sunnuntai 22. tammikuuta 2012

Kipuilua

Lasse on kipeä.

Eilen menimme Sonjan kanssa tallille. Sonja laittoi Lassen ratsastuskuntoon samalla kun minä siivosin karsinan ja laitoin iltaruuat turpoamaan. Kun menimme kentälle ja Sonja nousi selkään, minulle tuli tunne, että Lassella ei ole kaikki hyvin. En tiedä mistä tämä tunne tuli, mutta tiesin että Lassella ei ole kaikki hyvin.

Alkukäynneissä ei Lassen liikkumisessa näkynyt varsinaisesti mitään poikkeavaa. Ehkä takapää liikkui vähän oudosti. Ravissa Lasse liikkui todella nätisti Sonjan alla, oikeastaan ensimmäistä kertaa niin hyvin - mutta jotain oli vialla. Välillä Lasse onnahti pari kertaa, mutta en saanut oikein hämärässä selvää, että mitä jalkaa se ontui.

Käskin Sonjan kokeilla vielä laukkaa, jos joku lihas olisikin vain vähän jumissa, ja aukenisi liikkeessä. Sonjan laukkaillessa kysyin, että miltä laukka tuntuu. Katselin nimittäin että se oli kaikkea muuta kuin sujuvaa. Lasse yritti rikkoa raville koko ajan ja laukka ei pyörinyt yhtään. Sonja vahvisti huomioni: laukka tuntui oudolta ja töksähtelevältä, ja koko ajan piti ratsastaa. Totesin, että nyt on viisainta lopettaa. Sonja ravasi vielä pari kierrosta ja otti loppukäynnit.

Tallissa tutkin Lassen jalat ja kun niistä ei löytynyt näkyvää vikaa, hieroin takapuolen lihaksia ja lavat. Ja todennäköisesti löysin syyn: vasen lapa oli todella kireä ja Lasse alkoi heti heiluttelemaan päätään kun hieroin. Laitoin kipeään lapaan arnikaa ja jalkoihin MSM-linimenttiä.

Tämä ei ole ensimmäinen kerta kun Lasse saa lapansa erikoisesti jumiin. Viime vuonna juuri ennen puikkoluuepisodia Lasse oli ilmeisesti karsinassa piehtaroinut ja saanut lapansa jumiin. Silloin se ontui kyllä ihan selvästi, mutta tämä meni parissa päivässä ohi muistaakseni.
Kuvan © Petra. Viime vuoden lapajumin venyttelyä.

7 kommenttia:

 1. Toivottavasti tulee possu kuntoon :)

  VastaaPoista
 2. Voi, voi :( Toivottavasti kuntoudutte pian ja on vaan jotain lihasremppaa...

  Ehtisitkö pistää joskus jotain noin tunnin kouluohjelmaa käyntiharjoitukselle esimerkiksi? Olen käynyt vain ratsastuskouluissa ja aina on ollut maneesi. Nyt alan vuokraamaan yksityistä ja ei olekaan kuin kenttä käytössä ja sekin semmosessa kunnossa etten ikinä sellaisella mennyt .... 8/
  Tuntuu ettei oikein keksi mitään tekemistä tunniksi :)

  Se Uudenmaan tuntipuskaratsastajatäti :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itse teen aina paljon väistöjä kun pitää vain kävellä. Lisäksi pysähdykset on usein treenaamista vaativa homma. Ja lisäksi tietenkin avot ja sulut. Kulmienkin ratsastus on yllättävän vaativaa kun sen tekee oikein ja huolella ;)

   Poista
  2. Kiitos vinkeistä :) Ja varsinkin varmaan ihan kunnon reipas ja tahdikas käyntikin vaatii työstämistä - varsinkin jos on tarkoitus kävellä suorana ;)

   Menin tänään (pitkän) elämäni ensimmäistä kertaa hetken käyntiä ja ravia ilman kuolaimia - hui kun jännitti aluksi ihan kauheasti. Mutta varsinainen ahaa-elämys oli palkintona: oikeasti ei voikaan ratsastaa pelkällä ohjalla eikä itse roikkua ja ottaa tukea ohjasta. Ja silti istunnan pettämisestä ja jännityksestä ja muusta huolimatta heppa pysähtyi! :)
   Olen ihan innoissani, ihan kuin olisi vasta juuri aloittanut ratsastuksen - kaikki on mahdollista :)

   "puskatäti"

   Poista
  3. Se on hieno tunne kun hevonen tottelee ilman kuolainta/varusteita :) Itsekin sain ihan uutta intoa ratsastukseen kun jätin varusteet pois!

   Poista
 3. Voi ei :( ikäviä tommoset jumittelut,meillä on Matin kanssa välillä tuon selän kanssa samanlaisia ongelmia eikä ne oo yhtään hauskoja!

  VastaaPoista