perjantai 13. tammikuuta 2012

Luonnonvoimien uhmaamista


Ajellessani tallille sää vaikutti vielä ihan hyvältä. Olin koko päivän halunnut ratsastamaan, ja jes, kohta pääsisin! Tarkoitus oli kokeilla uutta ratsastusvyötä. Tallille mennessä totuus kuitenkin paljastui: sää oli järkyttävä. Tuuli kovaa ja satoi pieniä teräviä lumihiutaleita. Hain Lassen vauhdilla tarhasta ja se tulikin sieltä mielellään pois. 

Olin kuitenkin päättänyt ainakin käydä selässä, joten harjasin hevosen ja varustin sen. Laitoin sille tosiaan uuden ratsastusvyömme, jonka tilasimme Siljan kanssa Hööksiltä. Päähän laitoin naruriimun, johon näppäränä hevostyttönä kiinnitin gramaanit ohjiksi. Jouduin kylläkin solmimaan ohjakset päästä, koska ne yltävät hevosen perseen taakse jos niitä ei solmi. Muitakaan ohjia ei tähän hätään ollut ja olen todennut nämä ihan toimivaksi systeemiksi. Heitin vielä kaulakappaleellisen fleeceloimen Lassen selkään, ettei klipattu mamman mussukka jäädytä jaloa ja treenattua kroppaansa kylmässä tuulessa. 


Tallin ovella meinasin jo kääntyä takaisin, mutta sitten totesin että tosi heppatyttö ei pikku tuulta pelkää ja raahasin Lassen kentälle. Voitte vain arvata että menimmekö pitkään. Ratsastin kaikki askellajit nopeasti läpi ja totesin, että ratsastusvyöllä on outoa mennä. Siinä kun ei ole mitään tukia missään, vain ne jalustimet. Luulen kuitenkin, että se on ihan mukava vempain kevyeeseen ratsasteluun sitten kun siihen tottuu. Siljakin oli sitä mieltä, että kunnon ratsastukseen siitä ei ehkä ole, mutta ihan kiva se on silti. 

Lasse oli syvästi helpottunut kun menimme takaisin talliin. On se vaan niin mussukka ♥

4 kommenttia:

 1. Täälläkin on joitakin kokemuksia tuosta ratsastusvyöstä. Sopii ihan hyvin kevyeeseen ja rentoon ratsasteluun. :) Ite on käytetty vyötä maastossa (kenttää tms. ei siis ole käytössä) ja on toiminu siinä hyvin. Vyö antaa kuitenki jotaki tukea jaloille, joten on hyvä ilman satulaa ja satulalla ratsastuksen välimuoto.
  Miinuksena ainakin se, että nahka on aika huonolaatuista, lohkeili meillä jo ekoilla kerroilla tuosta vastinhihnoista (siis se "pinta" siitä). :( Pyöreellä hevosella pysyy hyvin paikallaan eikä keiku, mutta ei-niin-pyöreillä keikkuu sit pikkusen.
  Ja sit tuntuu, että keventäminen ei varmaan tunnu hevosesta kovin miellyttävältä tuon vyön kanssa, kun paine ei jakaudu kovin suurelle alalle. Täälläkin on vyön alla käytetty satulahuopaa + romaania, mutta silti jätetty keventely vyön kanssa mahollisimman vähälle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, ei tuolla mitenkään tosissaan voi ratsastaa ainakaan vielä tässä vaiheessa kun ekoja kertoja menee :)
   Meilläkin se nahka meni nyt jo toisella kerralla ihan "ryppyyn", tai sillain että lohkeaa varmasti lähiaikoina.
   Ja Lassella pysyi hyvin kun sillä on valtava säkä :D Se on yksi syy miksi tämä ostettiin: ilman satulaa meneminen on todella kivuliasta jos Lasse ei tottele :D
   Mutta kai tuo ihan hyvä ostos silti oli :)

   Poista
 2. Voiko tolla ratsastusvyöllä ihan keventää normaalisti? Entä esteet jos tasapaino riittää ym?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Keventäminen on aika vaikeeta, ja jotkut sanoo ettei tolla ois kovin hyvä ees keventää kun paino jakautuu huonosti :/ Esteitä en tuolla vyöllä varmaan uskaltaisi hypätä, on sen verran "rimpula". Mutta jos vaan uskallusta riittää niin en näe mitään syytä miksei voisi myös pieniä hypätä :)

   Poista