maanantai 20. helmikuuta 2012

Täysiverinen vai askellajihevonen?

Älkää antako otsikon hämätä, kyllä Lasse on täysiverinen!

Sänkkärillä siitä ilmestyi aivan uusi askellaji esiin tänään.  Täällä on satanut lunta paljon, ja sänkkärillä oli sitä hevosen polviin saakka. Voitte vaan kuvitella kuinka paljon Lasse joutui rämpimään! Varusteina meillä oli hackamore ja ratsastusvyö.

Aloitimme käynnissä vapaalla ohjalla ja annoin Lassen ihmetellä maailman menoa. Kun olimme kävelleet riittävästi, aloimme ravailemaan. En pystynyt alkuun istumaan yhtään Lassen ravissa, vaan oli pakko olla kevyessä istunnassa. Kun Lasse hieman tasoittui, pystyin istumaankin - itseasiassa se oli helpompaa kuin Lassen normaalissa askeleessa. Teimme isoja ympyröitä ja kiemuroita. Lasse meni tosiaan jossain vaiheessa jotain ihan ihmeellistä askellajia. Se tuntui aivan käynnin, ravin ja töltin sekoitukselta. Pääkin heilui ylös ja alas, aivan kuin askellajihevosilla. Ohjat oli lähes löysällä, joten niistä tämä ei voinut johtua. Heti, kun Lasse rauhottui, askellaji muuttui selvästi raviksi.

Koitin nostaa laukkaa, mutta lunta oli niin paljon että se oli kohtuuttoman vaikeaa Lasselle. Kovassa vauhdissa olisi varmasti ollut helpompaa, mutta en halunnut tänään päästellä. Siksi menimmekin kentälle nostamaan vielä laukat ja ravailemaan loppuravit.

Lasse oli tänään todella kiva kokonaisuudessaan :) Alle vielä vanha kuva vuodelta 2008. Kuvan © Emmi.

2 kommenttia:

  1. Kuulostaapi siltä että Lasse on peitsannut ;). Peitsi on ainakin hyvä ja tasainen istua...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi olla, todella hassulta se ainakin tuntui kun olen tottunut että Lassella on ne kolme askellajia, käynti, ravi ja laukka :D

      Poista