lauantai 26. toukokuuta 2012

Klinikalla

Huh!

Väsymys meinasi painaa klinikkareissulla allekirjoittaneen silmiä. Olin edellisyön töissä, ja lähdin samoilla silmillä klinikalle. Aamulla lähdimme kahdeksan aikoihin hakemaan Siljaa Peten kanssa, tankkaamaan, viemään Saimiä äidin luo hoitoon ja hakemaan rahaa. Olimme tallilla siinä puoli yhdeksän aikoihin ja annoimme Lasselle siivun heinää aamupalaksi ja hiukan kauraa. Enempää ei viitsinyt antaa sillä Lasse rauhoitettiin klinikalla, ettei mene pikkuisen maha solmuun.

Olin edellisenä iltana laittanut kaikki tavarat valmiiksi (kerrankin, hyvä minä!), joten tallilla ei mennyt pitkään. Nopsaa vaan uudet patjat ja pintelit jalkoihin ja koppiin. Oli muuten huippukätevät nuo patjat! 

Koppiin Lasse ikäänkuin huijattiin. Pistin naruriimun pitkällä narulla päähän. Ja iso tuppo vihreää käteen! Olin niin väsynyt ja aivan pihalla eilen kaikesta, että tehtiin asia helpoksi :D Pari kertaa Lasse perääntyi sillalta, mutta loppujen lopuksi seurasi herkkuaan koppiin saakka. 

Matka meni hyvin. Kävimme ostamassa jäätelöt, kun huomasimme että olimme melkein tunnin etuajassa... Hups, taasko mun aikataulut petti? Onneksi tähän suuntaan eikä niin että oltaisiin oltu tunti myöhässä :D

Vaikka ei sekään olisi mitään haitannut. Ajat olivat tunnin myöhässä, eli odottelimme melkein pari tuntia Lassen aikaa. Vihdoin meidät pyydettiin hoitohuoneeseen ja jalkaa alettiin ultrata. Lassea tutki todella mukava ja rento nainen, joka ymmärsi Lassen persoonan hyvin. On näitäkin tullut vastaan jotka suuttuvat heti kun se kertoo mielipiteensä jostain. Tämä eläinlääkäri vain rauhoitteli Lassea kun se meinasi heilutella jalkaansa liikaa. 

Ennen ultraamista eläinlääkäri katsoi että ontuuko Lasse. Ensin juostiin suoralla, sitten juoksutettiin ympyrällä pehmeämmällä ja kovemmalla alustalla. Ei ontunut kumpaankaan suuntaan yhtään! Ultrassa tämä eläinlääkäri ei nähnyt että mitään olisi ollut rikki, mutta halusi varmistua asiasta ja pyysi toista eläinlääkäriä katsomaan jalan raspauksen jälkeen.

Raspaus meni myös hyvin. Lasselle rauhoittavaa riittävästi ja sitten hampaiden kimppuun. Piikkejä löytyi, niinkuin arvelinkin. Hampaiden aaltokuviota tasoitettiin myös hieman. Pari kertaa Lassen huumorintaju meinasi loppua, mutta eläinlääkäri vain jutteli sille leppoisasti ja saatiin suu hoidettua. 

Sitten tuli toinen eläinlääkäri katsomaan jalkaa, setä tällä kertaa. Hän tutki jalan erittäin huolella ja ajeli karvat vielä vuohiskuopastakin. Nyt on Lassella sheivatut sääret! Tai no, oikeastaan yksi. Ultratessa  meinasi jo alkaa jännittämään kun kesti niin kauan ja vilkuilinkin Siljaa koko ajan. 

Helpotuksen huokaus oli suuri kun eläinlääkäri varmisti että jänteissä ei ollut vikaa. Pieni revähdys kuitenkin löytyi: vuohiskuopassa joku juttu (anteeksi, en muista mikä ja hoito-lappu on tallilla) oli vähän revähtänyt. Onni että tämä löytyi! Eläinlääkäri sanoi nimittäin, että nyt ennuste on todella hyvä ja jalka tulee varmasti kuntoon, mutta jos hevosta olisi alettu liikuttaa kunnolla, olisi vamma voinut pahentua niin ettei hevonen olisi kestänyt enää käyttöä.

Hoito-ohjeeksi saimme 3-4 viikkoa käyntiä pitävällä pohjalla ja pieniä ravipätkiä. Lisäksi jalkaa pitää kylmäillä liikutuksen jälkeen. Taru kertoi viime postauksen kommenttilaatikossa kokeilemisen arvoisen vinkin - jääpalapussit! Näitä pitäisi kaapista löytyä, eli laitan pakastimeen ja hoidan jalkaa noilla. Kun ei tuo minun ah-niin-hyvä-kylmäyssuoja(huomaa sarkasmi) ole suunniteltu vuohiskuoppaan...

Klinikalla Lasse meni hienosti koppiin ja matka jatkui kohti ruokapaikkaa. Ja hupsista kun se Hööks on siinä ihan vieressä. Mukaan tarttui tällä kertaa nahkainen satulavyö ja suihkutettava satulasaippua. Silja kun lupasi putsata varusteita jos on tuollaista tavaraa :D


Tallilla hevonen pois kopista ja tarhaan. Täti on jo niin uupunut ettei tajua mistään mitään. Liki 30 tuntia valveilla, jonka jälkeen 5h unta ja sitten taas yövuoroon. Voin kertoa ettei yövuoro ole ikinä ollut noin vaikea!

Kuvat viime klinikkareissulta. 

7 kommenttia:

 1. Hienoa, että tuli noin hyviä uutisia ja mahtavaa että toimit, etkä jäänyt ihmettelemään ja rasittamaan, kun vaiva olisi voinut pahentua. Onnea tulevaisuuteen :)

  VastaaPoista
 2. Blogissani on sulle haaste! :)
  http://essinponiblogi.blogspot.com/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jes kiitti, mä en saa ikinä haasteita :D

   Poista
 3. Moi!
  Pikaista paranemista. Mulla olis kanssa blogi käy katsomassa ja kirjautuist lukiaks niin, kun mäkin tein sun blogiis.

  http://tarunurheilublogi.blogspot.com/

  Taru

  VastaaPoista
 4. ihanaa, että lassella ei ollut mitään pahempaa :)

  VastaaPoista