maanantai 11. kesäkuuta 2012

Niin se laidun vaan nousee pikkuhiljaa

Ollaan oltu nyt kaksi päivää tekemässä laidunta. Isäni ja Pete ovat toimineet rakennusinsinööreinä ja hoitaneet Lassen mökin rakentamisen, minä, Sonja, Tuuli, Sara, Jenny ja Silja ollaan tehty kaikkea yleispätevää. Siskoni ja Jenny ovat laittaneet langan kiertämään aitausta. Minä ja Silja raivasimme vesurilla oksia pois aidan läheisyydestä. Minä olen lisäksi auttanut mökin rakentamisessa sen mitä olen pystynyt.

Erityismaininta menee kuitenkin Petelle ja isälleni, vaikka kaikki muutkin ovat nähneet suuren vaivan. Pete ja iskä ovat panostaneet kaikkensa Lassen mökkiin! Molemmat tekevät intohimoisesti koppia, eikä kakkoslaatu kelpaa vaan kaiken on oltava priimaa. Hassu ajatus, että isäni, joka inhoaa hevosia ja on sanonut että hänen mailleen ei hevosta tule, on nyt ottamassa Lassea sinne ja OSALLISTUU vielä tähän projektiin :D

Tänään hain jo osan Lassen tavaroista Lemppuun (eli siis isäni luokse). Aika kasa loimia ja kaikkea tilpehööriä tuli mukaan. Alkavalla viikolla raivaan hallista tilan varusteille, ettei tarvitse säilyttää niitä miten sattuu. Myös muuta yleispätevää aion tehdä laitumella. Vähän vielä trimmerin käyttöä ainakin on luvassa.

Hyttysiä riittää! Koko ajan sai olla huitomassa... Emäntä selvästi tärkeänä neuvomassa :D

Tästä näkee hiukan mökkiä. Saimme sen tänään valmiimpaan kuntoon kuin mitä kuvasta näkyy. Ristilaudat otetaan pois jossain vaiheessa. Etuseinä tulee puoleen väliin ja sitten toiseen puoleen tulee ovi, jonka saa tarpeen vaatiessa kiinni. Mökki on 4x3m suuri.

Myös tällaista metsää on laitumella, eli Lasse pääsee mökin lisäksi myös metsään suojaan jos tulee huono keli.

Kuvien © Tuuli

4 kommenttia: