maanantai 15. lokakuuta 2012

Haavojen parantelua ja uusia varusteita kaikille lapsille.

Mulla alkaa loppumaan huumorintaju ton hevosen kanssa. Etujalka oli tänään aivan valtava, kuten alla olevasta kuvasta näkee. Side oli valunut yön aikana eikä ollut enää lainkaan haavan päällä. Lasse ei ontunut juurikaan tänään, mutta takajalkaa se lepuuttaa aina kun mahdollista. Etujalka ei tunnu kipeältä, siinä on vain imppari. Haava on kyllä aika lähellä sitä aiemmin murtunutta puikkoluuta, eli tätä pitää tarkkailla huolellisesti. 

Lassella betadine kovettaa aina karvat sellaisiksi koppuroiksi. Toiseen takajalkaan oli jäänyt betadinea ja yritin sitä pestä pois. Tässä yhteydessä vanha haava aukesi, joten siihenkin piti tehdä betadinehaude taas. Olen aivan varma että huomenna siinäkin jalassa on imppari. 

Laitoin siis hauteet etupolveen ja takajalkaan, kun olin ensin kylmännyt kaikki haavat ja poistanut takajalasta ylhäältä ruven. Se haava näyttää jo tosi siistiltä kun ruven ottaa pois. Pieni turvotus on haavan päällä edelleen, mutta paranemaan päin tämäkin. 

Kiitokseksi Lassen huippuhyvästä hoidosta vein tallin omistajalle tänään Finlaysonin pyyhkeet. Kaksi käsipyyhettä ja kaksi vartalopyyhettä. Rahaa hän ei suostunut Lassen lääkitsemisestä ottamaan, mutta jollakin tavalla halusin häntä kiittää. 


Pientä turvotusta havaittavissa...

Tämä haava on jo todella siisti!

InvaPossu tarhailee. Ilmeisesti tuohon heinä"renkaaseen" telonut etujalkansa.

Sitten mukavempiin asioihin. Tänään minulla oli tilipäivä, joten kaikki lapset saivat jotain :) Hain postista Lasselle tulleen paketin, joka sisälsi harjoitussuojat. Lassellahan ei voi etujaloissa pitää normaaleja suojia puikkoluun murtuman takia, mutta tällaisia voi. Nämä on ollut ostoslistalla jo pidempää. Nettikirppikseltä löysin täysin käyttämättömät, parilla hintaa 25e. Toiset samanlaiset on jo varattu, mutta ei ole vielä lähtenyt minulle.

Kokeilin suojaa ehjään etujalkaan. Se sopi kuin nakutettu! Ja tarrat olivat tosi vahvat. Juuri tällaiset suojat Lassella pitää olla maastossa, ettei tule haavoja jalkoihin. Kun vielä laittaa buutsit niin minimoidaan riskit. Tosin, eipä sekään Lassen kanssa ole mikään takuu ettei haavoja tulisi...


Viime viikolla postin kautta minulle saapui Lassen mittatilaus otsapanta! Ihmeissäni kopeloin kirjekuorta ja yritin keksiä mitä siellä on, mutta sitten minulla välähti. SK Naturen kuorihan se oli! Toimitusaika tässä oli todella lyhyt, sillä kuun alussa tämän tilasin ja oli jo viime viikolla täällä. Oli kuitenkin mittatilauksena tehty ja näitä tilauksia tuli ilmeisesti kampanjan takia todella paljon. Tilaus ja toimitus sujuivat erittäin hyvin. Ilmoitin facebookin yksityisviestillä Suville, että haluan tällaisen otsapannan, näillä strasseilla ja tämän kokoisena.

Laitoin otsapannan heti suitsiimme. Sen sai helposti pujotettua. Nämä otsapannat ovat sellaiset, että menevät kaikkiin normaalipaksuisiin niskahihnoihin, eli paksumpiin täytyy varmaankin pyytää erikseen isommat "lenkit". Otsapanta on todella vahvaa tekoa ja näyttää hyvältä. Toivotaan että on sopivan kokoinen. Oli ehkä sentin lyhyempi kuin vanhamme. Vai mitä mieltä olette? 

Sitten siirrytään koirien ostoksiin. Kävin ensin paikallisessa eläintarvikeliikkeessä ja sieltä mukaan tarttui lähinnä herkkuja koirille. Nuo krokotiilit ja hammasharjat ovat saavuttaneet valtavan suosion meillä! Molemmat koirat tykkäävät kovasti. Myös rengasluut ovat suurta herkkua, joten sellaisia ostin kaksi. Lisäksi oli pakko ostaa herkkuja: molemmille kaksi possunsaparoa ja kanalevyä. Tuolla eläintarvikeliikkeessä on tosi laaja valikoima luita ja luonnonherkkuja edulliseen hintaan. Siksi siellä varmaan käynkin näitä ostamassa. Lisäksi koirat saivat narupallon, joka kylläkin on jo revitty...

