sunnuntai 6. toukokuuta 2012

Valitus nettikaupoista

Nyt seuraa sekava valituspostaus nettikaupoista, tuotteista ja muusta, jos ei kiinnosta lukea niin skippaa tämä postaus :D

Lassekin kiukuttelee.
Olen tämän aamun tutkinut eri hevosnettikauppoja. Selasin lähes kaikki kaupat läpi täältä (on muuten hienoa että joku on viitsinyt laittaa kauppoja listalle!). En voi sanoa nettikauppojen valikoimasta tällä hetkellä muuta kuin että olen kiukuttaa.

Ostoslistalla oli nyt joko jäähdytysletkut tai kylmäyssuojat. Ensimmäisenä selasin nämä perus Horzet ja Hööksit. Kummastakaan ei löytynyt mitään. Selailin jo varmaan neljänneksen nettikaupoista, kun tajusin että kylmäysletkut onkin useimmiten tallitarvikkeissa, eikä sekalaista-osiossa. Urakka alkoi alusta. Joka nettikaupassa jouduin katsomaan useiden linkkien alle, sillä monessa paikassa kylmäyssuojat eivät olleetkaan suojissa. Ja kylmäysletkut saattoivat olla ihan missä vaan, jos niitä ei tallitarvikkeista löytynyt. Useat nettikaupat olivat lisäksi ulkoasultaan niin sekavia, että linkkien selaaminen oli erittäin vaikeaa.

Löysin sitten muutamat suojat ja letkut. Jätin kaikki välilehtiin katsomatta sen tarkemmin tuoteselosteita. Kun olin löytänyt kaikki (eipä niitä hirveän montaa ollut), aloin tutkimaan lisätietoja. Letkuja tarkemmin mietittyäni suljin kaikki välilehdet joissa niitä oli. Totesin, että Lasse tuskin ymmärtää piuhoja selkänsä päällä ja jaloissa, ja sitäpaitsi tallilla on vaikea liittää tätä kylmäyssysteemiä vesiletkuun. Letkussa on sellainen "kahva", jolla saa säädeltyä veden tuloa, enkä tätä ala aina repimään pois ja laittamaan takaisin. Päädyin siis katselemaan kylmäyssuojia.

Näitä oli useat ihan kohtuuhintaan. Olin jo innoissani, kunnes luin lisätietoja. "Pakastettava", "käytetään suoraan pakastimesta", "jäädytä ensin pakastimessa". PAKASTIMESSA?! Yhdelläkään tallilla millä olen käynyt, ei ole ollut vakiovarusteena pakastinta. Mahdollisesti (tai siis todennäköisesti) tallinomistajilla on pakastin, mutta mitenkäs minä pääsen hakemaan ne suojani sieltä pakastimesta, jos Petra on vaikka koulussa?! Murtaudun sisälle?

Monissa suojissa ei myöskään lukenut, että pitääkö niille tehdä yhtään mitään ennen jalkaan laittamista. Oli tämän tyylistä tekstiä: "Kätevät suojat kylmäykseen", "kylmäämistä helpottavat suojat". Joo, ymmärsin kyllä että nämä kylmäävät mutta haluan tietää mitä niille täytyy tehdä ennen jalkaan laittoa.

Loppujen lopuksi löysin Horseprolta yhdet suojat, joissa selvästi luki: "Suojat sisältävät kylmägeeliä jonka voit helposti viilentää kylmässä vedessä, jääkaapissa tai vaikka pakastimessa ja suoja pysyy viileänä noin 20 min. eli suositellun kylmäysajan." Noniin! Eli nämä voi kylmätä vedessä, jota jokaiselta tallilta tulee. Voin laittaa ne karsinan siivouksen ajaksi kylmään vesiämpäriin ja sitten hoitaa jalan. Nämä lisäsin suoraan ostoslistalle. 


Olen ennen pitänyt Horseprota turhana nettikauppana, josta ei löydä mitään ja joka on törkeän kallis. En tiedä onko nämä asiat muuttuneet, mutta tänään tajusin, että Horseprolta saa kaikkea. Eikä kaikki hinnatkaan ole järkyttävän kalliita. Horsepro on kauppa, josta saa kaikenmoista kaikenmoisella hinnalla. Olen kuullut että toimitukset tökkii, mutta sen pari kertaa mitä olen sieltä tilannut, olen saanut kaiken mitä olen tarvinnut. Effolin hoitotuotteita en ole nimittäin löytänyt vissiin mistään muusta nettikaupasta yhtä laajasti kuin Horseprolta.

Laitan ostoskoriin seuraavat tuotteet (tilauksen teen illemmalla)

Aerborn Cold-Care viilennyssuoja
Olisin halunnut parin, mutta hinnan takia tyydyn yhteen. Varmasti tällä yhdelläkin saa kylmäyksen hoidettua. Tämä oli siis ainut löytämäni kylmäyssuoja, jota ei tarvitse pakastaa. Tai tässä ainakin luki selkeästi ettei vaadi pakastamista. Tämä näyttää peittävän hyvin koko jänteen, joten ei tarvitse varsinaisesti siirrellä kesken kylmäyksen.

Effol Fly Blocker hyönteiskarkote 500ml
Olen todennut tämän markkinoiden parhaimmaksi teolliseksi ötökkäkarkotteeksi. Eihän tämäkään isoimpia öttiäisiä pidä poissa, mutta enimmät kyllä. Haisee niin pahalta että pitää melkein laittaa ulkona :D Olen ollut tyytyväinen tähän, jotenkin tänäkin vuonna Blocker on käytössä.

