sunnuntai 11. marraskuuta 2012

09 - Hevosblogeja joita luen

Luen todella monia blogeja tällä hetkellä, mutta vain ihan murto-osaa aktiivisesti ja niin, että oikein odotan postauksia. En lue juurikaan muita kuin hevosblogeja, sillä minua ei yksinkertaisesti kiinnosta. Olen parin lifestyleblogin lukijana, mutta lähinnä siksi, että voin joskus käydä vilkaisemassa nämä blogit.

Mikä sitten on mielestäni hyvä blogi, jonka lukijaksi liityn? Tärkein on mielenkiintoinen hevonen tai hevoset ja kirjoittaja. En jaksa lukea 13v Maijan blogia hänen ihQsta Pollesta. Näitä on kolmetoista tusinassa. Erikoisen rotuiset tai näköiset hevoset kiinnittävät huomioni.

Tutkiessani uutta blogia haluan sieltä löytyvän isoja ja hyviä kuvia. Taitaa olla ihan pari blogia joissa ei näin ole, mutta niissä sitten taas teksti korvaa kuvat. Minulle on aivan sama onko kuvat uusia vai ei, kunhan niitä on. Haluan nähdä millaisista hevosista ja ihmisistä luen. Videoilla ei ole minulle niin suurta merkitystä, koska harvemmin jaksan niitä katsoa loppuun saakka.

Kuvien lisäksi yhtä tärkeä on hyvin kirjoitettu teksti. Ei saa olla hymiöitä joka lauseen perässä, ei teinikieltä, ei lyhenteitä eikä päiväkirjamaista "Tänään hain Pollen tarhasta ja harjasin sen ja sit niinku ridasin sen ja sit vein sen talliin." Riittävän pitkät tekstit hyvin jaoteltuna pitävät mielenkiintoni yllä. Jos tekstit on putkeen, niin yleensä jätän lukematta. Myös esittelysivuja pidän tärkeänä, sillä uutena lukijana on kiva tutustua ensin tätä kautta blogiin ja sen henkilöihin.

Ja tietenkin lukijoiden huomioiminen on tärkeää. Vastaukset kommentteihin, kysymysten esittäminen ja mielipiteiden huomioiminen antavat miellyttävän kuvan bloggaajasta, ja näihin blogeihin kommentoi mielellään. Myös arvonnat, kisat ja muut ovat positiivinen, muttei pakollinen lisä!

Huh, tämän romaanin (jossa minun piti ihan parilla lauseella kertoa millaisista blogeista tykkään) jälkeen ne mun lemppariblogit, joista todella tykkään ja jotka ovat mainostamisen arvoisia. Nämä eivät ole missään suosiojärjestyksessä, vaan ihan satunnaisessa.


Tahvon uudet seikkailut
Ihanan hyväntuulista hevostelua! Tulee aina hyvä mieli kun tätä blogia lukee. Tahvo ja AnnemariKo on symppis pari!


Green Eventer
Yksi uusimmista blogituttavuuksista. Yleensä liityn heti kaikkiin täykkäriblogeihin lukijaksi, ja kaikki ne ovat olleet hyviä. Niin on tämäkin, jossa pääosassa hieno kenttähevosena toimiva Tumppi-ruuna.

Hirvikankaan Hurjat
Kavereiden blogi, jonne tulee usein uusia hyviä kuvia. Rapi on hauska persoona, josta on kiva lukea.

Janitan elämää
Hyviä kuvia, laadukasta tekstiä ja ehkä ainoa blogi jossa jaksan katsoa videotkin. Janita on taitava ratsastaja ja Santtu mahtavan hieno!

Equestarian life with Kaisa
Selvää ja hyvää tekstiä ja kaunista ratsastusta. Parsa on hurmaavan oloinen hevonen.

Kaktu ja Futura
Tämä blogi ei esittelyjä kaipaa. Futura on niin suloinen, Kaktu hauska, kokonaisuudessaan laadukas blogi.

