torstai 13. syyskuuta 2012

Mummoilua

Eilen soitin äidille ja sanoin että "Nyt laita ratsastuskamppeet päälle, sä liikutat Lassen tänään." Yllätyin oikein kun äiti ei alkanut änkyttämään vastaan, sanoi vaan että selvä, tule hakemaan.

Tallilla haettiin Lasse tarhasta ja äiti harjasi sen. Jouduin vähän pyyhkäisemään satulan alta vielä äidin jälkeen kun hevonen jäi vähän likaiseksi. Lasse oli ihan hämmentynyt äidistä, kun yleensä käyn yksin tallilla ja äiti on ratsastanut sillä viimeksi vuosi sitten. Äiti heitti myös satulan selkään ja osasipa vielä laittaa suitsetkin päähän! Ihmettelin tätä kyllä vähän, viime varustuksesta on kuitenkin niin pitkä aika.


Jalustimien säädön jälkeen äiti alkoi alkukävelemään Lassella. Siinä sitten aloin neuvomaan oikeaa asentoa ja hevosen tahtia yms. Meinasin kuolla nauruun kun äiti tokaisi neuvoihini: "Ei mua tää käynti kiinnosta, ihan sama miten se menee. Haluan ravata!" :D Meidän äiti, joka pelkäsi muutama vuosi takaperin hevosia kuollakseen eikä ole nyt vuoteen ratsastanut! On se aika täti 60-vuotiaaksi ;)

Näin hienosti äiti ja Lasse menivät hetkittäin!

Kun alkukäynnit oli kävelty, äiti otti pari pysähdys-peruutusta. Kun Lasse oli hallinnassa, annoin luvan siirtyä siihen kauan odotettuun raviin. Äidin tuntien annoin opetuksen jäädä vähän vähemmälle ja mamman vain totutella taas hevosen selässä olemiseen. Niin ne mennä hömpöttelivät kevyttä ravia ympäri kenttää. Välillä äiti kokeili mennä harjoitusravia, ja sekin sujui ihan hyvin. Vähän hartiat jännittyivät turhan paljon mutta muuten aivan loistavasti! Äiti ja Lasse ravailivat varmaan 20 minuuttia ennenkuin siirtyivät loppukäynteihin. Eilen ei vielä laukattu, mutta kai äiti haluaa sitäkin taas kokeilla kunhan tottuu hevosen selkään :) Menemme varmaan tänään taas tallille jos äidillä vaan on aikaa.


Sekä ratsastaja että ratsu olivat eilen varsin taitavia.

Ps. Kävin eilen Porissa ja auto vei minut väkisin ensin Mustiin ja Mirriin ja sieltä Ma-nuun (eli ratsastusvarusteliikkeeseen). Kerron seuraavassa postauksessa mitä tarttui mukaan... Haluatteko kuulla mitä ostin koirille vai pelkästään Lassen ostokset? Vastatkaa sivupalkissa olevaan kyselyyn!

6 kommenttia:

 1. Mua ainakin kiinnostaa kaikki koirillekkin ostetut jutut! Voisit joskus tehdä ihan vaikka sellaisen esittelypostauksen koirista ja muutenkin joskus kertoilla niidenkin kuulumisia, tuskin muitakaan eläinrakkaita lukijoita haittaisi ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voin tehdä esittelypostauksen jossa koirat pääsevät itse ääneen :)

   Poista
 2. Go äiti! Siitä se lähtee. :) Varsin reipasta menoa. Mun äiti ei varmaan suostuisi istumaan edes paikallaan olevan hevosen selässä. :D Olisi mielenkiintoista kuulla jatkossakin miten äidin ratsastelu-ura lähtee käyntiin (jos hän siis meinaa aloittaa). :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Äitihän on siis ratsastanut pari vuotta säännöllisen epäsäännöllisesti. Vuoden verran taisi ratsastaa Lassella viikottain :) Mutta nyt siis ollut taukoa. Aion kertoa jatkossakin äidin ratsasteluista kuvien kera :)

   Äiti on itse sanonut, ettei halua oppia mitään sen kummempia hienosäätöjä. Haluaa vaan harrastaa hyvällä mielellä, eli mitään huimaa kehityskaarta tuskin tulee :) Mutta, sitten se nähdään ;)

   Poista
 3. Aika täti teidän äiti! :D Mäkin oon joskus monta vuotta sitten meidän äitin kerran Nasun selkään! x)
  Pikkusisko meni Nasulla 4 vuoden tauon jälkeen muutaman kerran viimetalvena ku mä en selkäongelmien takia voinut. Ja olin kans puulla päähän lyöty kun se osas vielä laittaa suittetki päähän! :D Kolmannella kertaa oli laittanu satulat ja kaikki ihan yksin! :D

  VastaaPoista
 4. Äiti on kyllä melkoinen mummu ;)
  Kyllä se sitten ilmeisesti tulee selkärangasta vaikka ei olisikaan kauaa harrastanut ja olisi ollut taukoa. Äidilläkin tuli pienen haparoinnin jälkeen kaikki mieleen :)

  VastaaPoista