BR pintelinaluset Tricot
Meillä ei ole kunnon pintelipatjoja, vaan sellaiset itsetehdyt, joten ajattelin nyt samalla sitten investoida tällaiset. Miksi muuten Eskadronin patjoissa menee koot niin hölmösti? L=45x45cm, S= 32x45cm ja Pony=25x35cm. Jotenkin nuo korkeudet tuntuvat todella oudoilta, kun ajattelee että samaan settiin tulee 4kpl patjoja, jotka kaikki ovat saman kokoisia. Lassella ainakin on niin suuri ero etu- ja takajalkojen pituudessa, että ei todellakaan sovi saman kokoiset! Mutta toivon että nämä BR:n patjat ovat sopivat, kun on kuitenkin erikseen eteen ja taakse.

Ruokintakauha 1L
Lassen ohraämpäriin.

Arvontapalkinto
Tätä en julkaise ennenkuin laitan arvonnan pystyyn. Mutta sen verran voin paljastaa että omasta mielestäni ainakin ihan hyödyllinen pikkujuttu.


Petelle en taida kertoa tästä tilauksesta...... :D On se kumma kun miehet eivät ymmärrä mikä on hevoselle hyväksi!

12 kommenttia:

 1. Noista kylmäsuojien pakastamisesta... itse käyn neljällä eri tallilla säännöllisesti ja jokaisesta löytyy pakastin vakiovarusteena, koska niin moni hevonen joutuu käyttämään siellä kylmäsuojia :D

  Mutta ootko ajatellut esim. viilentävää linimenttiä Lasselle? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meilläpäin ei ole pakastinta missään ollut :/

   Lassella menee helposti iho rikki jos käyttää paljon linimenttiä.

   Poista
 2. Horsepron laajan valikoiman salaisuushan on se, että suurimman osan tavaroista he tilaavat varastoonsa vasta kun asiakas on niitä tilannut, siitä ne toimitusajatkin kärsivät joskus kohtuuttomasti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jaa siinä on sellainenkin :) Sen takia sitten on ollut näitä tökkimisiä toimituksissa. Toivottavasti meillä ei viivy kovin pitkään :)

   Poista
 3. Täällä kanssa yks joka on saanut tapella 2 vuotta sen kanssa miten saa kylmättyä hepan jalat! Niin ja itse kylmään oikeastaan joka päivä ellei vaan käyntimaastoa olla tehty.

  Ekalla tallilla oli pakastin ja käytössä oli apteekista ostetut kylmäyspatjat. Eli oli tosi helppoa! Muutettiin uudelle tallille ja talven sain pidettyä niitä pihalla. Kesällä jouduin kylmäämään käytävällä laskemalla vettä 20min/jalka tässä meni se 40min kun en jaksanut kylmätä kuin takaset. Talvella sai käytettyä lunta ja noita kylmäpakkauksia.

  Nyt ollaan taas uudella tallilla ja alotin kylmäämään letkulla takaset 20min/jalka. Sitten letkuun tuli niin hieno käsisuutin, että jouduin tunkemaan sen koko jumalattoman kokoisen kahvan pintelin sisään ja peksun jalkaan. Hermot meni kun en saanut pakastinta ja ostin sitten letkut. Täytyy sanoa, että tykkään niistä TODELLA paljon. Ratsastuksen jälkeen heppa pesariin, satula satlariin, letkut paikoilleen ja sillävälin hoidan kamat pois kun peksu hengaa yksin pesarissa. Kun olen valmis niin kaikki jalat on kylmätty, noin 20min, ei muutakun heppa tarhaan ja kotiin!

  Onneksi on kiltti hevonen, jonka uskaltaa jättää yksin pesariin kun tämä on tottunut siihen :D

  T. Emmi (joka ei jaksanut kirjautua :D)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä en kyllä Lassee uskalla jättää pesarille vahtimatta tollaset piuhat päällä :D On sen verran hermostuva tapaus... Täytyy nyt siis ostaa vaan noi suojat, toivottavasti ajaa asiansa :)

   Poista
 4. Anniina,
  Teetkö toisten blogeihin bannereita?
  Jos aikaa ja ylimääräistä intoa riitää niin meilaatko liveni@live.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tällä hetkellä ei ole kyllä ylimääräistä aikaa, mutta parin viikon päästä voi aikaa riittää :)

   Poista
 5. Oli hyödyllinen postaus, kun joku on jo etsinyt tommosia kylmäyssuojia, voi itse vaan mennä perässä -siis jos meillekin tommoset tulisi :). Toi hevosnettikauppa-lista oli kanssa hyvä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva jos joku hyötyy tästä :) Itselleni tuo nettikauppalista tuli ihan taivaan lahjana kun sen joskus löysin!

   Poista
 6. Moikka!

  Miten olet nuo pintelipatjat tehnyt, kun ovat kuulemma itsetehdyt? Meillä pitäisi saada nyt äkkiä jostain väliaikaiset patjat, kunnes saadaan tilattua kunnolliset :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ne meidän vanhat jotka ovat siis itsetehdyt, oli tehty ihan kangaskaupasta ostetusta kankaasta, onko se nyt sitten teddy-kangasta? No sellaista pörröistä joka tapauksessa :D Siitä vain leikkasin sopivan kokoiset palaset ja siinä se, ei tarvinnut edes ommella.

   Poista