perjantai 6. tammikuuta 2012

Vastauksia kysymyksiin

Mistä oot saanu innostuksen "luonnonmukaasiin" käsittelytapoohin? Mitä kaikkea teet Lassen kanssa sen mukaan? Ootko käyny Pietin kurssin joskus, eikös se käytä noita "naruja"?
En oikeastaan tiedä mistä sain alunperin innostuksen luonnonmukaisiin käsittelytapoihin. Ehkä halusin ymmärtää paremmin Lassea. Olen aina halunnut olla hyvä johtaja hevoselle, ja luonnonmukaisesti käsittelemällä saa hevosesta aivan erilailla irti kuin "ihmismäisesti" käsittelemällä. 
Teen Lassen kanssa lähes aina taluttaessa harjoituksia. Samaten karsinassa. Nämä tulee kuitenkin huomaamatta. Matkalla tarhaan saatan ottaa pari pysähdystä, jolloin Lassen on pysähdyttävä myös. Tarhan portilla tulee taas pysäytys ja yleensä ihmisen väistöä, kun avaan portin ja pyydän Lassen sisälle. Tämäntyyliset "harjoitukset" tulevat luonnostaan ja huomaamatta. Välillä taas teen ihan maastakäsin harjoituksia naruriimulla ja pitkällä narulla. Lisäksi nyt tämä ilman varusteita ratsastus, jolla olen pyrkinyt lisäämään luottamusta välillämme.
Ja en ole käynyt mitään kursseja, jossain vaiheessa olisi tarkoitus lähteä naapuri"kylään" jollekin lh-kurssille.


Lempileffasi? Kirjasi? Vuodenaikasi? Vaatteesi? Ruokasi?
Minuun liittyviä kysymyksiä. Lempileffani. Hmm, varmaan kaikki nyyhkyt :D Inhoan toimintaa ja komediaa... Mutta kaikki nyyhky, draama yms on minun juttuni :)
Luen paljon. Siksi minulla on useita lempikirjoja. Jos muutaman mainitsisin niin Tanssii Susien Kanssa, Esikoinen-trilogia, Ingot, Lumihaukka, Anna Karenina(jota en ole lukenut vielä loppuun mutta on älyttömän hyvä!) Eniten pidän fantasia-kirjoista.
Lempivuodenaikani on EHDOTTOMASTI kesä! Mitä kuumempi, sitä parempi! 
Lempivaatteeni on varmaan jotkut rennot. Kollarit ja huppari? 
Lempiruokani on varmaan....en tiedä :D Kai äidin tekemä palapaisti?


Jos voittaisit lotossa ja päättäisit hankkia Lasselle kaveriksi toisen pollen millainen se olisi?
Tästä voisin kirjoittaa kokonaisen postauksenkin :D Mutta vastaus on friisiläinen. Tai shetlanninponi. Tai joku jytky järkäle. Tai olisihan vuonohevonenkin kiva.....
Friisiläinen se silti olisi :D

Kuinka usein ratsastat ihan suitsilla ja satulalla ?
Nykyään harvemmin. Mukavampi vaan heittää naru kaulalle ja lähteä. Silja menee Lassella useimmiten varusteilla, mutta myös joskus ilman satulaa. Minä olen ainoa joka Lassella on mennyt ilman varusteita. 

Oletko joskus kisannut ratsastuksessa? Kuinka päädyit narulla ratsastamiseen? :)
Olenhan minä, vaihtelevalla menestyksellä. Se ei kuitenkaan ole koskaan ollut "mun juttu". Jännitän ja suoritus menee pipariksi. 
En oikeastaan tiedä miksi päädyin narulla ratsastamiseen. Katso ensimmäinen vastaus, siinä hiukan suuntaa :)


Etkö käytä enää lassella ollenkaan ratsastaessa kuolaimia?
Harvemmin enää. Lähinnä maastossa ja sänkkärillä pidän, koska Lasse kuumuu sen verran. Tarkoitus olisi kyllä alkaa menemään ilman varusteita myös sänkkärillä.


Mistä ostit lassen?
Ostin Lassen eräältä naiselta Kristiinankaupungista. Löysin ilmoituksen Hevostalli.netistä ja otin yhteyttä. Miten ex-laukkahevos ura näkyy lassesta?
Lassen luonteessa, varsinkin laukassa kun mennään esim sänkkärillä tai maastossa. Silloin vauhtia yleensä piisaa. Ulkoisia merkkeä on valkoiset läiskät säkässä (vai säässä, miten tämä kirjoitetaan?),  jotka on tullut nuorempana kun ilmeisesti satula tai loimi on hangannut. 
Luulen myös, että ajoittaiset lastausongelmat liittyy laukkauraan. Lassellahan on huonoja kokemuksia lähtökarsinasta, ja traileri saattaa muistuttaa jollain tapaa sitä.


onko lasse petran tallissa?
On, lisää voit lukea Petran blogista

kuka on lempi hevosesi jos lassea ei lasketa?
Hömhöm. Aika paha kysymys, kun en juuri muiden kanssa ole tekemisissä :D En osaa sanoa. 


Tiedätkö mitään lassen kilpaurasta?
Tarkoitetaanko tällä nyt laukkauraa vai ratsastusuraa?
Laukkahevosena Lasse oli ilmeisesti melko menestyvä, mutta onnettomuuden jälkeen se ei enää suostunut menemään lähtökarsinaan, joten se myytiin ratsuksi. Lasse on laukannut kilpaa Ranskassa, Tanskassa ja Ruotsissa.
Ratsuna ollessaan se on kisannut kenttää, esteitä ja koulua.


Mitä lasse syö?
Lasse syö kauran ja heinän lisäksi ohraa (turvotettuna), biotiini Naminoa ja kivennäisiä. Niin ja porkkanoita.

Missä tallilla ennen ratsastit?
Olen ratsastanut ihan alussa Niinisalon ratsastajien tallilla. Siitä siirryin Suvin tallille. Lisäksi ratsastelin muita hevosia myös Taulunkylän harrastetallilla.


luetko jotain suomalaisia nh-blogeja?
Luen Violan blogia, se varmaankin lasketaan tällaiseksi. 
Kiitos kaikille kysymyksistä!
Kuvien © Petra

4 kommenttia: