torstai 11. lokakuuta 2012

Pelko iskee

Tallilta tuli taas viesti. Tuntui kuin olisi kaadettu ämpärillinen jääkylmää vettä niskaan. Lasse on taas ihan kolmijalkainen. Oli eilen jo vähän könkkä, mutta tänään ontui kamalasti. Sonja hoitaa tänään Lassen, koska teen nykyään kahta työtä, ja heti "pää"työstäni päästyäni suuntasin isälleni hommiin, enkä näinollen pääse tallille.

Tallin omistaja antaa Lasselle kipulääkettä tänään ja heti aamulla soitan eläinlääkärin. Se on varmaan klinikkareissu edessä, sillä haava näyttää jo tosi hyvältä enkä usko että eläinlääkäri pystyy tallioloissa tekemään paljoakaan. Nyt vaan kaikki kädet ristiin että Lasse tulisi kuntoon. Minua pelottaa.

8 kommenttia:

 1. Oma hevoseni on hirveän tapaturma-altis ja meillä on ollut pahoja haavoja useampia. Kokemukseni perusteella vähänkään isompi tai syvempi haava vie täydellisesti parantuakseen noin kaksi kuukautta, joten tästä sinun kertomastasi tuli heti mieleen, että haavaan on syntynyt rupi päälle ja "näyttää hyvältä" vaikka haavan sisällä on vielä paljon epäpuhtauksia ja märkää ja on siksi kipeä. Haava paranee aina sisältä ulospäin ja kunnon vekin kanssa pysyvää rupea voi alkaa odottelemaan 4-5 viikon kohdalla.

  Meiklä oli tänä kesänä suht harmiton puremahaava kaulassa, joka oli auki 10 viikkoa. Siisti, ei valunut märkää, mutta ei myöskään tehnyt rupea. Olettehan hoitaneet haavaa vain letkuttamalla (ilman painetta) ja puhdistamalla? Kaikki rasvat ja tervalaastarit ovat haitaksi haavoissa.

  Voin toki olla ihan väärässäkin, mutta tällainen tuli mieleeni.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin, minäkin luulen että haavassa on sisällä joku pöpö tai mätää.

   Puhdistettu on päivittäin. Letkutettu aina kun on ollut mahdollista (eli kun letku on ollut käytettävissä ja kaivo ei tukossa). Rasvoja en ole ikinä haavoihin käyttänyt.

   Toivotaan että lähtee tästä paranemaan pikkuhiljaa. Lasse menee vaan niin kovin kipeäksi pienestäkin haavasta :/

   Poista
 2. Epätietoisuus on niin kamalaa! Toivotaan, ettei ole mitään vakavaa. :-)

  VastaaPoista
 3. Voi ei :/ se on hevosten kans just tätä ku ehtii huokaista helpotuksesta, niin yhtäkkiä epätietoisuus vaan paheneekin ! Tsemppiä, toivottavasti läytyy pian syy ja Lasse paranee!

  VastaaPoista
 4. Tsemppiä, toivottavasti saatte avun klinikalta!

  VastaaPoista
 5. Voi ei :O :( voimia paljon ja toivotan paljon voimia sinne! Toivotaan parasta :(

  VastaaPoista