sunnuntai 17. kesäkuuta 2012

Pläh

Ei Lasse päässytkään muuttamaan tänään. Olen kipeänä, enkä päässyt viimeistelemään aitausta. Pete on onneksi ollut tänään tekemässä mökkiä, ja se on nyt ilmeisesti tukivaneereja vaille valmis. Enää pitää laittaa portti paikoilleen, sähkö kiertämään ja vesi virtaamaan kuppiin. Niin ja kaivo pitää aidata pois, ettei Lasse mene tutkimaan sitä ja loukkaa itseään.

Jotenkin ollut motivaatio ihan hukassa tämän hevostelun suhteen. Olen töiden takia niin väsynyt, etten meinaa löytää jaksamusta lähteä tallille. On tosi hienoa että Lasse muuttaa laitumelle, sillä siellä Sonja voi auttaa hevosen liikuttamisessa. Torstaina menemme klinikalle, jolloin selviää että saako Lassella alkaa ratsastamaan taas kunnolla.

Nyt pyydän apua teiltä lukijoilta: miten olette palauttaneet kadonneen motivaation hevosten suhteen? Tuntuu että kaikki hevoseen liittyvät asiat stressaavat ja Petekin sanoi, ettei muista koska olisin viimeksi iloinnut hevosesta. Aina vaan stressaan ja harmittelen hevosasioita. En kuitenkaan haluaisi myydä Lassea ohimenevän kiinnostuksen puutteen vuoksi.


14 kommenttia:

 1. Koita pitää pikku loma, jolloin et ajattele yhtään hevosta, etkä mene yhtään tallille, et koske hevoskamoihin etkä mitään. Pieni loma yleensä tekee terää! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tätä voisi kokeilla. Olisi kuitenkin kiva että motivaatio palautuisi :)

   Poista
 2. Ilman satulaa ratsastus ja vaan löhöily hepan kanssa :-P toimii opeta lassi vaikka ohjas ajoon jotain uutta :O

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Laitumella päästään ainakin ratsastamaan paljon maastossa, eli siinä tulee ainakin rentoilua. Ei ole motivaatiota alkaa opettamaan mitään, enkä edes osaisi opettaa ohjasajoon... :/

   Poista
 3. Mäkin suosittelisin pientä lomaa heppa hommista. Vaikka viikko ilman mitään hevosiin liittyvää ja katso sitten tuntuuko paremmalta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tätä täytyy kokeilla kyllä jos laitumelle muuttokaan ei paranna motivaatiota.

   Poista
 4. Itellä oli sama viime syksynä. Motivaatio oli täysin nollassa, eikä yhtään ois huvittanu lähtee tunnille, vaikka yleensä oon aina iha hyvällä fiiliksellä ja innoissaan lähössä.

  Mietin jo, että pitäiskö lopettaa koko touhu, mutta se tartti vaan yhen onnistuneen tosi hyvän tunnin alle, niin motivaatio sitte hiljalleen palas.
  Mutta sillon mietin, että kaipaisin todella paljon maastoilua ilman huolen häivää (ratsastuskoulussa ratsastan ja sillon oli myöhään illalla tunti->pimeää->ei maastoiltu).

  Ehkä sunki pitäis ottaa vaan rennosti, käy kävelyllä Lassen kans, vaikka ihan narussa tms ja ota iha rennosti ilman paineita.
  Kun se pääsee sinne laitsalle, niin ota muutama pvä "hevosvapaata" (jos hevosen on ok viettää päivä tai pari vaan laitsalla). Jos edelleen tuntuu samalta niin kai on syytä ottaa pidempi loma.
  Ei hevostelu pakkopullaa saa olla :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi näitä motivaatiopuutoksia tuntuu olevan muillakin.

   Kiitos vinkeistä kaikille, pidän muutaman päivän loman heti kun lasse on sopeutunut laitumelle :)

   Poista
  2. Samantasoisten kavereiden kanssa treenaaminen ja heidän opetuksessaan ratsastaminen on auttanut aina. Parin ystäväni vietetyn valkkaviikonlopun jälkeen puhkun aina intoa, ideoita ja suunnitelmia, vaikka ennen sitä on ollut niin laiska olo. Myös kuvaajan hankkiminen kentän laidalle on kannustanut tsemppaamaan ja harjoittelemaan paremmaksi ratsastajaksi. Pitäähän sitä saada hyviä kuvia, pakko ratsastaa hyvin... :D

   Poista
  3. Kuvat tsemppaavat myös, mutta samantasoisia ratsastajakavereita ei oikein ole :/

   Poista
 5. Tavoitteiden asettaminen ja täyttäminen tuntuu auttavan. Vaikka itse olen täysin puskaratsastelija, huomasin, että valmennustunti silloin tällöin innostaa kummasti. Yksinään hevosen kanssa pyöriskely kun helposti muuttuu vain saman vanhan toistamiseksi ja pakkopullaksi. Kyllästymistunteita on minullakin ollut, mutta kyllä niistä ylikin on päässyt.

  Ja tosiaan toinen on se lomailu. Joko kokonaan tallilta pois pysyminen tai se, että käy tallilla muttei ratsasta tai ota mitään stressiä, hoitelee vaan hevosta ja viettää sen kanssa aikaa. Yleensä pidemmän tuollaisen jakson jälkeen alkaa jo kutkutella ratsastaminenkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuntien ottamistakin olen harkinnut mutta se on aina vain jäänyt :D

   Poista
 6. Minä oon kanssa tuon tauon kannalla ja mikäs sen parempi hetki toteuttaa se kuin nyt. Lasse saa laidunlomaa -helposti voi olla kesälomalla vaikka kaksi viikkoa (?) ja jalkakin saa parantua takuuvarmasti. Jos otat ihan suorilta käsin tuommosen pitemmän vapauden niin voi vaikka tulla sellainen olo että kas, nyt kun ei oisi pakko niin tekeekin mieli heppailla, tai sitten nautit vaan täysillä kaikista muista asioista sen aikaa. Sitten jos haluaa vaihtelua hevosen kanssa tekemiseen niin kokeile temppujen opettamista, maasta käsin työskentelyä tai hevosagilityä :D. youtubesta löytyy hevosagilityvideoita esim http://www.youtube.com/watch?v=vmkxnpkPjWE

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen kyllä vahvasti jo tuon tauon kannalla. En halua tappaa motivaatiota kokonaan :/

   Poista