sunnuntai 15. tammikuuta 2012

Kevyessä istunnassa

Tänään oli taas Sonjan vuoro ratsastaa Lassella ja minä pidin tuntia. Ajatuksena oli rääkätä Sonjaa kevyessä istunnassa.


Päässä Lassella oli hackamoresuitset, kun en tykkää enää pitää kuolaimia sillä juurikaan. Sonja teki alkuun pitkän alkuverryttelyn, kun Lasse oli ollut alkupäivän sisällä eikä ollut näinollen päässyt liikkumaan. Verryttelyn jälkeen aloimme tekemään hommia.

Sonja meni siis koko ajan kevyessä istunnassa. Aina pitkillä sivuilla piti tehdä loiva kiemura, joka "keskipisteessä" piti tehdä voltti uralle päin. Alla selventävä kuva.

Yrittäkää taas saada hienosta Paint-söherryksestäni selvää :D


Aloitimme oikeasta kierroksesta, ja se oli selvästi molemmille hankalampi suunta. Sonja meni vähän "etupainoiseksi" ja Lasse ei olisi halunnut liikkua. Kun siirryimme vasempaan, meni kaikki paljon paremmin.

Laukassa teimme isoa keskiympyrää kevyessä istunnassa. Tämä meni jo paljon paremmin kuin raviharjoitus ja Lasse alkoi myötäämään tosi kivasti vähän eteenalas.

Kokeiltiin vielä Sonjan istunnan joustavuutta pikkuesteellä. Ensimmäisellä kerralla Lasse yllättyi esteestä ja teki jonkun ihme ninjaloikan yli, jolloin Sonja vähän horjahti mutta loput meni tosi hyvin. Ristikolla oli kokoa siis ehkä 20cm(?) ja pystyllä 50cm(?). Lopussa siis korotin esteen pystyksi, että Lasse hyppäisi edes hiukan.Sain taas inspiraation siivota meidän kaapin! Viime kerrasta ei ole pitkä aika, mutta jotenkin kaappi räjähtää aina vain uudelleen... Löysin taas vähän tavaraa kotiin vietäväksi, mm. kaksi satulahuopaa ja turvaliivin.

Huomenna Lassella on rokotus, ja ajattelin tehdä maastakäsintyöskentelyä. Lisäksi ajattelin väsätä jonkinlaisen varustepostauksen tänne, lähinnä varusteista mitä nykyään käytän. En viitsi ihan kaikkia juttuja välttämättä kuvata, täytyy katsoa.


Vieläkin saa uutta banneria äänestää, tällä hetkellä kolmosvaihtoehto johtaa selvästi, ykkönen toisena ja muita ei olekaan äänestetty.

3 kommenttia:

 1. Kivoja kuvia :)

  Moon täs pohtinu jotta hommaasko sitä Viljalle ny tällääset

  http://www.suomenratsutarvike.fi/product_info.php?cPath=27_62&products_id=492&osCsid=64v4uvqh21ufrckkm2ddh829t6

  Son niin lujaa vempula nuoren kuolaimien kans jotta tuntuu että sen olis paree nuoren kans.

  VastaaPoista
 2. Jos mulla olis rahaa niin ostaisin sidepullit Lasselle. On kuulemma paremmat ku kuolaimettomat :)

  VastaaPoista
 3. Mäki täs orottelen jotta jostain tupsahtaas rahaa, toki ei ny niin paniikkia oo edes ku ei aikoohin viä selkään pääse ja yleensä mennään naruriimun kera kävelyille.

  Jos kuvia otetaan niin yleensä on suittet, tekee jotenki Viljan pääkystä vähä näyttävämmän :)

  VastaaPoista