Toisesta eläintarvikekaupasta (jossa on tavallinen kirppis yhteydessä) oli tarkoitus käydä  ihan vain kiertelemässä. Mutta mitä löytöjä teinkään! Olen joskus kauan aikaa sitten katsellut noita sinisiä(myös pinkki ja vihreä) pantoja, mutta valitettavasti niitä ei ollut silloin Saimin kokoa. Ei ollut nytkään, mutta Mokoman kokoa oli! Ja arvatkaapa hinta. Olikohan noiden oikea hinta joku 50e? Ja nyt oli todella kovassa alennuksessa 13 euroa! Pakkohan se nyt oli saada, eikö? Siksi aikaa että saan enemmän rahaa että saan tilattua SK Naturesta pannan. Saimillekin löytyi väliaikapanta, kun Mokoma on syönyt kaksi sen pantaa. Tuo musta kahdella vaaleansinisellä sydämellä oli vain 9,60e. Lisäksi ostoskassiin tuli shampoo koirille. Näitä shamppoita meillä on ollut ennenkin ja olen todennut hyviksi. Tämä tuoksuu ihanasti männylle, eli koirat tuoksuvat kaikenlisäksi hyvältä kun ovat puhtaita.


Mokoman pannasta lähikuvaa. Ei tämä nyt mikään kovin laadukas kapistus ole, mutta ajaa asiansa ja näyttää uskottavalta ;)

Saimin pannan sydämet. Pinkit olisi tietenkin olleet paremmat prinsessalle, mutta käyvät nämäkin väliaikaisesti :)

14 kommenttia:

 1. Voi Lasse parkaa, tosi ilkeen näkönen toi jalka :/ Paljon paranemisia sinne!

  VastaaPoista
 2. Voi pikku lassea :/ paranemisia. On mukava kuulla että kiität ja arvostat tallinomistajaa :))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hän tekee niin suuren työn Lassen eteen että tuntuu etten voi riittävästi edes kiittää.

   Poista
 3. Meillä on ollut kanssa noita haavoja, yksi isompi kintereessä ollut jo 1kk ja vasta nut kasvanut umpeen niin, että luuta ei näy vaan päällä on jo nätti vaalea kerros ihoa, mutta edelleen jalka on auki ja turvottelee.
  Meillä hoidettiin vain letkuttelemalla 10 min kylmää vettä ja pitämällä yllä kevyt normiliikutus, se on paras.Ha tietty puhdistamalla ja yöksi laitettiin betadine haude, kunnes Lepa ilmoitti, että hänhän ei noita kääryleitä jalassa pidä! Liikutuksessa aina turvotus laskee! :) Paranemisia sinne!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meidänkin pitää kokeilla että mitä Lasse tuosta liikuttamisesta sanoo. Viimeksi kun liikuttiin niin heti sen jälkeen loppui kipulääkekuuri ja Lasse tuli tosi kipeäksi :/ Lasse ei onneksi sano mitään hauteista!

   Poista
 4. Oi mitä ihania ostoksia ja bling-otsapanta :). Meillä on just tuommoset harjotussuojat back on trackilta.

  Haavojen kanssa teillä on nyt todella epäonnea :(, kumpa paranisivat. Pysyykö normi pinteli ihan suojana? Oon löytäny tarrapintelit ja ne on loistavia, vaikkakin kertakäyttösiä, pysymään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä pysyy sellaiset ihan peruspintelit joita saa halvalla neljän kappaleen paketeissa :) Tarrapinteleitä (mikäli tarkoitat niitä jotka liimautuvat itse?) kokeiltiin kesällä Mokomalla kun se joutui tappeluun ja piti paikata, ja ne toimi tosi hyvin! Pysyi päänkin ympärillä side tosi hyvin :)

   Poista
  2. Joo liimapintelihän se oli eikä tarrapinteli. Hyvä tosiaan jos pysyy normaali, meillä ei pysy, joten liimapinteli oli oikea löytö :).

   Poista
 5. Sinulle on haaste :)

  http://karvaotuksia.blogspot.fi/2012/10/haaste.html

  VastaaPoista
 6. Eikä miten huonoa tuuria teillä ollut! Taitaa toi tohelointi ja haavojen keräily olla joku täykkärien ominaispiirre..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu niin taitaa olla... Välillä meinaa ihan hermo mennä :D

   Poista