sunnuntai 14. lokakuuta 2012

03 - Varustetoivelistani

En varmaan ehdi huomenna postaamaan, sillä lähdemme sukulaisten hevostilalle (tallille missä Königin's Sohn asui). Siksi kirjoitan tämän postauksen nyt. 

Varustetoivelistani on yhtä pitkä kuin nälkävuosi. Kun Lasse haluaa, ja Lasse tarvitsee. Mokoma söi Saimin pannan, joten Saimikin tarvii. Ja eihän Mokomallakaan ole kunnon pantaa... Lista on loputon. Kuitenkin, voitteko kuvitella, on kuitenkin varusteita, joita Lasse oikeasti tarvitse. Ei siis "tarvitsee" vaan tarvitsee. Laitan muutamat tärkeimmät tähän kuvien kera.

© Hippodome
Ensimmäisenä on kunnon sidepullit. Ostin nettikirppikseltä kesällä sellaiset, mutta ne olivat niin pienet, että myin ne pois. Lasse toimii sidepulleilla kuin unelma, ja totesin että näihin suitsiin panosta. Otinkin yhteyttäSK Natureen, jonka löysin Facebookista. Myös Lassen uusi otsapanta (esittely tulossa lähipäivinä) on tilattu sieltä mittatilaustyönä ja laatu oli todella hyvää. Totesin siis, että nyt teetän Lasselle mittatilaussuitset. Pelkäsin alkuun vähän hintaa, mutta yllättävän edulliset ovat. Tulossa on siis mustat suitset valkoisilla tikkauksilla. Ja täysin Lassen mitoilla tietenkin! Odotan niin innolla näiden valmistumista.


© Hippodome
Toiseksi, haluaisin Lasselle kunnon sadeloimen kiinteällä kaulakappaleella. Sillä on kolme sadeloimea, joista kahdessa on irrotettavat kaulakappaleet. Näistä kuitenkin sataa "sisään", mitä taas kiinteällä kaulakappaleella ei tapahdu. Valitettavasti tällä hetkellä ei ole rahaa, mutta katsotaan lähiviikkoina. Kyllä Lasse noilla tämänhetkisilläkin loimilla pärjää vallan mainiosti, mutta olisihan uusikin kiva.


© Hippodome
Uudet harjat. Lassella on nyt sellaiset harjat, mitkä sähköistää välillä kovasti. Hevosta ei pysty kunnolla harjaamaan kun raasu saa koko ajan sähköiskuja, ellen joka vedon jälkeen ota iskua itse. Luonnonharjaksisten harjojen ei pitäisi ilmeisesti sähköistyä.


© Hippodome
Back on Track tarrapatjat. Meillähän on jo tällaiset, mutta haluaisin myös toisen parin, että olisi joka jalkaan. Olen huomannut näiden hyödyllisyyden. Jalat pysyvät kuivempina kuin ilman.

Lisäksi, ei kukaan ole keksinyt sellaista hevosen pumpulipukua, joka peittäisi koko hepan ja suojaisi kaikilta harmeilta? Mielelläni ostaisin myös sellaisen, hinnasta viis. Vaan eipä sillä, se ei toimisi Lassella, joka saisi puvusta huolimatta haavoja.

Tässä oli nyt ihan murto-osa varusteista mitä haluaisin. Koirille on seuraavaksi hankintalistalla tosiaan nuo pannat. Nahkaiset molemmille, Saimille pinkeillä strasseilla ja Mokomalle joko turkooseilla tai sitten jollakin niiteillä. Ja kun on ylimääräistä rahaa, ostan myös nahkahihnat molemmille. Sitten joskus....


01 - Miksi harrastan ratsastusta
02 - Ratsastajaesikuvani
03 - Varustetoivelistani
04 - Unelmahevoseni
05 - Mitä hevoseni syö
06 - Parhaat kuvat minusta ja hevosestani
07 - Vahvuuteni ja heikkouteni ratsastajana
08 - Hevoseni hyvät ja huonot puolet
09 - Hevosblogeja joita luen
10 - Ratsastusurani tärkein valmentaja/opettaja
11 - Elämäni hevoset
12 - Unelmatallini
13 - Taustajoukkoni

4 kommenttia:

 1. Onko nuo back on track tarrapatjat nimensä mukaan patjat, eli päälle tulee vielä pintelit? Vai onko ns tallisuojat? Ostin juuri back on trackin ratsastussuojat, mutta nuo menis ihanasti tuohon koko vuohisen ympärille -ostamani kyllä menee nivelen ympäri muttei siitä alemmas... Oishan tuollaset ihanat :).

  Ja tuosta sadeloimesta; ostin semmosen sadeloimen jossa irrotettava kaulakappale aivan jumalattoman hehtaarikokoinen, oikeasti ihan kuin semmoinen koiran "kauluri" jonka ne saa eläinlääkäri toimenpiteiden jälkeen, paitsi toisinpäin. Ehkä se estää sitten tuon vuotamisen...

  Noista sidepulleista pitää kysyä, mitkä on erot riimulla ratsastukseen? Olen ratsinut nahkariimulla joka on säädetty varsin istuvaksi ja remmit on 2cm ohuet. Toistaiseksi vain maastoilua ja käyntiä + ravia. Ajattelin, ettei nuo sidepullit tuo mitään uutta riimuun, vaan miten on asian laita, kun olet niitä käyttänyt?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On ns tallisuojat, eli päälle ei tarvitse pinteliä. Ainakin noissa meidän omissa on tosi vahvat tarrat, jotka pysyy kyllä kiinni.

   Mä oon jo niin kauan kuolannut kiinteällä kaulakappaleella olevaa loimea että kai sellainen on pakko investoida :)

   Lasse ei ainakaan kuuntele riimua yhtä hyvin. Ja mä en oo ainakaan saanu riimua edes niin tiukalle, että pysyisi tukevasti päässä. Nämä ainakin pysyy :) Kyllähän noista sanotaan että on hyvin samantapainen kun riimu, mutta minä vertaisin näitä Lassen kohdalla enemmän hackamoren, kuolaimettomien suitsien ja riimun sekoitukseen, kaikista ne hyvät puolet :)

   Poista
  2. Hei nyt löysin tämän vastauksesi jota jo kyselin uuden postauksen yhteydessä. Ärsyttävää kun bloggerista ei nää minne on kommentoinut niin voi unohtua käydä lukemassa vastaus. Mielenkiintoinen tuo teidän kokemus, pitää makustella asiaa että "tarvittaisko" mekin sidepullit. On vaa niin helppoa kun ei tarvi vaihtaa päävehkeitä ikinä, aina sama riimu <3.

   Poista
  3. Meille sidepullit on ainakin juuri Se Oikea valinta :)

   Poista