torstai 3. toukokuuta 2012

Maastakäsinjuttuja

Tänään en jaksanut ratsastaa, joten laitoin Lasselle naruriimun päähän ja menin kentälle tekemään maastakäsinjuttuja.


Aloitettiin ihan vaan kävelemällä ympäri kenttää löysällä narulla. Lasse seurasi tosi kiltisti ja teki juuri niinkuin pyysin. Kun olimme hetken menneet, aloimme harjoittelemaan luoksetuloa. Kävelin niin pitkälle kun naru antoi myöden Lassen seisoessa paikallaan. Sitten ojensin käteni jossa oli pieni porkkananpala ja vihelsin. Alkuun jouduin hieman auttamaan Lassea vetämällä narusta ja maiskuttamalla, mutta melko nopeasti Lasse tajusi mistä on kyse. Kohta sainkin vain viheltää ja Lasse käpytteli luokseni. Välissä teimme muitakin harjoituksia, ja silti Lasse tuli luokseni aina kun pyysin.

Ensimmäistä kertaa tänään sain Lassen laukkaamaan rinnallani maastakäsin! Meinasi vaan tädille tulla hengästyminen ja hiki kun piti juosta ison hevosen rinnalla pehmeällä kentällä ;) Ennen Lasse on vaan lisännyt ravia, kun olen pyytänyt kovempaa. Nyt sanoin vaan "laukka" ja lähdin juoksemaan hiukan kovempaa, niin Possu laukkasi vierellä tyytyväisenä. Menimme aika paljon myös ravia.

Loppukäynneiksi heitin narun Lassen kaulalle, ja teimme seuraamisharjoituksia ja luoksetuloa näin. Sain kävellä jo aika pitkällekin, ja Lasse tuli silti luokseni. Vein Possun vielä liikutuksen jälkeen tarhaan, mutta hain sen pois ennenkuin lähdin kun Petra pyysi.

Ikävempiä uutisia. Lassella on toinen etujalka turvotellut erikoisesti muutaman päivän ajan. Ei ole lämmin, eikä Lasse onnu, mutta silti minua huolestuttaa sen verran että soitan huomenna eläinlääkärille. Laitoin yöksi jalkaan BOT-suojan. Täytyy käyttää sitä eläinlääkärin tuloon saakka, katsotaan auttaako :)

Kuten huomaatte, vasemmanpuoleinen (eli oej) vuohinen on turvoksissa.

4 kommenttia:

 1. ou, toivottavasti ei ole mitään pahempaa jalassa, että olisi esim vaan imppari tai vastaavaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei vaikuta imppariltakaan kun ei turvotus laske yhtään liikutuksessa :/ Lassella yleensä laskee imppari tosi hyvin ratsastaessa... Mutta toivon myös että on vaan kolauttanut kinttunsa tai jotain :)

   Poista
 2. voi voi, onpas tosiaan paisuksi, toivotaan parasta!
  Mekin tehtiin naruriimuharjoituksia. Tosin vielä "vedetään perässä hepoa" ainakin aluksi. Loppu meni paremmin. Sitten "juoksutettiin tolla lyhkäsemmällä narulla - se sujui tosi hyvin - varsinkin suunnan vaihdot.
  Harjoittelin sitä istumista ravissa ilman satulaa. Oli riimun naru kaulalla (naruriimun lisäksi siis). Pidin siitä kiinni ja vedin itseäni istumaan ja sillä tavalla pysyin pienen pätkän kyydissä. Mutta pitemmän päälle ei ehkä hyvä - rentouden ja istunnan löytymisen kannalta?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On todella erikoisesti turvoksissa :/

   Alkuun se oli meilläkin tuollaista perässävetoa, eikä Lasse jaksanut kauaa keskittyä, mutta nykyisin menee jo niin nätisti.

   Oletko pyytänyt toista ihmistä juoksuttamaan sinua liinassa kun menet ilman satulaa? Tällöin sinun ei tarvitsisi jännittää ohjaamista, vaan saisit antaa liikkeen viedä. Voit jopa kokeilla sulkea silmäsi, jolloin sinun on pakko päästä liikkeeseen mukaan.

   Yksi tapa harjoitella ilman satulaa menoa on nostaa satulassa jalustimet kaulalle tai ottaa kokonaan pois, jolloin sinulla säilyy pieni tuki.

   Tärkeintä on että muistat hengittää! Jos hengittäminen unohtuu, ei varmasti pysty istumaan kyydissä :) Ja suosittelen myös venyttelemään jalkoja ja lonkkia.

   Itse tiedän ravissaistumisen vaikeuden varsin mainiosti, sillä selkäni on niin huonossa kunnossa että joskus en vain pysty menemään harjoitusravissa askeltakaan. Itselläni on kyllä niin päin, että satulassa en pysty istumaan lainkaan pahoina päivinä, mutta ilman satulaa ei ole mitään ongelmaa :)

   Mutta, harjoitus tekee mestarin :)

   Poista