maanantai 6. elokuuta 2012

Lasseilupäivä (paljon kuvia)

Kun olen nyt sairaslomalla, on minulla hyvää aikaa käydä moikkaamassa Possua aina kun raksalla ei ole tekemistä.

Päräytin isäni luo ah-niin-ihanalla Perslingolla (eli Berlingolla). On mun miehellä vaan kiva huumorintaju kun kiusaa vaimoaan tuollaisella roskalla.... Ei vaan :D Kiillotin äkkiä kahdet suitset - kuolaimettomat ja mustat perussuitset - että saisi kivoja kuvia Lassesta. Kuolaimettomilla ei sitten otettu lainkaan kuvia kun totesin että ne ei näytä niin hyvältä kuvissa.


Sonja haki Lassen laitumelta ja laitoimme sen kuntoon yhdessä. Leikkasin oikein Lassen harjan! Se rehotti jo joka suuntaan siihen malliin että oli pakko. Kokeilin ensin leikata lasta kädessä mutta totesin sen mahdottomaksi. Otin sitten lastan pois ja leikkasin harjan mukavissa kivuissa. Lasse teki operaatiosta vielä vaikeampaa heiluttamalla päätään koko ajan. No, harjasta tuli mikä tuli, ihan riittävän hyvä.
Olin käynyt ostamassa babyoilia ja vauvapyyhkeitä (voin kertoa että puolituttu kassaneiti katseli ensin ostoksiani ja sitten mahaani kysyvästi ja sen jälkeen kaikkitietävästi. Sitä se nuorena naimisiinmeno teettää! En siis ole raskaana :D) ja niitä käytettiinkin sitten runsaasti. Vauvapyyhkeillä mentiin koko hevonen läpi, babyoilia laitoin turpaan, silmien ympärille ja jalkoihin. Possu näytti niin komealta!


Mentiin sitten pellon reunaan ja Sonja piti Lassesta kiinni minun kuvatessa. Eihän siitä meinannut tulla yhtään mitään.... Lasse olisi mieluummin syönyt kuin poseerannut ja se näkyy myös kuvista. Minulla oli kyllä pussiraippa kädessä mutta siitä ei ollut mitään hyötyä kun hevonen ei jaksanut edes pelätä sitä.
Tästä kuvasta tykkään!

Kun olimme ottaneet pääkuvia riittävästi, päästimme Lassea hieman isolle pellolle irti. Tunnen hevoseni niin hyvin, että tiesin ettei se karkaa kauas. Lasse on niin ruuan perään että isolta pellolta sitä ei meinaa saada pois kirveelläkään :D Sonja laittoi Lassen vähän juoksemaan ja sain muutaman hauskan otoksen. Lasse omana itsenään.... Joka kuvassa heinää suussa!


Kyllähän se hevonen kävi viereiselläkin pellolla :D Saatiin se hyvin kiinni sieltä. Periaatteessa nämä pellot ovat kaksi erillistä, mutta niiden välissä kulkee useamman metrin leveä ruohokaistale, mistä pääsee pellolta toiselle.

Tässä välissä Jenny otti minusta ja Lassesta kuvia. Lasse oli hieno mutta täti ei kyllä osaa olla kuvattavana... Ja kaikenlisäksi minulle iski taas lihavuuskriisi, kun näytän kuvissa niin paksulta. Olen viimeisen parin vuoden aikana lihonut lähemmäs 10kg ja se ei ole hyvä juttu. Kunhan tämä remontti saadaan alta pois niin alan laihduttamaan.


Sitten heitimme Lasselle nopsaa varusteet päälle ja Sonja meni pellolle verkkaamaan. Tarkoitus oli hypätä vähän. Sonja teki reippaan alkuverkan, eli yritti saada Possua hereille ja liikkumaan. Alkuun ei meinannut tulla mitään, mutta parin päästelypätkän jälkeen alkoi hevonenkin heräämään. Sonja päästeli nyt ekaa kertaa Lassella ja meni oikein hyvin.


Päästelyä!


Olin raahannut Jennyn kanssa heinäpaaleja pellolle ja tehnyt niistä kolme estettä. Pieniä ne oli kuin mitkä, mutta Lassella ei ole nyt hypätty yli kuukauteen, eli siihen nähden juuri sopivia. Hypyt sujuivat ihan kivasti muutamaan kieltoa lukuunottamatta. Menimme kahta estettä kaarevalla linjalla, ja ne olivat niin kapeita että Sonjalla tuli pari ohjausvirhettä ja Lasse käytti tilaisuuden heti hyväkseen. Loppua kohti Lasse alkoi vähän jo väsähtämäänkin lämpimän sään takia, joten otettiin vielä yksi hyvä hyppy ja lopetettiin siihen. Sonja ratsasti taas taitavasti.
Tiikeriloikka ensimmäiselle esteelle
Sonja ja Jenny hoiti Lassen pois, sillä minulla tuli kiire raksalle. Mutta oli tosi kiva käydä moikkaamassa Lassea pitkästä aikaa :)

2 kommenttia:

  1. Meikäläisen hoitsupolle tuppaa olemaan erittäin samanlainen kuvattaessa.. Jos ei yritä syödä se vain luupottaa ja näyttää pystyyn kuolleelta :D Yritäppä siinä ottaa edustavaa kuvaa.

    VastaaPoista