perjantai 6. huhtikuuta 2012

Taas video maailmaltaTällaisen videon löysin netistä, ja jotenkin tuosta tarinasta tuli ihan Lasse mieleen. Suosittelen katsomaan videon, vaikka onkin vähän pitkä. On mielestäni jokaisen minuutin arvoinen!

Kun ostimme Lassen, monet ihmettelivät miksi olin ostanut niin vaikean hevosen - enhän minä tule pärjäämään sille. Kuuma entinen laukkahevonen, joka sekosi aina kun joku muu hevonen tuli lähelle. Monta kertaa maneesissakin sain sydän kurkussa ratsastaa, kun piti pelätä, koska hevonen vauhkoontuu taas. Lasse ei onneksi koskaan pukitellut tai hyppinyt pystyyn, mutta räjähti alta.

Ensimmäiset pari vuotta olivat hankalia Lassen kanssa, ja muistan useammankin kerran kun lopetin ratsastamisen itkien sitä, kuinka hevonen on vaikea. Äitikin uhkasi useamman kerran myydä Lassen, kun meno oli niin vaarallisen näköistä. Aloin myös pelkäämään hyppäämistä Lassen voimakkaan hypyn ja sekoilujen vuoksi. Tuli useasti mietittyä, että ostinkohan ihan oikean hevosen, varsinkin kun olin tottunut menemään laiskoilla puoliverisillä. Mutta Lassessa oli jotain, mikä sai minut vielä yrittämään.
Jossakin vaiheessa meillä alkoi sujumaan ihan hyvin, ja Lasse vähensi selvästi poukkoiluaan.

Kuten videossa, parasta mitä minulle ja Lasselle on tapahtunut, oli puikkoluun murtuma. Ilman sitä Lasse olisi varmasti viime syksynä myyty, enkä olisi ikinä ymmärtänyt, mitä aarretta pidin käsissäni. Puikkoluun murtuman aikoihin ja sen jälkeen tutustuin Lasseen paremmin, myös muussa mielessä kun ratsastuksellisesti. Halusin oppia ymmärtämään sitä. Opimme luottamaan toisiimme. Kun ymmärsin, että ihmisen ja hevosen välillä voi oikeasti olla side ilman varusteitakin, tajusin kuinka tärkeä Lasse minulle on. Rakastan sitä, se on mahtava hevonen.

7 kommenttia:

 1. olisi aivan mahtavaa joskus nähdä sun ja Lassen alkutaipaleen videoita ja kuvia jos sellaisia on :--) ! Lasse on hieno hevonen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niitä on valitettavasti aika vähän, mutta tarkoituksena on kyllä jossain vaiheessa tehdä videota alkuajoista ja nykyajasta :) Lasse on kiva hepotiitti ♥

   Poista
 2. Hienoa että löysin blogisi, ihana seurata muiden täykkäri-ihmisten taivalta.
  Tuo videopätkä on kyllä hyvä muistutus siitä, että joskus asioihin löytyy ratkaisu toista reittiä...
  Kivaa jatkoa teille, toivottavasti jaksat kirjoitella blogia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Postauksia tulee varmasti ihan eri tahtia kunhan saan tämän käden ja jalan ratsastuskuntoon ja pääsen käymään tallilla :)
   Hyvä että blogini miellyttää :)

   Poista
 3. Ääh, en olekaan taas pariin viikkoon käynyt lukemassa kuulumisia ja täällähän on tapahtunut vaikka mitä!

  Toivottavasti alkaa käsi ja jalka olemaan jo hyvässä kuosissa.. :)

  Toi on ihana video, olen itsekin sen joskus löytänyt ja katsonut.
  Se on kyllä ihana tunne, kun tajuaa hevosestaan jotain enemmän. Kun se alkaa luottamaan ja yhteistyö sujuu paremmin. Minäkin tarvitsin siihen aikoinaan hevosen loukkaantumisen, että ymmärsin kuinka paljon sillä vain olemisella hevosen kanssa on merkitystä luottamukse kannalta.

  P.S Olispa Nettekin täykkärinä sellanen, että se ei pomppis kahdella jalalla, mutta eilen taas esiteltiin hienoja liikkeitä, huoh. :P

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikö blogger vieläkään suostu näyttämään mun postauksia sulle? :o

   Eipä nämä nyt hääppöisessä kunnossa ole, ei käsi toimi vieläkään kunnolla :/

   Meillä juuri tuo puikkoluuepisodi auttoi meidän luottamuksen luomiseen niin paljon, ettei mikään.

   Mä toivoisin että Lasse olisi aina tasaisesti vain jalat maassa, mutta ei näköjään ole :D

   Poista
  2. Ei, en käsitä minkä takia..
   Kokeili jopa sitä, että poistin itseni lukijoista ja lisäsin uudestaan. En mä tajua tätä.

   Toivottavasti pian on raajat kuosissa ja hevosella kaikki neljä jalkaa maassa! :)

   Poista