkaan ole uusi näky. Meillekin tulee iso, jytky hevonen kun joskus tilanne kolmannen kaviokkaan sallii ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Friisiläinen on ollut jo pitkään unelmahevosrotuni. Pete on saanut kuulla niistä jo kyllästymiseen asti ja toivon että väsytystaktiikalla onnistun saamaan itselleni sellaisen, kun mies ei enää jaksa kuunnella.... Ei vaan, kai sitten joskus tulevaisuudessa haen Hollannista oman uljaan mustan <3

   Poista
 3. Kiitos haasteesta, toteutan kun on taas aikaa kirjoitella :). Tosi tunnelmallinen kuva tuo jossa istutte kaksin hevosen selässä. Se on kyllä paljon vaikeampaa kuin mitä luulisi -tuli kokeiltua viime kesänä.

  Hahaa, hauska että sulla oli aikanaan lämppäreitä tuntiratsuina :).

  ainii, en ole vielä kehunut tuota banneria, tosi nätti :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mullakin nousi hymy huulille kun löysin tuon vanhan kuvan :) Muistan yhä elävästi tuon kerran!

   Minä olin true lämppäriratsastaja nuorempana ;) Ja olen edelleen sitä mieltä että ne ovat aivan loistavia yleishevosia!

   Ja kiitos!

   Poista
  2. Jenkeissähän lämpösiä kutsutaan nimellä standardbred, sen takia kun ne juoksi tietyssä ajassa tietyn matkan, mutta varmaan myös sen takia, että standard viittaa juuri johonkin yleiseen, ainakin minusta sen voisi suomentaa niin :).

   Poista
  3. Kerroinko muuten, että mäkin haaveilin aikanaan Friisiläisestä? Siinä Kastanjan ratsumajatalo- kirjasarjassa oli friisiläinen hevonen nimeltä Karate :). Tiiätkö sen nuortensarjan?

   Poista
  4. Ai, et oo kertonut! En oo kyllä lukenut tuollaista kirjasarjaa, luin vaan Nummelan ponitallia :D

   Poista
 4. Ihania kuvia! :) Ja tää sun blogikin on tosi kiva, oon jo pitkään seuraillu, mutta nyt vasta pääsin kommentoimaan ;D

  Ja ei vitsi ois kiva päästä hyppämään itekki maastoesteitä pitkästä aikaa! :)

  VastaaPoista
 5. "5. Valmennus vai kilpailut?
  Ei kumpikaan :D"

  Tykkään. Tuli jotenkin sellanen fiilis, että hei, mä olisin vastannut ihan samoin. :-D Toisaalta esim. istuntakurssille voisin mennä. Ehkä. Joskus...

  Hauskaa, että täykkärin omistaja haaveilee tupsujalkahevosesta! Mulla haaveena on tinkerit, voi miten komea sellainen olisi, vaikka ruunivoikonkirjavana... Ihan tavallinen mustankirjavakin kelpaisi. "Kelpaisi". Toisaalta joku oikeasti pieni, siro ja säpäkkä lv-tamma voisi olla kiva kärryn edessä! :-D Tai monta pikkushettistä... Tai, tai.

  Ei mutta joo, piti mun sanoa sen verran, että tykkään (edelleen) tästä sun blogista tosi paljon. Muistan katsoneeni suu auki niitä kuvia, missä ratsastit Lassella pelkällä kaulanarulla - miten helpolta ja kevyeltä se näytti. Ja ilman aitoja, pellolla kaulanarulla laukkaa... Ehkä sitten sillä unelmieni tupsujalalla joskus lasketankin pellolla laukkaa ilman varusteita. :-D

  Kiitos kivasta blogista!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä mäkin ehkä, joskus, mahdollisesti voisin mennä tunnille, tai oikeastaan olen huomenna menossakin :D Mutta kunnon valmennus niin ei.

   Mulle noi friisiläiset on lähes aina ollut sellasia The Hevosia. Tai sitten haluan jytkyn työhevosen. Tai niitä shettiksiä. Tai akhal-teken. Tai, tai.... Mutta siis friisiläisen :D

   Kiitos! Lasse on kyllä niin kiva kun se ei välttämättä tarvitse varusteita :) Nyt vaan ollaan menty varusteilla kun säikähdin niin palon marraskuista tippumista että vieläkin välillä vähän kylmää jos hevonen tekee jotain ei-toivottua :/ Ja sitten on ollut nämä sairaslomat...

   Poista