Petran blogi
Hienot hevoset ja mukava Petra. Ja paljon minun ottamia kuvia ;)

Skyfighter
Hoitohevonen ja hoitaja yhdessä 12 vuoden jälkeen - tässä jo riittävästi syytä lukea! Luonnonmukaista hevosen käsittelyä, ja olen monista asioista samaa mieltä kuin kirjoittaja.Mitkä ovat teidän lempibloginne? Jos kriteerini osuivat niin omansakin saa linkittää.01 - Miksi harrastan ratsastusta
02 - Ratsastajaesikuvani
03 - Varustetoivelistani
04 - Unelmahevoseni
05 - Mitä hevoseni syö
06 - Parhaat kuvat minusta ja hevosestani
07 - Vahvuuteni ja heikkouteni ratsastajana
08 - Hevoseni hyvät ja huonot puolet
09 - Hevosblogeja joita luen
10 - Ratsastusurani tärkein valmentaja/opettaja
11 - Elämäni hevoset
12 - Unelmatallini
13 - Taustajoukkoni

27 kommenttia:

 1. Lähes kaikkia samoja blogeja luen ja nämä lukeutuvat myös lemppareihini, joten sama maku! :)

  Ehkä uskallan linkittää oman bloginikin, kun kerran poikkeaa valtavirrasta;
  sateenkaarisitruuna.blogspot.fi
  20v nainen kertoo arjesta 8v western-koulutetun quarter hevosen kanssa. Teemana asioissa on paljon luonnollinen hevosmiestaito ja etenkin keväämmällä tulee enemmän juttua siitä, miten lännenhevonen taipuu kouluun ja esteisiin. Kuvaajaa en saa kovin usein, mutta pyrin välttämään kokonaan kuvattomia postauksia. Esittelysivut ja peräti sanastoakin löytyy.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Liityin sun blogin lukijaksi pari viikkoa sitten, joten kyllä blogisi täyttää kriteerini :) Riima on suloinen!

   Poista
  2. Jaa kappas, en ole selaillut sitä lukijat boksia hetkeen :D Mutta kiva että miellyttää!

   Poista
 2. Nyt on hyvä sauma kommentoida kun olen jo melko pitkään lukenut blogiasi hiljaisesti taustalta! Päädyin blogiisi juurikin Lassen täysiverisyyden takia ja koin siitä löytyvän yhtäläisyyksiä omaan poniini, joka tosin on WPB, mutta jossa on melko paljon täyttä verta (ox ja xx) - ja se näkyy ja tuntuu! Täykkärityyppiset hevoset ovat kivoja, kevyitä, nopeita... ja nopeita, äkkipikaisia, reaktiivisia, eivät koskaan off-asennossa. Olen myös jonkinlaisena ratsastuksellisena ohjenuoranani pitänyt ajatusta jonka luin joskus blogistasi: tee vähemmän, ajattele enemmän. Herkän hevosen kanssa se todella toimii. Ja riittää!

  Käy kurkkaamassa Penan blogia jos vaikka täytettäisiin kriteerisi! ;) http://penaponi.blogspot.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä jos minusta on ollut apua :)

   Käyn tutustumassa blogiisi :)

   Poista
  2. Hauska juttu että minäkin päädyin lukemaan tätä blogia kun Lasse oli täykkäri ja se herätti heti huomioni. Halusin vähän kuulla miten ammattia vaihtaneella menee ratsunhommissa, en ollut koskaan ennen törmännyt entiseen laukkahevoseen ratsuna :), ravureita kun löytyy sitä vastoin vaikka millä mitoin. Ja jollain tapaa lämppärit ja täykkärit on kuitenkin myös samankaltaisia, virtaahan niillä "kuumaa verta" suonissa;).

   Muita pikku yksityiskohtia jotka sai minut kiinnostumaan oli Lassen pystyharja joka on osoitteena sekä blogin todella osuva nimi "täysveristä elämää", se voisi olla jonkin yrityksen iskulause, niin naseva ja hyväntuulinen ja teille sopiva se on :D.

   Poista
  3. Kiva kuulla näitä syitäkin miksi blogiini ollaan liitytty lukijoiksi! Onhan noita ex-laukkureita ratsuina jo jonkin verran mutta tosi vähän on blogeja.

