maanantai 15. lokakuuta 2012

Eilinen reissu KS-tallille

Lähdimme aamulla matkaan äidin ja Peten kanssa kohti sukulaisteni tallia. Heillä on iso siittola tuolla Hyvinkään lähellä, ja minäkin olen siellä muutamana kesänä ollut tallihommissa viikon-pari. Viime vuonna emme tainneet tuolla käydä, joten ikävä niihin maisemiin oli kova. Saimihan on näiltä sukulaisilta ostettu, joten sekin pääsi reissulle mukaan. Mokoman jätimme Peten isälle, koska se ei osaa vielä välttämättä käyttäytyä ja kaikki energia menee sen vahtimiseen.

Kun pääsimme perille, menimme ensimmäisenä sisälle hetkeksi. Lähdimme kuitenkin melkein heti ulos pyöröaitaukselle katsomaan kun  Marcin työskenteli yhden kolmivuotiaan hevosen kanssa. Oli aika uskomatonta katseltavaa! Tössä kertoi, että vajaassa puolessa tunnissa tämä herra oli saanut totutettua jonkun nuoren satulaan ja mennyt käynti-ravi-laukka. 


Saimi ei ymmärtänyt tätä ratsastuksen katsomista, vaan alkoi häiriköidä, joten päätimme lähteä katsomaan tallia ja hevosia. Ensimmäisenä hevosista menimme katsomaan Königs Kronosia. Ja voi että miten upea se olikaan! Vaikka sillä oli loimi päällä ja se oli likainen, niin silti se oli mahdottoman upea. Pääsin jopa silittämään sitä ;)


Matka jatkui siitä vanhan tutun, Matilda-ponin luokse. Matilda on jo vanha rouva, sillä ikää on mittariin kertynyt 31 vuotta! Matilda on ainoita tallin hevosista, joka oli jo silloin tallilla kun minä siellä ensimmäistä kertaa kävin. Saimi ei ymmärtänyt Matildaa yhtään! Se haukkui vähän matkan päästä ja yritti paimentaa ponia, mutta eihän siitä mitään tullut. Poni ei korvaansakaan lotkauttanut :D Saimi taas meinasi saada sydänkohtauksen, kun yhtäkkiä viereisen laitumen tammat ja varsat (yhteensä vissiin 12) laukkasivat erään puusaarekkeen takaa aidan viereen. Saimin ilme oli sellainen: "KÄÄK APUA, niitä on enemmän!" Se juoksi miljoonaa meidän ihmisten taakse, mutta kun tajusi että hevoset eivät pääse lähemmäs, palasi se taas Matildan luo. 


Saimi vei Matskun omenan!

Okei, taisin rakastua. PETEEE ARVAA MITÄ MÄ NYT HALUAN!! Pete kyllä lupasi että saan ponin jos vaihdan sen Lasseen. No way! Haluan sekä Lassen että ponin!

Käytiin sisällä vähän kahvittelemassa ja juttelemassa. Ennen lähtöä kävimme vielä kentällä katsomassa kun siellä ratsastettiin. Oli kyllä hieno reissu! Pitäisi käydä useammin mutta jotenkin sitä ei vaan saa aikaiseksi :/
Kävin tuossa tilipäivän kunniaksi vähän ostamassa koirille juttuja, ja Lassellekin saapui postin kautta paketti. Esittelyä tulossa jossain vaiheessa ;) 

Muistakaahan osallistua piirrustuskisaan!

6 kommenttia:

 1. Kiva reissu =)
  Marcin koulutti myös mun tuttujen shireä ja clydesdalea, taitava mies!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pysyy vissiin hevosen kuin hevosen selässä eikä pelkää mitään. Ihailtavaa :)

   Poista
 2. Wau, mahtava paikka! Vähä ois kiva käydä, miksei mulla oo tollasii sukulaisii?? :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä käyn ainakin ihan liian harvoin. Olis joskus kiva lähtee Lassen kanssa viikoks tonne hommiin ja enon oppeihin.

   Poista
  2. Haha :D mä voisin tulla kuvaajaks :'))) :D

   Poista
  3. Haha :D mä voisin tulla kuvaajaks :'))) :D

   Poista