sunnuntai 26. helmikuuta 2012

Ilman varusteita

Tänään hömpöteltiin koulua kentällä. Pitkästä aikaa ratsastuksesta on kuvia, kun sain Peten raahattua tallille. Kiitos rakas näistä kuvista!

Mentiin siis ihan perusharjoitus. Ei varsinaisesti harjoiteltu muuta kuin siirtymiä ja käännöksiä. Possu toimi ihan kivasti. Tallissa huomasin, että sen toinen etukenkä oli vääntynyt jotenkin ihmeellisesti, niin että toisesta päästä kenkä on ihan hiukan irti kaviosta. Tämä ei kuitenkaan menoa haitannut, ja kengittäjä tulee paikalle perjantaina. Nyt on muutenkin kengityksen aika, joten tämän sopivammin ei voinut Lasse enää kenkäänsä vääntää.

Unohtuipa muuten kertoa, että toissapäivänä(?) Lasse leikki Vakavasti Otettavaa EsteHevosta. Se nimittäin hyppäsi tarhasta pois. Petran isä oli hiekoittanut traktorilla tarhojen edustoja tai jotain vastaavaa, jolloin Lasse oli vetänyt herneen nenään ja päättänyt poistua paikalta. Aita on portin kohdalta kuitenkin minua melkein napaan saakka, eli mikään ihan pieni este ei ole kyseessä :D Nyt portin yläpuolella on liina viritettynä, eikä Lasse ole enää osoittanut mielenkiintoa poistumiseen.

Mutta nyt näitä kuvia tältä päivältä. Possu oli kiva :)
Saimi ei ihan arvostanut että se laitettiin autoon ratsastuksen ajaksi.

11 kommenttia:

 1. Hei mitä narua käytät hepan kaulan ympärillä? :) Varusteettoman ratsastuksen alkeita ollaan testailtu jo vuokraponin kanssa, mutta riimunaru on ainakin kyseisen ponin kaulan ympärille liian pitkä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aluksi käytin ihan vain jotain nylonnarua mitä löysin yhdestä myyntiautosta. Saa varmaan myös rauta- yms kaupasta. Nyt Petran vanhemmat ystävällisesti teki meille nahasta ja nylonnarusta tuollaisen kunnollisen joka kestää :)

   Mutta ihan tuollainen joku perusnaru käy varsin mainiosti :)

   Poista
  2. Jes, kiitti vinkistä! Rautakauppaan siis mars.. :)

   Poista
 2. Vastaukset
  1. Kiitos :) Pete-raukka joutuu aina kuvaamaan kun tallille erehtyy tulemaa, olen minä kamala kihlattu :D

   Poista
 3. Samaa meinasin kysyä kuin Essi! :) Aivan ihana lukea/katsoa, kun menette ilman varusteita. Minuakin on jo jonkin aikaa kiinnostanut nämä luonnolliset hevosmiestaidot ja hoitoissikan kanssa olisi tarkoitus näitä ruveta treenaamaan. :)

  Käykä kaulanaruna aluksi vaikka riimunnaru?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia!

   Käyhän tuo riimunnarukin, mutta omaan käteeni ne on ollut liian paksuja. Olen tykännyt noista ohuemmista enemmän :) Mutta tämä on tietenkin täysin makuasia, ja kokeilemalla selviää se oma suosikki mikä toimii omalla hevosella parhaiten. Tsemppiä tuleviin treeneihin!

   Poista
 4. Kannattaa miettiä, onko tuo kaulanaru oikeasti yhtään hevosystävällisempi, kuin esimerkiksi ne ohjat riimussa. Hevosen kaulassa menee kaikki hengitystiet yms. kun nenän päällä pelkkää luuta. Suhteellisen ohuella narulla kovan paineen muodostaminen kaulaan, on huomattavasti kivuliaampaa kuin ohjat riimussa...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei siinä narussa kuulukaan roikkua kaikin voimin :) Todella pienillä avuilla selviää kun hevonen on kuulolla.

   Poista
 5. Täysin samaa mieltä anonyymin kanssa! Kannattaa tutkia enemmän tuon kaulanarun käytöstä ja sen vaikutuksista... Itse ottanut selvää ja yllätyin kyllä. Mitä paksumpi ja pehmeämpi, sen parempi. Ihan sama asia kuin kuolainten kanssa....

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllähän tuokin varmasti paikkansa pitää :) Mutta Lasse on paljon tyytyväisempi kaulanarulla kuin millään kuolaimella, eikä ole ainakaan vielä vaikuttanut "kärsivän" läheskään niin paljoa kuin kuolaimella. Täytyy joskus kokeilla riimunnaruakin ja katsoa, kuinka toimii sillä :)

   Poista