perjantai 30. joulukuuta 2011

Kiireetön päivä

Tänään oli pitkästä aikaa tallilla sellainen harvinainen päivä, ettei minulla ollut kiire mihinkään. Tätä ei ole hetkeen tapahtunut, ja nautinkin täysin siemauksin tallilla puuhastelusta. Yleensä kun olen aina vähintään 15min myöhässä joka paikasta, niin helposti tulee tallillakin tehtyä kaikki vähän...nopealla tempolla.

Lähdössä ratsastamaan.

Petra oli samaan aikaan tallissa ja pyysin häntä ottamaan pari kuvaa kun ratsastin ilman varusteita. Kuvista näyttää että olisi aivan säkkipimeää, mutta kenttä on todellisuudessa hyvin valaistu. Ja näettekö tuon valkoisen aineen kuvissa? Jep, täällä satoi lunta! Kentän pohja oli todella hyvässä kunnossa, joten uskalsin hypätäkin pari kertaa.


Aloitin ihan vain kävelemällä ympäri kenttää. Sitten vähän ravailin ja laukkailin, pääasiassa pääty-ympyrällä. Oikeassa kierroksessa oli jotain vikaa Lassen mielestä, kun katseli minua rehellisesti ulkokautta silmiin. Naureskelin vaan ja kyllä Lassekin sitten käänsi sitä päätä oikeaan suuntaan. Alkuverkan jälkeen menin pienenpientä ristikkoa joka oli kentällä. Lasse ei olisi edes hypännyt ristikolla ellei tolppina olisi ollut tynnyrit. Niiden ansiosta Lassekin viitsi nostella kinttujaan edes hieman.


Kun oltiin menty pari kertaa ristikko, Petra nosti sen pystyksi. Lasselta tuli todella hyviä ja pyöreitä hyppyjä, ja vain kerran oli ponnistuspaikka hukassa. Lasse oli todella mukavan tuntuinen koko ratsastuksen ajan.


Loppuravit menimme rennosti eteenalas. Lasse meni aivan turpa maassa, enkä muista hetkeen saaneeni sitä niin rennoksi. Ravailimme ympäri kenttää melko reipasta ravia ja annoin hevosen venytellä (ja yritin pysyä kyydissä mahdollisimman hiljaa). Lasse on niin suloinen kun ilman varusteita se lerputtaa alahuulta!


Ratsastuksen jälkeen siivoilin kaapin ja karsinan ihan rauhassa. Karsinasta tulikin huippupuhdas, kun yleensä siivoan sen vain pikaisesti. Iltamössö oli jo laitettu valmiiksi, joten sitä ei tarvinnut laittaa.

Muistin vihdoin ottaa meidän kuolaimettomat suitset kotiin! On pitänyt viedä ne suutarille jo aikaa sitten. Suitset on muuten sopivat, mutta turparemmi on liian pitkä, joten käyn paikalliselta suutarilta kysymässä, saako sitä jollain tavalla hiukan lyhennettyä.

Ufot ovat vallanneet maan!!
Kuvien © Petra

10 kommenttia:

 1. Hienosti se vain menöö tai te!

  Tuo eka kuva on kyllä ihana!

  VastaaPoista
 2. Hei ja onnittelut. Sinusta on kuoriutunut ilmiselvä "vanha sielu" :) Ja onnekas tuo Lasse kun saa olla sinun...

  Ehdottomasti kiinnostava blogi-aihe, kirjoitat selkeästi ja kivasti. Hyviä kuvia. Ihan huippujuttu. Jään seuraamaan, olet nyt blogilistallani, johon on kelpuutettu peräti kaksi sinua ennen ;)

  Toive: enemmän kuvausta miten teet ja miksi (ratsailla). Varsinkin maastakäsin työskentely kiinnostaisi. Eli välillä seikkaperäistä selostusta, kiitos :)

  Onko teitä muita suomalaisia lh-blogeja tai sivuja?

  Ja lopuksi: kiitos, kiitos tästä blogista!!!

  t. tuntitätiratsastaja uudeltamaalta

  VastaaPoista
 3. Sun blogi joutu jossain vaiheessa hukkaan multa, mut onneks löysin takaisin! Vai vaihtuiko osoite tai olitko lopettamassa tms?! No jokatapauksessa :D

  Aivan mahtavia nämä pelkällä narulla ratsastukset, vau vau vau!! Mä joskus Thalikilla harjottelin (talvella liukkaalla, kun ei voinu ku kävellä) pelkän painon avulla ratsastusta, tosin ihan varusteet päällä ;D Mut tuossa on kyl haastetta. Tosin en käsitä, miten sä pysyt esteilläkin selässä xD

  VastaaPoista
 4. Anonyymi, kiitos kannustuksesta! Yritän joskus tehdä toivomasi postauksen. Se on vähän vaikeaa vaan, sillä en oikeastaan tiedä mitä teen selässä, kaikki tulee vaistomaisesti :) Mutta voin yrittää!

  Outi, osoite vaihtui ja vanha blogi lopetti. Ja kiitos! Pysyn kyydissä varusteilla paljon paremmin kuin ilman :D

  VastaaPoista
 5. Viipi, kyllähän tuo hevonen menee vaikka mitä!

  VastaaPoista
 6. http://pystyharja.blogspot.com/2011/12/anonyymi-kirjoitti.html Tässä anonyymille yksi teksti liittyen kysymykseesi :)

  VastaaPoista
 7. Tosi hauskoja kuvia ja hienosti meette! :)

  VastaaPoista
 8. Hajosin tuolle viimeselle kuvalle :'D
  Päätin myös haastaa sut tälläiseen ;)

  http://emmamattila.blogspot.com/2011/12/haaste-2011.html

  VastaaPoista
 9. Me naurettiin sille kans Petran kanssa tallilla :D Ja kiitos, otan haasteen vastaan ;)

  VastaaPoista