lauantai 21. heinäkuuta 2012

Karannut hevonen

Viime yönä se sitten kävi mitä olen pelännyt. Lasse karkasi laitumelta.

Ihmettelin kovasti että mitä isäni soittaa minulle 23:30 perjantai-iltana. Olimme Peten ja yhden kaverin kanssa saunomassa. Onneksi olin selvinpäin! Isä soittaa minulle: "Meetvursi on tossa isolla pellolla vapaana. Mitä pitäis tehdä?" Siinä sitten vaan vastasin että "Ööööö jaa, no mä lähden sinne. Jos heppa lähtee vaeltamaan johonkin niin seuraa sitä että löydän sen kun tuun".

Tällä pellolla Lasse oli. © Jenny
Aikamoista vauhtia ajelin laitumelle ja siellähän se Lasse mussutti ihanan vihreää ruohoa viereiseltä pellolta. Ruoho on aina vihreämpää aidan toisella puolella ;) Kun huusin Lassea, se lähti ravaten kohti, mutta huomasi sitten että hyvä ruokahetki menee sivusuun ja pysähtyi. Menin sitten sen luo ja otin sen kiinni. Sitten menimme ihmettelemään kohtaa mistä Lasse oli tullut läpi.

Portissa on kaksi tukipuuta: toinen ohuempi, mikä on laitettu maakiilalla maahan ja toinen paksumpi, mikä on lyöty lekalla maahan. Tämä paksumpi, mikä on varmaan 15cm halkaisijaltaan, oli lähtenyt irti, ihan kuin se olisi nostettu pois - täysin ehjänä. Portti oli ollut kiinni. Eli Lasse on ensin nostanut tolpan pois maasta ja sitten hypännyt lankojen yli, sillä yhtään lankaa ei ollut poikki. Ennenkuin aloin miettimään tarkemmin, ajattelin että laitumen lähellä on ollut hirviä (niitä on tuolla seudulla jonkin verran) ja Lasse on säikähtänyt niitä. Mutta sitten minua alkoi ihmetyttämään tämä täysin ehjänä säilynyt aitaus. Tiedä sitten.

Kävin vielä laittamassa hiukan ötökkämyrkkyä Lasseen. Hyttysiä oli meinaan paljon! Vähän aikaa valvoin että hevonen rauhoittuu, oli nimittäin talutuksessa todella säpsy ja puhisi kovasti. Kun se sitten lähti mökille päin syömään, lähdin minäkin kotiin.

Pakko vielä lisätä hauska kuva Lassesta. Oli vissiin vähän hyttysiä :D Kuvan otti Jenny.


6 kommenttia:

 1. Hups! Onneksi Lasse oli tyytynyt vaan laiduntamaan aidan toisella puolella! Mua vähän jännitti kun tuli laidunpaikalle hevosia, et miten ne pysy aidoissa, mutta kaikki on onneksi pysyny siä missä pitääkin. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä! Olisi ollut hienoa hakea sitä pitkin kylää...

   Poista
 2. heihei , jäbähän riehuu :D
  No eivaan , se varmaan säpsähti
  hirvii :(

  Ihania kesiä teille <3

  VastaaPoista