torstai 5. heinäkuuta 2012

Lassen elämän tämänhetkinen kartta

Ajattelin nyt selventää teille maastojamme ja kohteitamme kartalla, jonka nappasin Enirosta ja taidokkaasti muokkasin paintilla. Klikatkaa kuvaa suuremmaksi!


Tummansininen isompi piste kartalla on isäni koti. Tilaan kuuluu talo, toimistorakennus ja halli, jonka kylmällä puolella pidämme Lassen varusteita ja hoidamme sen ratsastuskuntoon ja pois. Kylmällä puolella on myös Lassen ruuat. Toimistorakennuksen seinässä olevasta hanasta saamme vettä.

Keltaisella rajattu alue on Lassen laidun. Vieressä menee joki, mutta Lasse ei pääse sinne, koska penger on niin jyrkkä. Maastot laitumella ovat todella vaihtelevia. Lasse on siitä hassu, että se ei ole suostunut menemään vapaaehtoisesti talon yläpuolelle (kartasta katsottuna) syömään lainkaan, vaan se pysyy visusti alapuolella. Mökki on aivan laitumen alareunassa, sen unohdin tähän merkitä.

Vihreällä rajattu alue on pelto, jossa saamme alkaa ratsastamaan kunhan siitä saadaan heinät kerättyä. Siinä pääsemme sitten harrastamaan vakavasti otettavaa kouluratsastusta.

Tummansininen viiva on meidän pikkumaastolenkki. Kävellen sen menee puolessa tunnissa, jos ravailee ja laukkailee niin tämä on kyllä todella lyhyt. Violetti pätkä on asfalttitietä. Harmaan pisteen kohdalla asuu toinen hevonen, jolle Lasse usein hörisee ohimennessään.

Vaaleanpunainen viiva on taas pidempi lenkki. Tämän pituutta en ole koskaan katsonut kellosta, mutta on aikalailla kaksi kertaa pikkulenkin pituinen. Tällä reitillä on paljon pelottavia asioita. Oranssit pisteet ovat lehmälaitumia. Isotissiset naiset vaanivat pientä Lassehomoa, eli ymmärrettävästi nämä paikat ovat pahoja.

Tummanpunainen piste on isompi ja vähemmän pelottava silta. Ainoastaan kaiteet ja kuohuva koski erottavat sen muusta tiestä, mutta paha paikka se on silti.

Punainen piste on reitin pahin paikka, eli puusilta. Lupaan ottaa teille kuvan tästä hirvityksestä joskus. Hienosti Lasse kyllä silloista selviää kun vaan uskaltaa lähteä ylittämään niitä.

Ruskea viiva on reitti, jota saa jatkaa vaikka 50 kilometriä. Tänne en ole vielä lähtenyt, mutta tarkoituksena on joku viikonloppu lähteä ajan kanssa tutkimaan maastoja. Joskus skootterilla olen ajellut tuolla jonkin verran, mutta enää en muista että mikä polku vei mihinkin. Myös tummanpunaisen pisteen lähellä oleville sivuteille voisi joskus lähteä seikkailemaan.

Tällaiset puitteet meilläpäin. Toivottavasti kartta selvensi hieman blogin lukemista.

4 kommenttia:

 1. Kiva postaus, mulle ainakin selvensi :):)

  VastaaPoista
 2. Hauska keksintö tehdä kartta :), kyllä siitä sai kuvaa teidän elämän piiristä. Hauskaa, että maastotietä löytyy.

  VastaaPoista
 3. Jos vielä tarkemman kartan haluaa, jossa näkyy pienetkin polut, niin retkikartta.fi on ihan ykkönen! Sieltä pystyy myös laskemaan reitin pituuden helposti ja se on muutenkin todella selkeä käyttää :)

  -Marjo

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pikkupolkuja meilläpäin ei juuri ole, mutta matkan pituuden voisin käydä vilkaisemassa. Kiitos vinkistä!

   Poista