torstai 15. maaliskuuta 2012

Ratsastelua

Hups, onpa taas vierähtänyt aikaa viime postauksesta. En nyt jaksa keksiä mitään syitä, ei ole vain tullut kirjoitettua :D 


Olen saanut jostain ihan uuden kipinän ratsastamiseen. Tämä kipinä on ollut koko talven vähän hukassa. Ei ole huvittanut mennä tallille, tai jos olen mennyt niin olen noussut selkään pitkin hampain. Fyysisesti raskas työni on myös verottanut voimia. Nyt kuitenkin kevät kolkuttelee ovella, ja on motivaatio noussut kohisten. Kevät on virallisesti täällä: molemmilta eläimiltä, Saimilta ja Lasselta, lähtee kilokaupalla karvaa. Kenttä alkaa sulamaan kovaa vauhtia ja päivät ovat huomattavasti pidempiä. Tällä viikolla olen huomannut, että aurinko nousee jo todella aikaisin, kun lähden töihin ajelemaan klo 5 aamulla, niin taivaanrannassa huomaa jo auringonnousun merkit.


Tällä viikolla olen mennyt Lassella kaksi kertaa hackamoreilla. Maanantaina Lasse oli SUPERhyvä! Mentiin varmaankin lähemmäs tunti. Petra oli alkuun kuvaamassa, kaikki tämän postauksen kuvat siis maanantailta. Kun Petra kuvasi, Lasse oli ok, mutta kun Petra lähti, Lasse alkoi oikeasti toimimaan! Harjoittelimme kulmien ratsastamista tekemällä aina kulmassa hieman takapään väistöä ulospäin. Lasse osaa fuskata kulmissa niin, että työntää ahterinsa uran sisäpuolelle ja menee kulman ihan vänkyrässä. Nyt treenattiin siis sitä takamuksen paikkaa viemällä se ihan eri suuntaan kuin mihin Lasse sen laittaisi. Meni todella kivasti :)


Tiistaina Lassella oli vapaa, mutta eilen menin taas samalla varustuksella, eli hackamore ja ratsastusvyö. Eilinen meni vähän hölmöilyksi ratsastajan osalta kun Petra oli ratsastamassa Urcolla samaan aikaan kentällä, eikä naurusta meinannut tulla loppua... Mutta Lasse oli tyytyväinen kun sai vain hömppäillä. Loppukäynnit menimme maastossa.
Tänään menin kuolaimettomalla, ja totesin että ne eivät taida sopia Lasselle, vaikka sitä kuinka toivon ja kokeilen monta kertaa. Lassen on raskas, vetää ohjat kädestä, muuttuu ihan turraksi ja ei tee töitä lainkaan. En tiedä missä vika on, sillä riimulla Lasse menee ihan hyvin, samaten hackamorella. Nämä eivät vain ole meidän juttu, joten pitää varmaan laittaa jossain vaiheessa nämä myyntiin. Jos jollain on kiinnostusta USG:n mustille cob-kokoisille kuolaimettomille, heittäkääpä viestiä alle.

Älkääkä välittäkö ratsastajan hieman erikoisista asennoista, tuolla vyöllä on yllättävän vaikea ratsastaa kunnolla :D

5 kommenttia:

 1. Mä ostin saman ratsastusvyön yhdelle nuorelle operaatiolle, jolla ei oo satulaa (ravuriksi yritetään enemmänkin) ja tolla on kyllä aivan kamala ratsastaa "kunnolla" :D jalat varsinki menee minne sattuu, en tiiä tottuuko siihen ikinä :)

  VastaaPoista
 2. ihania kuvia :) tuo ratsastusvyö näyttää kyllä sellaiselta, ettei ole varmastikaan helppo saada hyvää istuntaa!

  VastaaPoista
 3. Miiva, en usko että siihen tottuu, tai jos tottuu niin istunta on ihan persiistä :D mutta tuo on kiva sellaiseen hömpöttelyyn, tosissaan kun aletaan ratsastamaan niin satula on ehdoton :) Tuo on kuitenkin hiukan mukavampi kuin ilman satulaa, kun ei perse hierry rakoille :D

  VastaaPoista
 4. Ääh, taas on blogger päättänyt, että en lue muka blogiasi eikä se ole aikoihin näyttänyt päivityksiäsi seinälläni.
  Ärsyttävää. Onneksi aina välillä muistuu mieleen ja käyn sitten eri reittejä lukemassa teidän kuulumiset.
  Minkälaiset nuo kuolaimettomat on, jotka ehkä olet myymässä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Blogger on kyllä pirun raivostuttava välillä, myös mulla se hukkaa välillä blogeja....

   Kuolaimettomat on tällaiset mun mielestä http://www.horsepro.fi/tuote/5537/ :)

   Poista