sunnuntai 4. maaliskuuta 2012

Harjakassin sisältö

Ajattelin nyt esitellä harjakassimme sisällön, kun sitä ei vielä ole ollut esillä.


Olen lähes aina kammoksunut varsinaisia harjalaatikoita, ja jo monta vuotta olen säilyttänyt harjani jonkinlaisessa pussissa. Pussi on niin paljon kätevämpi kuin laatikko, sillä se mahtuu pienempään tilaan ja on miellyttävämpi käyttää. Alussa Lassellakin oli ihan kangaspussi harjoille, mutta sitten satsasin ja ostin tämän sinisävyisen kunnon harjakassin. Tässä on juuri sopivasti tilaa harjoillemme ja sivutaskuissa on kätevä säilyttää kaikkea pientä. Pidän myös kassin kantomahdollisuuksista: sitä voi kantaa joko lyhyistä kahvoista tai laittaa olalle, jos kädet on jo täynnä.


Meillä ei ole paljoa harjoja, sillä en ole kokenut niiden ostamista tarpeelliseksi. Ennen meillä oli sekavan värisiä harjoja, tummanvihreää, mustaa, sinistä yms, mutta pari vuotta takaperin päätin uusia jo kulahtaneen harjavalikoiman ja ostin kenttäkisoista uudet harjat, joiden väri on, kuten näette, sininen. Tässä kuvassa on kovat harjamme. Vasemmanpuoleinen on perus pitkäharjaksinen pölyharja, oikealla kova harja. Molempia käytän jalkaharjoina, ja jos Lasse on maannut karsinassa, niin näillä saa turpeen ja kakan hyvin pois.Pehmeät harjamme. Vasemmalla oleva on lempparini, koska sillä saa pikkuliat pois helposti. Se on myös eniten käytössä. Oikealla oleva harja on todella pehmeä, ja sillä saa mukavasti viimeisteltyä kaikki pölyt karvasta. Tällä saa mukavan kiillon käyttää sitä yhdessä showshinen kanssa.


Kumisuka ja piikkisuka. Kumisuka on käytössä lähinnä karvanlähtöaikaan, mutta piikkisukaa käytän päivittäin. Olen kamala ja selvitän sillä hännän, vaikka monet sanovat ettei saisi. Käytän kuitenkin niin paljon showshinea, että piikkisuka ei revi jouhia.


Helosan ja showshine. Olen todennut tuon Effolin jouhenselvitysaineen kaikista toimivimmaksi, ja ostankin aina vain sitä. Kaiken lisäksi se tuoksuu hyvältä ja antaa nätin kiillon niin karvaan kuin jouhiinkin. Olen käyttänyt tätä myös loimien aiheuttamiin karvattomiin kohtiin, ja olen todennut tämän toimivaksi siihenkin. Kun karva on liukas, ei loimetkaan hinkkaa. Lassella on niin huonolaatuinen talvikarva, että se kuluu pienestäkin puhki. Kerran menin reilu puoli tuntia suitsilla joissa oli kumiohjat, ja nyt on molemmilla puolilla kaulaa karvattomat kohdat, vaikka käteni pysyi ihan normaalisti paikallaan. Helosania olen käyttänyt välillä kuiviin suupieliin ja pikkuhaavoihin.


 Pikkutilpehöörit sivutaskuista.Kiitos Petralle aivan loistavasta karvankiillotusvinkistä: vauvapyyhkeet! Näillä saa todella kivan kiillon karvaan esimerkiksi kuvaustilanteita varten. Putsaa kivasti myös lian esimerkiksi turvasta. Loistava keksintö!Tällä hetkellä makaan sängynpohjalla ja parantelen kuumetta, joten ei puhettakaan että olisin lähtenyt tallille. Tulimme pari tuntia sitten kummityttömme ristiäisistä, jossa jaksoin olla juuri ja juuri. Kotiin tultuamme kuumemittari kainaloon, lämmintä mehua ja Panadolia. Kuumetta on melkein 38 astetta (jo 37 asteen kuume kaataa minut sängynpohjalle ja olen aivan kuollut), ja olo on suoraan sanottuna kamala. Lasse sai tänään sitten vapaan. Ja etukenkä on edelleen hieman vinksallaan, joten kävelyä tämä päivä olisi joka tapauksessa ollut. Tiistaina aamusta on kengitys, joten silloin pääsee taas ratsastamaan kunnolla :)


EDIT. Nyt kuumehuuruissa on hyvä tilata Lasselle uusia varusteita ja pistää tilaus kuumeen piikkiin ;) Löysin riittävän halvat BOT-tarrapatjat (75e), ja nyt vihdoin tilaan ne. Saa nähdä jos ostoskoriin eksyy jotain muutakin. Hevosväylään lähtee nyt siis tilaus, teen ehkä myöhemmin postauksen että mitä ostin.

6 kommenttia:

 1. hauska idea nuo vauvanpyyhkeet, täytyypi koittaa joskus :D paranemiset sinne!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aluksi taisin vain nauraa Petralle kun ekan kerran noista kertoi, mutta sitten kokeilin itse ja ihastuin :D

   Poista
  2. Kiitos tännekkin ideasta :D täytyy noita ruvetakin pitämään kisoissa mukana!

   Poista
  3. On todella mahtavia kiillotusrättejä :D Itse ostin noita hajuttomia koska mulla tulee pää kipeeks hajullisista, mutta noitahan saa vaikka minkä sitruunan, persikan, mansikan jne hajusina!

   Poista
 2. Toi on niin vaarallista olla kipeenä koneella kun tulee tilattua vaikka mitä... :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä.... :D Kipeenä katoo rahantaju kokonaan :D

   Poista