   Olin niin ylpeä kun keksin tuon blogin nimen x)

   Poista
 3. Käys katsomassa kanssa mun blogia.
  Kirjotan tunneista jolla käyn ja suosikki poni Röllistä joka on Norjnvuonohevonen.
  lisäksi kirjotan muustakin. Olis kiva jos käyt katsomassa niin laitasit kanssa kommenttia tulemaan.

  VastaaPoista
 4. Hmm.. luulen, että blogini täyttäisi ainakin suurimman osan kriteereistä. Jos kiinnostaa lukea lämppäreiden treenaamisesta kouluratsuiksi, niin kannattaa käydä vilkaisemassa. Seuraavalla kaudella aloitellaan kisaamaan jo aluetasolla HeB Nipsun kanssa...

  http://tuuppari.blogspot.com

  VastaaPoista
 5. http://aiinon.blogspot

  Tutustu ihmeessä! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja heti meni linkki väärin...

   http://aiinon.blogspot.com

   Poista
 6. Loysin just blogisi ja ihan asiaa puhut! Hyvää tekstiä on kiva lukea ja kuvat lisää mielenkiintoa (: Itse puhun varmaan vähän puhekieltä liikaa? En ihan ole varma sillä onhan omaa tekstiä aika vaikea arvostella.

  Kirjoitin ennen blogia jossa yhdistin hevostelun ja kaverit ja muun elämän. Ei onnistunut, joten perustin n. viikko sitten uuden blogin, jossa kerron vain hevostelusta ja ns. Tarmoilusta :D

  veerajatarmo.blogspot.fi

  VastaaPoista
 7. tuossa Green eventer-blogissa oleva Tumppi-ruuna on muuten mun entinen vuokraheppa. ajattelin, että oot lukenut vissiin aika pitkään blogiani, niin ehkä oot ehtinyt lukemaan ne Tumppi-postauksetkin vuokrausajoilta. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No ihmekään kun se tuntui jotenkin tutulta! En ole siis lukenut näihin aikoihin vielä, mutta varmasti blogistasi bongannut jonkun tähän hevoseen liittyvän jutun :)

   Poista
 8. Olipa ilahduttavaa ja mieltä lämmittävää lukea että meidän blogi pääsi ihan maininnaksi asti tähän postaukseen <3 kauniisti olit maininnut :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Teidän blogi on niin koukuttava että pakko se oli mainita :) Ja oikeestaan sun ansiosta oon alkanu kiinnostua vielä enemmän tästä luonnollisesta hevosmiestaidosta.

   Poista
  2. Kiitos <3. Vau, olipa yllättävää ja mahtava kuulla :) että joku voi meidän touhuista innostua, ja vaikka olet jo niitä hommia kokeillut ja tehnyt enemmän kuin me :D

   Poista
  3. Sä tunnut olevan niin omistautunut asialle että ei voi kun ihailla :)

   Poista
 9. Hei niin ja yksi ihana blogi jota luen: Elämäntapana hevoset http://falconetxx.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mäkin luen tota mutta jostain syystä blogger näyttää tosi harvoin uusista postauksista mitään ilmotusta :/

   Poista
 10. Tykkään sun blogista, oon kans kauan hiljaisuudessa lueskellut heh :)

  Käyppäs kurkistamassa mun blogia myös; www.koulutuuppari.blogspot.com :)

  VastaaPoista
 11. Sinulla on todella kiva blogi, ja olen sitä jo jonkun aikaa tässä lueskellut!
  http://sekalaistamenoa.blogspot.fi/
  Blogissani kerron pääasiassa persoonallisen connemaraponi tamman liikutuksesta ja ratsastajana kehittymisestä. Olen 13 vuotias, ja mielestäni kaikki ikäiseni eivät ole sellaisia ihkuttajia, ei millään pahalla.. :)

  VastaaPoista
 12. Moikka!
  Haluaisitko alkaa seurata minun hevosblogiani?
  Jos kiinnostuit niin sen blogin nimi on Hevos-voimat Pelissä

  VastaaPoista
 13. Tosi kiva blogi jaksat kirjoittaa tarkasti köyppäs stekkaa minun blogi
  poninkavioita.blogspot.fi

  VastaaPoista