tiistai 6. joulukuuta 2011

Klinikkareissu Teivoon

Eilen Lasselle oli siis varattuna aika klinikalle hammashoitoon kello 13.


Aamulla lähdimme tallille (Pete kuskiksi, Silja hevosenhoitajaksi) mukamas hyvissä ajoin. Aikatauluni nimittäin pissivät jo tässä vaiheessa: olimme puoli tuntia myöhässä tallilla. Tarkoitus oli siis olla heti kymmenen jälkeen tallilla, mutta todellisuudessa kello oli siinä vaiheessa jo puoli 11... No, laitoimme Siljan kanssa nopeasti hevosen kuntoon sillä aikaa kun Pete viritteli koppia auton perään. Olin varannut noin puoli tuntia lastaukseen, sillä Lasse ei aina mene ihan nätisti koppiin, varsinkaan silloin kun on kiire. No, eikö se kaakki mennyt sinne suorilta! Saatiin aikataulut tässä vaiheessa aika hyvin kiinni, vaikka meinattiin jäädä autolla kiinni tallin pihaan... Piha oli niin jäässä ja koppi oli "väärinpäin", eli takalaita menosuuntaan päin. Onneksi oli taitava kuski joka sai auton käännettyä kätevästi jäätä hyväksi käyttäen.

Olimme viime viikolla Siljan kanssa Porissa ja mukaan tarttui Lasselle tummansininen loimi kuljetukseen ja tummansininen riimunnaru. Pitäähän sitä nyt hyvänen aika olla sävysävyyn kun lähtee lääkärissä käymään... Huomaa allekirjoittaneen siniset vaatteet!


Matka sujui varsin mallikkaasti liukkaasta säästä huolimatta, ja olimme tunnin liian aikaisin klinikalla. Taidan jättää aikataulujen miettimisen muille! Otimme Possun pois trailerista ja veimme sen karsinaan odottelemaan. Jouduimmekin sitten odottelemaan vähän pidempää, sillä Lasse otettiin hoidettavaksi vasta 13:40...


Yleensä Lasse on mennyt poniannoksesta rauhoittavaa ihan tillintallin. Tällä kertaa se yllätti meidät! Liekö tullut immuuniksi rauhoittavalle vai mikä oli, mutta poniannoksen jälkeen jaksoi vieläkin riekkua jonkin verran. Lisää rauhoittavaa ja johan pysähtyi porsas. Siitä sitten hetkeksi karsinaan selviämään ja omistaja maksamaan valtavaa laskua...


Lassella on paljon hammashoitoa vaativa suu. Sähköraspilla sen saa hyvään kuntoon, mutta sekin pitää tehdä usein. Nyt täytyy ensi kerralla etsiä raspaaja lähempää, sillä Teivon hinnat on aivan liian kovat meille. Kun kuluihin lisää vielä bensat, kopin vuokran ja kolmen ihmisen menetetyt työtunnit niin...

Toinen on vähän säälittävä kun on rauhoitettuna...
Kun rauhoittavan vaikutus oli hävinnyt, lastasimme Lassen taas koppiin, ilman ongelmia. Pysähdyimme kotimatkalla Hööksillä ja syömässä. Mukaani tarttui kaksi (tummansinistä) koiran hihnaa ja harmaat ratsastussukat.

Koska koppi oli likainen, ajoimme sen suoraan Petelle ja otimme Lassen pihalle, että Pete voisi pestä kopin. Kävelimme Lassen kanssa sillä aikaa kadulla, ja saimme aika pitkiä ja kiinnostuneita katseita ohikulkijoilta. Katu kun on hyvin lähellä kotikaupunkimme keskustaa... Kun koppi oli pesty, oli aika lastata Lasse ja sehän ei meinannut mennä koppiin millään. Koko päivän kun on taas ollut jossain ihan muualla kuin kotona, niin kyllähän sitä pitää vähemmästäkin kiukutella! Varmaan varttin verran taisteltiin, kunnes se käveli ihan kiltisti koppiin. Ihme hevonen! Tallilla koni karsinaan syömään ja väsynyt tiimi kotiin.

4 kommenttia:

 1. Ei jeesus kun katton koko ajan että sulla on kuvia Matista täällä :D miläl ihmeellä ne on tuota päämerkkiä myöten niin samannäköset?

  VastaaPoista
 2. No samaa oon kattellu! Miten oikeesti voi päämerkkikin olla ihan samanlainen?! Kun laittais vierekkäin, suurin ero olis koko....

  VastaaPoista
 3. no voi kurjuus, ihmettelin, kun et näyttänyt kirjoittavan uusia postauksia pitkään aikaan, joten tulin tänne blogiisi katsomaan, niin olihan täällä monta uutta postausta. blogger ei vaan ilmoittanut niistä mulle, mutta luin kaikki läpi ja tässä postauksessa on kivoja kuvia! :)

  VastaaPoista
 4. Blogger kiukuttelee välillä mullekin juuri noin ettei näytä kaikkia postauksia... Mutta hyvä että tulit katsomaan :)

  VastaaPoista