perjantai 3. helmikuuta 2012

Talvi


Pakkanen nipistelee poskia. Lumi narskuu hypnoottisesti hevosen jalkojen alla: narsk, narsk, narsk. Hevosen lämpö lämmittää myös sinua. Hengityksenne höyryää ilmassa, ja hevosen turpakarvat ovat jäässä. Nyt on talvi.


Ollaan Lassen kanssa kävelty koko viikko. Pakkasta on ollut joka päivä vähintään -20°C. Ei ole voinut mennä juuri käyntiä kovempaa. Alkuviikosta taisin ottaa pieniä pätkiä ravia, mutta todellakin pieniä. Lassella on ollut aina päällä riimu+naru ja toppaloimi, minulla niin paljon vaatetta kun kaapista löytyy. Miten ihmeessä tulen selviämään 30 °C pakkasista?! No, sen näkee sitten. 


Eilen Heidi tuli tallille valtavan (oikeasti, tavaraa oli hervottomasti) hevostarvikevuoren kanssa. Kaikki oli myytävänä. Sisäinen hevostarvikeaddiktini heräsi, vaikka olen ajatellut säästää nyt rahaa Petran Portugalinmatkaa varten (Petra lähtee Portugaliin, ja saa luvan tuoda vähän hevostarvikkeita sieltä!). Heidin tarvikevuoresta löytyi mun matkaan yksi loimivyö (musta, se meidän tummanvihreä on niiiin out), puuvillainen riimunnaru, nahkariimu ja Lamicellin toppaloimi. Tuo toppaloimi varsinkin oli pakko ostaa, kun halvalla sain :D Loimi on hiukan liian iso, mutta kerrankin on riittävän pitkä kiinteä kaulakappale!
Lisäksi, mikä ihaninta, musta kaulanarumme oli valmistunut! Petran vanhemmat (en nyt tiedä että kumpi, isä vai äiti) teki meille narun tummanharmaasta nahasta ja mustasta heijastinnauhasta. Tykkään kovasti tästä, enkä malta odottaa, koska pääsen kokeilemaan sitä! 
Epäonnistumispostaus on sitten jo työn alla, että älkää hätäilkö, kyllä se sieltä tulee. Ja anteeksi postauksen pienet kuvat, mutta kuvia oli niin paljon etten viitsinyt laittaa niitä isoina.

7 kommenttia:

 1. Kyllä tää talvi sais mun puolesta jo loppua!

  Hienot kaulanarut, käytitkö aikaisemmin jotain omaa viritelmää vai olitko ostanut jostain sen aikaisemman?
  ..Mietin vaan, että mistä lähtisin kyseistä vempelettä etsimään..:)

  VastaaPoista
 2. Ihana naru´- ansaitsette sen! :) ;D

  Täälläkin tänään -17 astetta. Toisen kerran elämässäni sen ensimmäisen kerran jälkeen tänään menin hackamorella ja vielä ilman satulaa!!! Hui kamalus ja tuntui kuin olisi ekaa kertaa hevosen selässä. Mutta istunta kuulemma oli hyvä - kai se on pakko istua pepullaan ettei putoa ;) Onneksi sain mennä liinassa tällä kertaa. Ravi varsinkin hirvitti sen verran. Mutta uskomatonta oli se, että hevonen menikin peräänantoon monta kertaa ihan itte. Semmosta ei ole tullukaan koettua aeimmin ;) :)

  Innokas U-maan täti

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lasse ansaitsee ;) Hienoa että olet löytänyt uudenlaisen tavan ratsastaa! Millaisella hevosella ratsastat?

   Poista
 3. Ihan olin itse tehnyt :D Löysin yhdestä meille tulleesta myyntiautosta n. 280cm pitkän köyden, laitoin sen solmulla yhteen ja kaksinkerroin olen sitä pitänyt. Aiemmista kuvista näkee kyseisen virityksen.

  Kysyin valjassepältä hintaa tällaiselle, niin olisi mennyt yli 70e, joten ajattelin että jatkan vanhalla narulla. Kuitenkin tallilla tuli puhetta asiasta ja Petra sanoi että isänsä voi tehdä meille kaulanarun, ja noin hienon sitten sain :) Hinnasta en vielä tiedä mutta ei lähelläkään 70e :D

  VastaaPoista
 4. Oletko itse kirjoittanu alkutekstin (Pakkanen nipistelee poskia. Lumi narskuu..)?
  Mietin vain että voinko kopioida sen? jotenkin niin hieno pätkä. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen kirjoittanut :) Voihan sen kopioida, mutta olisi kiva jos linkittäisit blogini osoitteen jotenkin tekstin yhteyteen :)

   Poista
 5. http://taipaleentila.blogspot.com/2012/02/arvonta-yhteistyossa-galoppin-kanssa.html

  VastaaPoista